تعاریف شبکه

BGP چیست؟ آشنایی با پروتکل BGP

BGP چیست؟ آشنایی با پروتکل BGP

BGP مخفف Border Gateway Protocol یک پروتکل استاندارد برای مسیریابی پکت های شبکه است که در این مقاله پروتکل BGP را بررسی خواهیم کرد و شما را با این مفهوم آشنا می کنیم، همراه داتیس نتورک باشید.

BGP چیست؟ آشنایی با پروتکل BGP

BGP چیست؟

پروتکل BGP مخفف عبارت Border Gateway Protocol است و یک پروتکل Exterior gateway بوده که با پروتکل‌های interior gateway کاملاً متفاوت است.

این تمایز بسیار مهم است چون سیستم‌های مستقل باید از پروتکل‌های دیگری مانند EIGRP استفاده کنند.

پروتکل‌های Exterior gateway مانند بی جی پی سیستم‌های مستقلی را مسیریابی می‌کنند که یک AS ویژه به آن‌ها اختصاص داده‌شده است.

شماره‌های AS می‌توانند به یک موقعیت با یک یا چند روتر BGP اختصاص یابند. جدول مسیریابی این پروتکل از IP آدرس‌های مقصد، مسیر AS برای رسیدن به مقصد و آدرس هاپ روتر بعدی تشکیل شده است.

مسیر AS مجموعه‌ای از شماره‌های AS است که بسته‌های مسیریابی هر موقعیت را نشان می‌دهد ( برخلاف EIGRP که از سیستم‌های مستقل هم استفاده می‌کند).

یک شبکه EIGRP می‌تواند چندین سیستم مستقل را پیکربندی کند.

تمام سیستم‌ها توسط شرکت مدیریت می‌شوند تا مواردی مانند خلاصه‌سازی مسیر، توزیع مجدد و فیلتر کردن اعمال شوند. از پروتکل‌های BGP در سازمان‌های بسیار بزرگ و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) که دارای ارتباطات اینترنتی دوگانه هستند، استفاده می‌شود.

این شرکت‌ها دارای یک یا دو روتر هستند که به ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی متصل می‌شوند. BGP بسته‌ها را از طریق یک شبکه ISP مسیریابی می‌کند.

ISP دارای شماره AS مخصوصی است که توسط InterNIC به آن اختصاص داده شده است.

مشتریان جدید می‌توانند برای دفتر خود یک AS اختصاصی از ISP یا InterNIC سفارش دهند. هر روتر BGP می‌تواند با استفاده از نقشه‌های مسیر به‌جای ارسال / دریافت کل جدول مسیریابی اینترنت پیکربندی شود.

مؤلفه‌های جدول مسیریابی BGP

  • IP آدرس مقصد / Subnet Mask
  • مسیر AS
  • IP آدرس هاپ بعدی

چرا به پروتکل BGP نیاز داریم؟

اینترنت ابتدا تنها از یک ابر کوچک تشکیل‌شده بود و فقط چند شبکه‌ به هم متصل در آن وجود داشت.

در آن زمان، تمام آنچه برای مسیریابی انجام می‌شد تعریف گره‌های این شبکه‌های محدود و ایجاد ارتباط بین آن‌ها بود.

اما اینترنت کوچک باقی نماند و ترکیب بیشتری از شبکه‌ها در اینترنت به وجود آمده است که برای برقراری ارتباط وجود یک سیستم مسیریابی پویا الزامی است.

درنتیجه، که یک پروتکل مسیریابی خارجی جدید تعریف شد که قابلیت‌های مقیاس‌پذیری را فراهم آورد. ویژگی مقیاس‌پذیری پروتکل BGP سبب شد این‌گونه مسیریابی‌ها را به‌خوبی انجام دهد.

منبع:

  1. cloudflare

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *