ارز های دیجیتال

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

E2C Coin نام یک پروژه کلاه برداری هرمی است که با شعارها و ترفند های مختلف توانسته سرمایه قابل توجهی را از کشورمان خارج کند و متاسفانه افراد زیادی در دام ارز دیجیتال E2C افتاده اند و سرمایه خود را از دست داده اند ، در این مقاله داتیس نتورک قصد داریم شما را با این موضوع آشنا کنیم، همراه ما باشید.

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

طی گزارش هایی که دریافت کردیم افراد زیادی از سراسر کشور درگیر پروژه جعلی و فریبنده ای به نام E2C شده اند که با شعار ارتقای انرژی سبز و سوخت های غیر فسیلی اقدام به جذب سرمایه کرده است و مالباختگان با این تصور که این ارز در آینده نزدیک یا دور رشد قابل توجهی خواهد کرد، پول خود را تبدیل به E2C کرده اند.

اما با بررسی ها و استعلاماتی که ما از مراجع معتبر و منابع داخلی و خارجی گرفته ایم، این پروژه کاملا با هدف کلاه برداری شکل گرفته است و مانند بسیاری از شرکت های هرمی مشابه تنها در بخشی از خاورمیانه و خصوصا ایران و ترکیه فعالیت می کند.

در قدم اول ما متوجه این موضوع شدیم که این شرکت متعلق به شرکت کریتور آکادمی است. در تصاویر زیر می توانید مطالب منتشر شده در سایت های واجا ( وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران)، ایران هشدار مشاهده کنید.

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

در قدم دوم به سایت این پروژه رفتیم و در ابتدای ورود به سایت E2C با تیزر معرفی پروژه روبرو می‌شویم که بیشتر به جای نمایش چشم‌انداز پروژه به ساخت کیف پول مای‌اتر‌ولت (MyEtherWallet) و نکات امنیتی آن پرداخته است.

شاید استفاده از قالبی جذاب، وایت‌پیپر یا نقشه راه باعث شود کاربران فکر کنند این پروژه یکی از ICO های آینده‌دار است، اما باید دقت داشت که بسیاری از پروژه‌های ICO با مقاصد کلاهبرداری، ساختاریافته‌تر از این توکن بوده‌اند که در انتها مالباختگان را با تجربه‌ای تلخ جا گذاشته‌اند.

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

نحوه کار این طرح به این صورت است که پس از ثبت‌نام با انتقال بیت کوین یا اتریوم می‌توانید توکن E2C دریافت کنید. برای دریافت این توکن نیز در ابتدای ورود به حساب کاربری باید کیف پول مای‌اترولت ساخته باشید.

نکته جالب توجه دیگر نبود بخش ثبت نام یا همان Register در سایت است و شما تنها از راه معرفی توسط افرادی که لینک بازاریابی (referral) دارند، می‌توانید وارد بازی از پیش باخته شوید.

در واقع علت اصلی مشهور شدن این پروژه طرح بازاریابی آن است که به کاربران وعده دریافت توکن بیشتر در صورت معرفی اعضای جدید را می‌دهد.

اگر با یک نگاه کلی بخواهیم این پروژه را بررسی کنیم، در ابتدا با ویدیویی نحوه ساخت کیف پول برای دریافت توکن بی‌ارزش E2C را به شما آموزش می‌دهد.

سپس از شما می‌خواهد با انتقال بیت کوین و اتریوم به حساب خود، توکن E2C دریافت کنید. در واقع با این کار سایت E2C، بیت کوین و اتریوم‌های ارزشمند کاربران را در ازای توکن‌های بی‌ارزش خود دریافت می‌کند.

ساخت توکن ERC-20 در بستر اتریوم و استفاده از آن برای راه‌اندازی یک ICO کار سختی نیست و هرکسی از عهده آن برمی‌آید.

از این رو برخی موارد لازم برای کاهش ریسک در حوزه ICOها، گزارش‌ مرتب از روند پیشرفت پروژه، معرفی اعضای تیم، ایجاد شفاف‌سازی و صادق بودن با کاربران و سرمایه‌گذارانش است. شرکت هرمی ورلد واید انرژی هیچ یک از این ویژگی‌ها را در اختیار نداشت و بافرض انتقال اعضای اصلی آن به پروژه توکن E2C، برخی از ایرادات مشهود خود را برطرف کرده است.

بیشتر اعضای تیم معرفی شده در این پروژه خود را از کشورهای آلمان و اوکراین معرفی کرده‌اند.

موسس E2C نیز طبق حساب لینکدین، خود را آلمانی معرفی کرده است. هیچ سابقه کاری یا تحصیلی مشخصی از او در دسترس نیست. همین نیز مهر تاییدی بر کلاهبرداری بودن پروژه است.

ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یک شرکت هرمی

از طرفی دیگر هیچ آدرس یا اطلاعات تماسی در سایت این پروژه ثبت نشده است و راه اتباطی به جز حساب کاربری لینکدین این افراد وجود ندارد. شواهد حاکی از این است که هدف این پروژه کاربران ایرانی هستند.

نبود فعالیت در کانال یوتیوب و بسته شدن حساب این پروژه در مدیوم (medium) نیز دلایل دیگری است که عدم شفافیت کافی توکن E2C را با اهداف کلاهبرداری نشان می‌دهد.

این توکن‌ در هیچ کدام از صرافی‌های مطرح دنیا خرید و فروش نمی‌شود و تنها یک صرافی غیرمعتبر برای این توکن معرفی شده است.

طبق بررسی‌ها توکن E2C تنها در صرافی Tidex معامله می‌شود. اطلاعات قیمتی این توکن در صرافی Tidex نیز نشان می‌دهد که این توکن در ماه نوامبر یک پامپ شدید و افزایش قیمتی ساختگی را تجربه کرده بطوریکه قیمت آن تا ۱۰ دلار هم افزایش یافته است.

واضح است که با در دست داشتن بخش عرضه و حتی ایجاد تقاضای مصنوعی از سوی بات‌های معامله‌گر E2C می‌توان عده‌ای را فریب داد تا در این پروژه شرکت کنند و آن‌ها را به سوی مبادله و بدتر از آن خرید و نگه‌داری توکنی که هیچ ارزشی ندارد، سوق داد.

مثال بارز این نمونه پروژه کلاهبرداری بزرگ بیت کانکت بود که ارزش هر واحد آن تا ۴۳۰ دلار افزایش یافت و نهایتاً با فروپاشی شرکت هرمی شکل یافته پشت پرده این کوین، ارزش هر کوین به زیر ۱ دلار کاهش یافت و درنهایت نابود شد. این پروژه کلاهبرداری به اندازه‌ای گسترش یافت که حجم بازار آن به بیش از ۲ میلیارد دلار نیز رسید.

لطفا اگر قصد دارید E2C خرید کنید و سرمایه خود را به باد دهید این کار را نکنید و اگر اصرار دارید سرمایه خود را نابود کنید می توانید آن را به ما بدهید 😀 ، موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *