ارز های دیجیتال

استلار یا Stellar چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال XLM و پلتفرم استلار به زبان ساده

استلار چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال Stellar

استلار یا Stellar یا Stellar Lumens یک پروتکل منبع باز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال است که با نماد XLM در مارکت ارز های دیجیتال شناخته می شود و برای انتقال پول فیات با هزینه کارمزد پایین ساخته شده و به شما امکان معامله بین هر جفت ارز را می دهد. در این مقاله شما را با ارز دیجیتال XLM و پلتفرم استلار آشنا خواهیم کرد، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

استلار یا Stellar چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال XLM و پلتفرم استلار به زبان ساده

ارز دیجیتال استلار یا Stellar چیست؟

استلار یا Stellar یا Stellar Lumens یک پروتکل منبع باز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال است که با نماد XLM در مارکت ارز های دیجیتال شناخته می شود و برای انتقال پول فیات با هزینه کارمزد پایین ساخته شده و به شما امکان معامله بین هر جفت ارز را می دهد.

به زبان ساده ، Stellar یک شبکه باز است که امکان جابجایی و ذخیره پول را فراهم می کند. هنگامی که در ژوئیه 2014 منتشر شد ، یکی از اهداف آن رسیدن به جهان غیر بانکی بود اما اندکی بعد ، اولویت های آن به کمک شرکت های مالی برای ارتباط با یکدیگر از طریق فناوری بلاکچین تغییر یافت.

استلار یک تکنولوژی پرداخت است که قصد دارد موسسه‌های مالی و بانک‌ها را به هم متصل کند و زمان و هزینه‌های انتقال پول را کاهش دهد.

در حقیقت، هر دو شبکه پرداخت ریپل و Stellar از یک پروتکل استفاده می‌کنند اما ریپل و استلار تفاوت های بسیاری نیز با یکدیگر دارند.

به طور مثال ریپل یک سیستم بسته است ولی استلار کاملا متن‌باز (Open source) است. همچنین این دو سیستم دارای مشتریان متفاوتی هستند.

ریپل با موسسه‌های مالی و بانک‌های مشهور همکاری می‌کند و در تلاش است تا تکنولوژی انتقال پول بیت‌المللی خود را به طرز موثر پیاده کند.

اما در سمت دیگر، استلار روی بازارهای در حال توسعه تمرکز کرده و کاربردهای زیادی دیگر مانند نقل و انتقال پول و توزیع وام‌های بانکی داراست.

استلار (Stellar) چگونه کار می کند؟

فرایند کار با استلار مانند بسیاری از سایر تکنولوژی‌های پرداخت غیرمتمرکز است.

Stellar یک شبکه غیرمتمرکز گسترده از سرورهاست که دفتر کل توزیع شده (distributed ledger) آن هر از 2 تا 5 ثانیه آپدیت می‌شود. مهمترین فاکتور برجسته استلار نسبت به بیت‌کوین، پروتکل اجماعی (consensus protocol) آن است.

پروتکل اجماع استلار (Stellar Consensus Protocol) برای تایید تراکنش‌ها، روی شبکه استخراج‌کنندگان خود تکیه نکرده است.

بلکه از الگوریتمی با نام Federated Byzantine Agreement استفاده می‌کند که باعث می‌شود تراکنش‌ها با سرعت بیشتری انجام شوند.

وجود سرعت در تراکنش‌ها به لطف استفاده از quorum slices (به عبارت دیگر استفاده از بخش‌هایی از شبکه) برای تایید و اعتبارسنجی تراکنش‌هاست.

هر نقطه اتصال (node) در شبکه Stellar ، یک ترکیب دیگر از نقاط اتصال قابل اطمینان را انتخاب می‌کند.

وقتی یک تراکنش توسط همه نقاط اتصال در آن ترکیب تایید می‌شود، یک تراکنش تایید شده به حساب می‌آید. این فرایند میانبر، باعث شده شبکه Stellar سرعت بسیار زیادی داشته باشد و گفته شده می‌تواند در هر ثانیه 1000 عملیات را در شبکه پردازش کند.

چند موسسه از بلاک‌چین Stellar استفاده می‌کنند؟

استلار پس از انتشار اخبار همکاری با IBM در اکتبر 2017 مورد توجه قرار گرفت.

هدف این پروژه این است که تا 60 درصد از همه پرداخت‌های بین‌المللی منطقه اقیانوس آرام جنوبی (کشورهایی مانند استرالیا، فیجی، تونگا) را پردازش کتد.

این اقدام، اتصال بین کسب‌وکارهای کوچک، غیرانتقاعی و موسسه‌های بانکی محلی را ممکن ساخته و تسریع می‌بخشد. به طور مثال یک کشاورز در ساموا می‌تواند با یک خریدار در اندروزی متصل شده و تراکنش‌هایی را ارسال یا دریافت کنند.

در سال 2016، شرکت برجسته مشاوره‌ای Deloitte اعلام کرد که مشارکت با استلار را برای توسعه یک اپلیکیشن پرداخت آغاز کرده است.

در یک کنفرانس در سال 2017، مک‌کالب تایید کرد که 30 بانک تاکنون برای استفاده از بلاک‌چین Stellar جهت انتقال پول بین‌المللی ثبت‌نام کرده‌اند.

همچنین سرویس پرداخت Stripe بیت‌کوین را حذف کرد و درها را برای ورود استلار به پلتفرم خود باز گذاشته است.

هدف از ایجاد رمز ارز استلار چیست؟

اصلی ترین هدف استلار این است که بتواند واسطه ای بین تراکنش های رمز نگاری شده، مردم و موسسات مالی ارزهای فیات مانند بانک ها باشد.

با استفاده از ارز دیجیتال استلار شما می توانید پول خود را به هر نقطه از جهان که مایل هستید با هزینه ای بسیار کم و با سرعت بسیار بالا ارسال کنید.

شریکان بین المللی استلار که به توسعه این رمز ارز می پردازند.

مک کالب (موسس ارز دیجیتال استلار ) همواره سعی کرده است فاصله میان دنیای رمزنگاری و دنیای مالی سنتی را کاهش دهد.

به همین دلیل از سال 2014 تا کنون رمز ارز Stellar اقدام به همکاری با برخی از بزرگترین شرکتهای فنی و مالی نموده است.

از جمله شرکاء رمز ارز استلار می توان به IBM ، Stripe و Deloitte اشاره نمود.

همچنین استلار با حداقل دوازده موسسه مالی اروپایی و آسیایی دیگر همکاری می کند.

معایب رمز ارز Stellar

ارز دیجیتال استلار بدلیل ویژگی ها و اهدافی که دارد با رقبای زیادی روبروست. به همین دلیل این ارز دیجیتالی باید بتواند بصورت مداوم خدمات و امکانات خود را گسترش دهد تا بتواند جایگاه خود را حفظ نماید.

این ارز دیجیتالی غیر قابل استخراج است، و تنها راه بدست آوردن آن خرید از صرافی ها می باشد.

مزایای استفاده از ارز دیجیتال استلار 

Stellar می تواند مانند Ripple مبادلات بین ارزهای مبتنی بر فیات ( مانند دلار، یورو و…) و ارزهای رمزپایه را امکانپذیر کند.

استلار لومن می تواند همزمان 1000 تراکنش را انجام دهد.

استلار شبکه اینترنتی غیرمتمرکزی است که می تواند به بانک های سنتی و همچنین به افراد برای انتقال ارزهای فیات کمک کند. به این ترتیب افراد قادر خواهند بود بصورت بسیار سریع پول مورد نظر خود را با حفظ امنیت به هر نقطه از جهان که مایل باشند ارسال نمایند.

استلار در واقع یک صرافی آنلاین می باشد و افراد درون این پلتفرم می توانند ارزدیجیتال خود را به هر ارز دیگری تبدیل کنند.

استفاده از ارز دیجیتال استلار ارزان است و کارمزد بسیار پایینی دارد.

شبکه بلاکچینی Stellar و در نتیجهLumens سرعت انجام تراکنش بسیار بالایی دارد و رقیب جدی Ripple و اتریوم محسوب می شود .

کار کردن با ارز دیجیتالی استلار بسیار آسان است و براحتی می توان با استفاده از پروتکل داخلی استلار، بدون نیاز به صرافی واسط تراکنش های خود را انجام دهند.

امیدواریم مقاله آشنایی با ارز دیجیتال استلار یا Stellar با نماد XLM مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام دنبال کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *