تعاریف شبکه

IPv6 چیست؟ ساختار آی پی ورژن 6 چگونه است؟

IPv6

IPv6 مخفف Internet Protocol version 6 جدیدترین ورژن IP است که به عنوان جایگزین آی پی ورژن 4 معرفی شده است و در این مقاله داتیس نتورک قصد داریم IPv6 را معرفی کنیم و ساختار آن را نیز بررسی کنیم، همراه ما باشید.

IPv6

IPv6 سیستم جدید آدرس دهی بر اساس پروتکل اینترنتی است که می تواند تعداد آدرس های اینترنتی را نسبت به IPv4 تا چندین برابر افزایش دهد.(IPv5 تنها یک سیستم آزمایشگاهی برای انتشار صوت و تصویر در اینترنت محسوب می شد و هرگز در خارج از آزمایشگاه مورد استفاده قرار نگرفت.) در حالی که IPv4 می تواند ۳/۴ میلیارد آدرس اینترنتی ایجاد کند، IPv6 می تواند از دو هزار و ۱۲۸ میلیارد آدرس اینترنتی پشتیبانی کند و بر این اساس IPهای بیشتری ایجاد شود.

لازم به ذکر است که IPv6 یک فناوری جدید محسوب نمی شود و از سال ۱۹۹۴ پایه های آن گذاشته شده بود. در خاورمیانه نیز شرکت های اینترنتی و مخابراتی از سال های قبل تلاش هایی را برای به روز رسانی سیستم های آدرس گذاری اینترنتی انجام داده بودند و موفقیت هایی را هم کسب کرده بودند که از جمله آنها می توان به شرکت اماراتی اتصالات اشاره کرد. این شرکت از سال ۲۰۰۱ تاکنون از سیستم IPv6 استفاده می کند و به همین خاطر نسبت به رقبای خود موفق تر بوده است.

به طور کلی زمانی که تعداد مشترکان تلفن همراه در یک منطقه افزایش می یابد و درخواست مشترکان برای استفاده از خدماتی مثل Wi-Fi، WiMax، RFID، UWB و بلوتوث بالا می رود، کنار گذاشتن سیستم IPv4 و استفاده از IPv6 بهترین راه ممکن خواهد بود و می تواند همه مشکلات موجود را از میان بردارد.

این سیستم به جز افزودن آدرس های جدید می تواند امکانات دیگری را در اختیار افراد قرار دهد. IPv6 در کنار افزایش انعطاف پذیری سیستم مرکزی باعث خواهد شد تا کیفیت تمام خدمات عرضه شده افزایش یافته و در نتیجه میزان رضایت مندی مشتریان به طور قابل توجه بیشتر شود.

کارشناسان امروزه دریافته اند، IPv6 بهترین سیستم برای عرضه خدمات بیشتر صوتی و تصویری در اینترنت محسوب و باعث می شود مشکلات موجود در این زمینه مرتفع شود.

از دیگر مزایای این سیستم می توان به توانمند ی های آن برای دستگاه های قابل حمل اشاره کرد. IPv6 به تمامی مشترکان تلفن همراه امکان می دهد تا آسان تر از گذشته به شبکه های موجود دسترسی داشته باشند و بدون تماس مجدد با شبکه مرکزی و تغییر IP خود، مزایای اینترنت پرسرعت را به کار برند.

اگر ما از یک تلفن همراه نسل سوم با تلفن های مجهز به IP استفاده می کنیم، IPv6 مهم ترین نیاز کنونی ما محسوب می شود.این امکانات فنی، سیستم IPv6 را به جزء لاینفک سیستم های اینترنتی و مخابراتی امروزی تبدیل می کند و می تواند محرکی برای تغییر IPv4 به آن محسوب شود. اما سوالی که برای مدیران IT باقی می ماند آن است که آیا این افراد واقعاً مجبورند سیستم خود را به IPv6 تغییر دهند؟

در پاسخ به این افراد باید بگوییم : «بله، آنها مجبورند به IPv6 مهاجرت کنند.» آنچه که موفقیت شرکت های فعال در این زمینه را تضمین می کنند استفاده از این سیستم است و اگر این شرکت ها در آینده نزدیک سیستم IPv6 را به کار نگیرند، به طور قطع از گردونه رقابت خارج خواهند شد.

چه زمانی IPv4 به پایان خود می رسد؟

اکثر آدرس های IPv4 جدید (در میان سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸) به پایان می‌رسند اما ما به طور کامل آن ها را کنار نخواهیم گذاشت زیرا (همانطور که گفته شد) آدرس های IPv4 به فروش می‌رسند و دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر آدرس باقی مانده دیگری برای انتقال به IPv6 مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخ رسمی برای کنار گذاشتن IPv4 وجود ندارد، بنابراین مردم نباید نگران باشند که روزی دسترسی آن ها به اینترنت ناگهان از بین برود. همگام با تغییر و تحول شبکه‌ها بیشتر سایت‌های محتوایی از IPv6 پشتیبانی خواهند نمود و بیشتر کاربران تجهیزات خود را متناسب و سازگار با IPv6 ارتقاء خواهند داد، جهان به آرامی از IPv4 دور می‌شود. در حالی که هنوز استفاده از IPv6 آنچنان گسترش نیافته است اما متخصصان شبکه به فکر سازگاری تجهیزات شبکه با این پروتکل هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *