تعاریف شبکه

تاریخچه IPv6 : بررسی اتفاقات مهم IPv6

IPv6

طی سال های گذشته اتفاقات مهمی رخ داد که منجر به معرفی IPv6 شد و باعث اهمیت پیدا کردن موضوع جایگزینی IPv6 شد که در این مقاله داتیس نتورک تاریخچه Ipv6 را بررسی خواهیم کرد.

IPv6

با اين تصميم كه اينترنت به طور جدي نياز به ظرفيت و فضاي آدرس‌دهي بالايي دارد گروه معماري اينترنت سه پيشنهاد اصلي در اين زمينه ارائه نمود. اولين پيشنهاد تحت عنوان TUBA بود. اين پيشنهاد بر اساس سوئيچينگ IP بر روي CLNP به عنوان پروتكل لايه اينترنت بود.

CLNP يك پروتكل OSI مي‌باشد كه داراي آدرس 20 هشت‌تايي مي‌باشد و تمامي پروتكل‌هاي مسيريابي تعريف شده را پشتيباني مي‌نمايد. اين پروتكل مورد قبول واقع نشد زيرا CLNP در آن زمان هم (زمان پيشنهاد) يك پروتكل قديمي و غير موثر محسوب مي‌شد و حتي در بازار IPv4 هم به صورت يك پروتكلي كه به طور گسترده در بازار پروتكل‌هاي IP كاربرد داشته باشد مورد قبول نبود.

پيشنهاد دوم IPv7 ناميده مي‌شد كه بعداً به TP/IX تغيير نام داد و سرانجام CATNIP ناميدند، اين پيشنهاد بر اساس اين ايده پايه‌ريزي شده‌بود كه يك بسته‌ي اطلاعاتي با قالب مشترك تعريف شود كه با IPT، CLNP و IPX سازگاري داشته باشد، اين پيشنهاد به علت عدم رشد سريع آن مورد توجه و استقبال واقع نشد. سومين و آخرين پيشنهاد كه موفق‌ترين آنها نيز بود با عنوان IP در IP زندگي خود را آغاز نمود، اساس اين پيشنهاد اين بود كه در آن براي اينترنت دو لايه جداگانه، يكي به عنوان لايه زيرساخت و ديگري به عنوان لايه گسترش محلي تعريف كنند.

در اين پيشنهاد در واقع يك نوع بسته‌بندي آدرس IP صورت گرفته است كه مكانيزم خوبي براي انتقال IP ساده نيز مي‌باشد، انتقال آدرس‌ها با اين روش از IPv4 به راحتي انجام مي‌گيرد اين روش در واقع به افزايش فضاي آدرس دهي IP از 32 بيتي به 64 بيتي و از بين بردن بعضي از مشخصه‌هاي منسوخ شده IPv4 براي كاهش اندازه سرآيندهاي پروتكل IP مي‌باشد.

SIP را با پيشنهادي كه آن را PIP مي‌‌گفتند تركيب دادند و اثرات مسيريابي IPv4 را بهبود بخشيدند و پيشنهاد جديدي را ارائه نمودند كه آن‌را SIPP ناميدند. با تغييرات به وجود آمده و با اعمال تغييراتي روي آن بعدها آن را IPv6 ناميدند، از اسم IPv5 استفاده نكردند چون قبلاً از آن در جاي ديگر و براي پروتكل جاري ديگر استفاده شده بود.

يكي از عمومي‌ترين مزايا و منافع IPv6 گستردگي و ازدياد فضاي آدرس‌دهي آن است و اين نسخه از فضاي آدرس‌دهي 128 بيتي استفاده مي‌كند در صورتي‌كه IPv4 از فضاي آدرس‌دهي 32 بيتي استفاده مي‌نمود. IPv6 داراي فوايد زيادي براي شبكه‌ها مي‌باشد. از جمله اين فوايد مي‌توان به امنيت بالاي آن در شبكه، بهبود و تقليل جداول مسيريابي، و در نتيجه كاهش حافظه و پردازنده لازم براي مسيرياب‌ها، و بهبود بخشيدن به استفاده از آدرس‌دهي اتوماتيك براي كاربران متحرك اشاره نمود.

اهمیت IPv6 در آینده دنیای اینترنت به شرح زیر است:

– در سومین روز فوریه سال ۲۰۱۱، گروهی از بزرگترین نهادها و انجمن ها از جمله ICANN، NRO، IAB و جامعه اینترنت (ISOC) گرد هم آمده و اعلام کردند که آدرس های اینترنتی IPv4 به طور کامل اختصاص داده شده است. در واقع، آدرس IPv4 عمومی (Public) برای اختصاص به سازمان ها توسط Regional Address Authorities وجود دارد، اما آدرس اینترنتی IPv4 رزرو وجود ندارد.

– در ۸ ژوئن سال ۲۰۱۱، مایکروسافت و دیگر اعضای جامعه اینترنت (ISOC) برای تست ارتباطات، مشکلات و کارایی Dual-stack (همکاری بین IPv4 و IPv6) دور هم جمع شدند.

– در آوریل سال ۲۰۱۲، IETF برای IPv6 ، RFC 6540 را منتشر کرد که تمامی تجهیزات شبکه باید از IPv6 پشتیبانی کنند.

– در ۶ ژوئن سال ۲۰۱۲، مایکروسافت و دیگر اعضای جامعه اینترنت (ISOC) گرد هم آمده و به طور رسمی و دائمی، امکان Dual-stack را در کارت شبکه ها فراهم آوردند.

دیگر امکان استفاده از IPv6 و زمان بکارگیری آن در شبکه های کامپیوتری فرا رسیده است.

IPv6 که به آن (IPng (Internet Protocol next generation هم گفته می شود، مجموعه ای از یک سری مشخصات مدوّن از طرف IETF است که به نوعی آپگرید IPv4 محسوب می شود. IPv6 از اواسط دهه ۹۰ میلادی توسعه یافت و پایه و اساس آن، شبیه IP Version 4 است. تجهیزات شبکه می توانند برای انتقال بسته ها در بستر شبکه از IPv6 استفاده کنند. همچنین ابزارهایی مانند ping با تغییرات اندک، مشابه بستر IPv4 فعالیت می کنند.

از مهمترین تغییرات در IPv6، افزایش طول IP از ۳۲بیت به ۱۲۸بیت می باشد. این افزایش طول به دلیل رشد و توسعه روز افزون اینترنت و استفاده از IP و آینده نگری برای این موضوع است. IPv4 به صورت باینری است که از ۴ تا Octet تشکیل شده که اینها با dot (.) از هم جدا می شوند ولی IPv6 به صورت Hexadecimal است که با دونقطه (:) از هم جدا می شوند. یک سری نقایص IPv4 در IPv6 برطرف گردیده و این در خود ویژگی هایی از جمله امنیت (Security) و جابجایی (Mobility) را دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *