بورس

بهترین سهام برای خرید در بورس را چگونه شناسایی کنیم؟

دلایل بلوکه شدن پول در کارگزاری های بورس

شناسایی بهترین سهام برای خرید در بورس نیازمند بررسی فاکتور های مختلف است، در این مقاله نحوه انتخاب سهام ارزشمند و سود آور را برای خرید به شما عزیزان آموزش خواهیم داد، همراه داتیس نتورک باشید.

بهترین سهام برای خرید در بورس را چگونه شناسایی کنیم؟

در بازار بورس ایران و بازار فرابورس سهام شرکت های مختلفی را می توانند خریداری کرد، از خودروسازی ها گرفته تا شرکت های مواد غذایی و فلزات و شرکت های عمرانی و … گروه های مختلفی هستند که می توان در آن ها سرمایه گذاری کرد.

شناسایی بهترین سهام برای خرید در بورس

همه ما علاقه مند به سرمایه گذاری در شرکت هایی هستیم که سوده هستند و دوست داریم در مدت مشخصی به سود برسیم.

اما برای اینکه بتوانیم سهام های با ارزش و خوب را شناسایی کنیم باید فاکتور های مختلفی را در نظر بگیریم.

انتخاب سهم خوب نیازمند بررسی و مطالعه فراوان است و باید اطلاعات زیادی درباره تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال داشته باشیم.

انتخاب بهترین سهام برای خرید در بورس را به دلایل زیر یک هنر بدانیم تا یک علم:

1- اولا عوامل بسیار زیادی بر سلامت و موفقیت یک شرکت تاثیر گذار است و تدوین یک فرمول خاص برای پیشبینی موفقیت آن تقریبا غیرممکن است.

2- ثانیا بسیاری از اطلاعات ناملموس بوده و قابل اندازه گیری نیستند.

جنبه‌های کمی و قابل اندازه گیری یک شرکت مانند سود را به راحتی می‌توان یافت اما عوامل کیفی مانند کارکنان، مزایای رقابتی، حسن شهرت و … را چگونه می‌توان اندازه گیری کرد؟

این ترکیب جنبه‌های کمی و کیفی، انتخاب سهم را فرایندی ذهنی و حتی شهودی می‌سازد.

3- ثالثا به دلیل عناصر و رفتارهای انسانی (اغلب غیرمنطقی) بازار همیشه طبق پیش بینی شما عمل نمی‌کند.

احساسات می‌تواند باعث تغییرات سریع و غیر قابل پیش بینی شود و متاسفانه وقتی اطمینان تبدیل به ترس می‌شود بازار سرمایه می‌تواند یک مکان خطرناک برای سرمایه و سرمایه گذاری باشد.

به‌طورکلی هر سرمایه‌گذار هنگام خرید، باید فاکتورها و مؤلفه‌هایی را مدنظر قرار دهد که غالب سرمایه‌گذاران به آن‌ها توجهی ندارند. موضوعاتی که ممکن است برای هر سرمایه‌گذار بدیهی باشد، ولی به‌وقت عمل هیچ‌گاه از آن استفاده نمی‌شود. این امر به‌مرورزمان به‌صورت عادت درآمده و به‌عنوان یک نقطه‌ضعف برای سرمایه‌گذار محسوب می‌شود.

چگونه سهام ارزشمند در بازار را شناسایی کنیم؟

باید توجه داشت که هیچ سیستم خطاناپذیر و صددرصدی در انتخاب سهام ارزشمند وجود ندارد.

درواقع تنها راه مطمئن برای کسب موفقیت در بازارهای مالی افزایش دانش و آگاهی به همراه مهارت‌های مالی رفتاری و کسب تجربه در این زمینه است.

قیمت سهام تابعی از عرضه و تقاضاست. وقتی تقاضا برای یک سهم به‌اندازه‌ای قوی باشد که بتواند بر عرضه (فروشندگان) غلبه کند، قیمت سهم رشد می‌کند و برعکس، زمانی که قدرت فروشندگان بیشتر و عرضه زیادتر از تقاضا است،

قیمت سهم دچار افت می‌شود.

بنابراین اگر بتوان میزان عرضه و تقاضا در بازار را دانست و آن را تا حدودی پیش‌بینی کرد، شانس موفقیت و یافتن بهترین سهام برای خرید افزایش می‌یابد.

تحلیل بنیادی

در تحلیل بنیادی، انتخاب سهام تابعی از شناخت وضعیت کلی (سیاسی و اقتصادی) حاکم بر یک صنعت خاص و یا کل بازار است.

بر اساس این تحلیل، ارزش ذاتي يك سهم با توجه شرايط كنوني و آتي شرکت، وضعيت اقتصاد كلان، جايگاه صنعت در اقتصاد آن كشور و روند اطلاعات مالي شركت برآورد مي‌شود.

در نهایت با توجه به سودآوری و اطلاعاتی که در صورتهای مالی شرکتها ارائه میشود، بهترین شرکت انتخاب‌شده و سهام آن شرکت خریداری میگردد.

در انتخاب سهم، عواملي همچون چشم‌انداز صنعت، سودآوري، وضعيت نقدينگي، ميزان بدهي‌ها، نسبت قيمت به سود هر سهم، درصد سهام شناور آزاد، نقد شوندگی، سياست تقسيم سود و تركيب سهامداران شركت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

در ادامه به مهم‌ترین روش‌های محاسبه ارزش ذاتی یک سهم می‌پردازیم.

نسبت P/E:

از پرکاربردترین نسبت‌ها در بین نسبت‌های مالی، “نسبت قیمت بر سود” است که ارزش بازار یک سهم را نشان می¬دهد.

P نشان‌دهنده قیمت سهم (price) و E نشان‌دهنده سود سهم که همان EPS است.

هرچه میزان این نسبت پایین‌تر باشد، نشان از پایین بودن ارزش ذاتی سهم در مقابل سودآوری شرکت دارد و در آینده قیمت سهام افزایشی خواهد بود.

ارزش دفتری هر سهم:

ارزش دفتری هر سهم نشاندهنده خالص داراییها، معادل حقوق صاحبان عادی سهام است.

چنانچه بازده حقوق صاحبان سهام بیشتر از ۱۵ درصد باشد، نشاندهنده سوددهی بالا و پتانسیل رقابتی است.

نسبت P/B:

این نسبت که به آن نسبت قیمت به ارزش دفتری سهم نیز می‌گویند، دربردارنده این موضوع است که ارزش ذاتی یک سهم در برابر جریان بازار چگونه است.

درصورتی‌که این نسبت بیشتر از یک باشد، سهام از ارزش واقعی خود بالاتر و اگر این رقم زیر یک باشد، سهام دارای یک مشکل بنیادی بوده و از ارزش خود پایین‌تر است.

سود تقسیمی بالا:

اگر شرکت ازنظر مالی دچار مشکل نباشد و میزان سود تقسیمی آینده امن باشد، در کوتاه‌مدت بازده خوبی نصیب سهامداران می‌کند.

تحلیل تکنیکال

در روش تحلیل تکنیکال، سرمایه‌گذاران با بررسی روند نوسانات قیمت یک سهم در گذشته، سعی بر پیش‌بینی قیمت آن در آینده دارند.

لذا این تحلیل به‌عنوان ابزاری در دست سرمایه‌گذاران است تا قوی‌ترین احتمال را با استفاده از اندیکاتورها، اسیلاتورها و ابزارهای مختلف پیش‌بینی کنند.

توجه کنید که در اینجا صحبت از احتمالات است و کسی نمی‌تواند به‌طورقطع بگوید که قیمت یک سهم افزایش یا کاهش می‌یابد.

بدین ترتیب شناسایی روند صعودی یا نزولی در یک سهم و نقاط ورود و خروج بهینه در بازار بورس از کاربردهای اصلی این تحلیل به‌حساب می‌آید.

مهم‌ترین فرضیه‌های تحلیل تکنیکال به شرح زیر است:
  • قیمت‌ها منعکس‌کننده کلیه اطلاعات موجود است.
  • قیمت‌ها در قالب روندها حرکت می‌کنند.
  • تاریخ خودش را تکرار می‌کند.

به‌طورکلی تحلیل‌گران تکنیکال به اطلاعات گذشته، نمودارها، اندیکاتورها و الگوهایی از قبیل مقاومت (حد بالای قیمت) و حمایت (حد پایین قیمت) بر روی “چیستی قیمت” تمرکز دارند.

شناخت نظرات غالب بازار

در بخش دیده‌بان سایت tsetmc.com ، می‌توان بسیاری از اطلاعات مربوط به سهام پذیرفته‌شده در بورس را به‌صورت لحظه‌ای مشاهده نمود.

با تعریف مجموعه‌ای از مشخصه‌های مالی، تعداد محدودی از سهام را که دارای مشخصه موردنظر می‌باشند، شناسایی کرده و پس از انجام تحلیل تکنیکال و بنیادی، اقدام به خرید سهام آن شرکت نمود.

تابلو خوانی

در مبحث تابلو خوانی، شما با توجه به تغییرات حجم معاملات، تعداد خریدار و فروشنده حقیقی و حقوقی و حجم خرید و فروش حقیقی و حقوقی، به‌عنوان اصلی‌ترین متغیرهای تابلو خوانی در کنار ارزیابی سایر متغیرهایی که در صفحه سایت هر نماد بورسی نمایان است، در رابطه با ورود و خروج سهامداران و توجه به یک شرکت را ارزیابی می‌کنید و درنتیجه با تلفیق این مبحث با تحلیل تکنیکال و بنیادی درصد موفقیت خود در بازار بورس را افزایش می‌دهید.

مهارت‌های فردی

در بازار بورس کنترل فردی در معاملات، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

تقریباً تمامی معامله‌گران بازار سرمایه زمان زیادی صرف کرده‌اند تا شخصیت اصلی معامله‌گری خود را شناخته و درصد موفقیت خود را در شناسایی سهام ارزشمند افزایش دهند.

موفق‌ ترین معامله گران افرادی بوده‌اند که توانسته‌اند توازن مناسبی را در استفاده از روش‌ها و ابزارهای تشریح شده ایجاد نمایند.

موفقیت در معامله‌گری با آرامش رابطه‌ای مستقیم دارد.

پریشانی ذهن، حواس‌پرتی، خرید و فروش بی‌نظم و خارج از استراتژی، همگی باعث برهم خوردن بیشتر آرامش می‌شود.

بررسی دیدگاه‌های فعالان تجربی بازار

فعالان بازار را می‌توان در تالارهای کارگزاری‌ها یافت و یا نظراتشان را در گروه‌های تلگرام، انجمن‌های بورسی، اتاق‌های گفتگو و وبلاگ‌های بورسی مطالعه کرد.

به‌طورکلی معامله‌گران باید در حد معمول از نظرات فعالان تجربی بازار در خصوص بازار و آینده آن آگاهی پیدا کنند.

استفاده از مشاوره‌های سرمایه‌گذاری و اطلاع از ظرفیت پذیرش ریسک به‌منظور تخصیص بهینه دارایی‌ها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

لازم به ذکر است برای پیدا کردن سهام ارزشمند، باید مراقب بود به پیروی از شایعات و رسانههای بورسی، معامله صورت نگیرد و حتماً قبل از ورود به بازار بورس تمامی جوانب بررسی شود.

بهترین سهام برای خرید در بورس را چگونه شناسایی کنیم؟

4 پیشنهاد عالی برای تشخیص بهترین سهام :

  • انتخاب و خرید سهام ارزشی در بلند مدت و سهام رشدی در کوتاه‌ مدت با استفاده از فرصت نوسان گیری و رشد بلندمدت به طور هماهنگ.
  • بیش از اندازه به اطلاعات و وقایع اخیر واکنش نشان ندهید
  • تا جایی که امکان دارد اطلاعات واقع بینانه و زیادی در مورد سهم مورد نظر خود به‌دست آورید.
  • استفاده از مشاوره‌های سرمایه‌گذاری و میزان ظرفیت پذیرش ریسک و … برای تخصیص بهینه داراییها.

بهترین سهام برای خرید در بورس از نظر تحلیل بنیادی و تکنیکال

افراد برای انتخاب بهترین سهام برای خرید در بورس معمولا از دو روش تحلیل بنیادی و تکنیکال کمک میگیرند.

اما خیلی از افراد با توجه به پیچیدگی‌ های موجود در این روش‌ها، از معیارهای معینی برای تشخیص بهترین سهام شرکت‌ها استفاده می کنند.

معیارهایی همانند سودآوری،آینده سهام، وضعیت نقدینگی ، مقدار نقدشوندگی، سیاست تقسیم سود، بدهی‌های شرکت ، P/E هر سهم، درصد سهام شناور آزاد و ترکیب سهامداران

بهترین سهام برای خرید در بورس با روش تکنیکال

انتخاب بهترین سهام با روش تکنیکالافرادی که از طریق تحلیل تکنیکال به بررسی سهم میپردازند اعتقاد دارند که در بازار سهام، افراد با تمرکز و تجزیه تحلیل قیمت‌های دوره های گذشته و در حال حاضر و پیش بینی آینده آن سهام می‌توانند بهترین سهام برای خرید در بورس را تشخیص دهند.

تحلیل‌گران تکنیکال فقط به یک روند قیمتی نیاز دارد که در تحت عنوان چارت یا نمودار عرضه می‌گردد و آنها معتقدند که قیمت‌های در حال حاضر یک سهم ممکن است به تدریج و دوباره به الگوهای قابل تکراری تبدیل گردند.

افرادی که از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند باید یک ذهن باز و بدون تعصب به سهام شرکت مورد نظر داشته باشند تا تحت تاثیر شایعات و اطلاعات نادرست و گمراه کننده قرار نگیرد.

برای تحلیل تکنیکال شما برای تحلیل روند سهام باید از انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها در نرم افزار تحلیل تکنیکال استفاده نمایید.

مراحل بررسی قیمت سهام توسط تکنیکالیست ها :

  • انتخاب نوع نمودار از نظر بعد زمانی و آشنایی و انتخاب اشکال نمودار مانند نمودار خطی، میله‌ای، شمعی. توجه داشته باشید که در ایران معمولا از نمودار میله‌ای و شمعی استفاده مینمایند.
  • بررسی روند شاخص کل
  • بررسی روند شاخص ۵۰ شرکت برتر
  • روند قیمتی سهم که برای معاملات در دوره های میان‌مدت و کوتاه‌مدت و بلند مدت در نظر گرفته میشود
  • تعیین سطح مقاومت و سطح حمایت

مهمترین مزایای تحلیل تکنیکال :

مناسب‌ترین و بهترین زمان ورود یا خروج را در کوتاه‌مدت نشان می‌دهد.

ﯾﮏ ﺗﺤﻠﯿﻠﮕﺮ ﺗﮑﻨﯿﮑﺎل ﻣﯽ‌ﺗﻮاﻧﺪ از اﺳﺘﺮاﺗﮋی ﺧﻮد در ﺗﻤﺎم ﺑﺎزارﻫﺎ و روی ﺗﻤﺎم ﭼﺎرت‌ها اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﺪ و اﯾﻦ ﯾﮑﯽ ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ ﻧﻘﺎط ﻗﻮت اﯾﻦ ﻧﻮع ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﯽ‌ﺑﺎﺷﺪ.

انتخاب بهترین سهام با روش تحلیل بنیادی

در تحلیل بنیادی برای تحلیل سهام هایی که قصد سرمایه گذاری بر روی آنها را دارید باید به سه مرحله اساسی زیر که ارکان اصلی و مهم تحلیل بنیادین است توجه نمایید:

انتخاب بهترین سهام از نظر تحلیل بنیادی بررسی وضعیت اقتصادی کشور:

وضعیت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور در حال حاضر و آینده تاثیر زیادی بر سود آوری شرکت‌ها دارد.

بر این اساس در تحلیل بنیادی در مرحله اول باید اوضاع اقتصادی در حال و آینده اوضاع اقتصادی کشور بطور دقیق مورد بررسی قرار گیرد و از این طریق بتوان بهترین سهام برای خرید در بورس را تشخیص داد.

این بررسی و تجزیه و تحلیل تحت عنوان بررسی شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تولیدات ملی، واردات و صادرات، نرخ‌های رشد اقتصادی، نرخ ارز، نرخ تورم، نرخ بهره، میزان بیکاری، سیاست‌های پولی و مالی دولت و سایر نهادهای تاثیر گذار میباشد

تحلیلگران اقتصادی با بررسی موارد نام برده شده پیش‌بینی‌های دقیق‌تری از وضعیت بازار سهام و صنعت خاص ارائه می نمایند و از وضعیت آینده سهام موجود در بازار و به خصوص سهام شرکت مورد نظر مطلع خواهند شد.

تجزیه و تحلیل صنعت مورد نظر:

تحلیلگران بعد از بررسی مرحله اول یعنی بررسی اوضاع اقتصادی کشور به بررسی وضعیت و موقعیت فعلی صنعت مورد نظر و روند رشد آینده آن میپردازند.

باید به استحضارتان برسانم که سهامداران و معامله‌گران برای شرکت‌هایی که فعالیتشان در حوزه صنایع روبه رشد و سود آور است ارزش بیشتری قایل هستند و بهترین سهام برای خرید در بورس را از بین این شرکت ها انتخاب میکنند.

در تجزیه و تحلیل صنعت عوامل مطلوب آن بصورت زیر می باشد :

  • رو به رشد بودن و روند افزایشی برای محصولات یا خدمات آن صنعت
  • توجه به اینکه برای محصولات موجود در آن صنعت، مشابه خارجی یا رقیب تهدید جدی برای نفوذ در بازار داخلی وجود نداشته باشد.
  • ویژگی های ممتازی نسبت به بقیه داشته باشد این ویژگی ممتاز می‌تواند اسم و رسم تجاری مناسب، نیروی کار متخصص، فناوری پیشرفته تولید و سهم بازار باشد.
  • به دلیل اینکه هر چقدر تعداد کالاهای جانشین محدودتر باشد موقعیت بازاری آن صنعت، بهتر است، پس نبود یا محدودیت کالاهای جانشین برای محصولات آن صنعت نشان برتری آن صنعت است
  • ارگان‌های تصمیم‌گیرنده دولتی در تعیین قیمت محصولات دخالت محدودی داشته باشند
  • صنعت مورد نظر طوری باشد که رقباء جدید به آسانی وارد آن صنعت نشوند و بازار صنعت تحت تاثیر نوسانات ناشی از ورود آنها قرار نگیرد.

تجزیه و تحلیل شرکت :

تحلیلگر بازار سهام پس از انتخاب صنعت مورد نظرش باید یک شرکت را از میان شرکتهای موجود در آن صنعت انتخاب نماید.

از نظر رقابتی برتر باشد: از بین شرکت های موجود در یک صنعت که تعداد آنها زیاد هم میباشد امکان دارد فقط چند شرکت عمده موفقیت چشمگیری در بازار به دست آورده باشند.

تحلیلگران در انتخاب شرکت مورد نظر باید به عواملی مانند موقعیت رقابتی شرکت شامل سهم بازار شرکت از صنعت، میزان فروش و نرخ رشد آن، کیفیت محصولات یا خدمات و … توجه نمایند

موقعیت مالی شرکت خوب باشد: در واقع تحلیل گران باید به بررسی عواملی مانند نسبت‌های بدهی، سود آوری، نقدینگی، کارایی و سپس مقایسه آن با گذشته شرکت و رقباء موجود در صنعت بپردازند.

در تحلیل بنیادی فاکتورهای بسیار زیادی باید بررسی شود. این نوع تحلیل نیاز به انرژی، زمان، تخصص و جمع‌آوری داده‌های بسیار زیاد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *