سخت افزار

آموزش روش تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU)

آموزش روش تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU)

تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU) ساده است که در ادامه این مقاله روش تشخیص نسل CPU اینتل از روی مدل را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد، همراه داتیس نتورک باشید.

آموزش روش تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU)

تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU)

حتما برای شما پیش آمده است که بخواهید از روی مدل و نام پردازنده بفهمید پردازنده نسل چند است و اطلاعات بیشتر درباره آن بدست بیاورید.

روی پردازنده مدل آن نوشته شده است اما اگر به آن دسترسی ندارید می توانید از روی جعبه مدل را بدست بیاورید و اگر به هیچکدام دسترسی نداشتید با استفاده از برنامه CPU-Z می توانید از داخل سیستم عامل ویندوز، مدل دقیق پردازنده خود را بدست بیاورید.

همچنین برای آگاهی از مدل پردازنده‌ اینتل کافی است پس از باز کردن ویندوز اکسپلورر، روی آیکون This PC یا Computer (بسته به نسخه‌ی ویندوز) کلیک راست کنید. پس از باز شدن منو، گزینه‌ی Properties را انتخاب کنید.

زیر عنوان مشاهده‌ی اطلاعات پایه‌ درباره‌ی کامپیوتر شما (View basic information about your computer)، بخشی به نام System مشاهده می‌کنید. در این قسمت اعدادی وجود دارند که معرف نام پردازنده و اطلاعات مربوط به نسل آن هستند.

خرید CPU

برای آنکه بتوانیم نسل های cpu را با همدیگر مقایسه کنیم باید بدانیم مربوط به کدام نسل از پردازنده ها می باشد.

مدل هر CPU اینتل حاوی اطلاعاتی است که به ما امکان تشخیص مدل و نسل و … را می دهد.

برای مثال بر روی پردازنده ای با مدل Core i3 2200 ثبت شده است.

عدد اول از سمت چپ «2» است. این عدد نشان می دهد که پردازنده شما متعلق به نسل دوم است.

اگر شما یک عدد سه رقمی دیدید، مثلا Core i7 960، نسل پردازنده شما، نسل اول است.

آموزش روش تشخیص نسل پردازنده های اینتل (Intel CPU)

انواع نسل های سی پی یو اینتل :

  • نسل اول در سال 2008 ارائه شد و از معماری Nehalem استفاده می کرد. در آن از ترانزیستورهای 45 نانومتری استفاده شد.
  • نسل دوم در سال 2011 ارائه شد و از معماری Sandy Bridge استفاده می کرد. در این پردازنده ها از ترانزیستورهای 32 نانومتری استفاده شد.
  • نسل سوم در سال 2012 به فاصله یک سال بعد ارائه شد و از معماری Ivy Bridge استفاده شد. در این پردازنده از ترانزیستورهای 22 نانومتری استفاده شد.
  • نسل چهارم در سال 2013 ارائه گردید. معماری به کار رفته در آن Haswell بود و در آن از پردازنده های 22 نانومتری استفاده شد.
  • نسل پنجم که نسل معروفی بود در سال 2014 معرفی شد. این نسل از معماری Broadwell استفاده شد. اندازه ترانزیستورها در این معماری به 14 نانومتر رسید.

تحول بزرگ!

  • نسل ششم با سر و صدای زیاد در سال 2015 روانه بازار شد. این نسل از معماری SkyLake استفاده شده است. اندازه ترانزیستورهایی که در اینجا به کار رفته بود هم 14 نانومتری بود.
  • نسل هفتم شاید کمی ناشناخته باشد در سال 2016 وارد بازار شد و به عنوان Kaby Lake شناخته می شود و در فرایند ساخت آن هم از ترانزیستورهای 14 نانومتری استفاده شده است.
  • نسل هشتم با معماری Cannonlake در سال 2017 وارد بازار شد. در اینجا از ترانزیستورهای 10 نانومتری استفاده شده است. این ترانزیستورهای بسیار کوچکتر از نسل های قبلی بودند.
  • نسل نهم به نام Ice Lake شناخته می شود. قرار بود که در ابتدای سال 2018 به عنوان یک برایند از معماری تمامی نسل های قبل باشد، با این حال تعداد پردازنده های کمی را از آن در بازار می بینیم. در اینجا هم از ترانزیستورهای 10 نانومتری استفاده شده است.
  • نسل دهم به نام Tiger Lake است. این نسل یکی از نسل هایی است که هنوز تحقیق و توسعه درباره آن ادامه دارد.

امیدواریم مقاله آشنایی با روش تشخیص نسل سی پی یو اینتل مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام و توییتر دنبال کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *