تعاریف شبکه

PPPOE چیست؟ آشنایی با پروتکل PPPOE

PPPOE چیست؟ آشنایی با پروتکل PPPOE

PPPOE مخفف Point-to-Point Protocol over Ethernet یک پروتکل شبکه برای کپسوله کردن فریم های PPP در داخل فریم های اترنت (Ethernet frames) است. در این مقاله شما را با مفهوم پروتکل PPPOE آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

PPPOE چیست؟ آشنایی با پروتکل PPPOE

PPPOE چیست؟

Point-to-Point Protocol over Ethernet یک پروتکل شبکه برای کپسوله کردن فریم های PPP در داخل فریم های اترنت (Ethernet frames) است.

PPPOE در سال 1999 ، در دوران رونق DSL به عنوان راه حلی برای ایجاد تونل برای Packet ها از طریق اتصال DSL به شبکه IP ISP و از آنجا تا بقیه اینترنت، معرفی شد.

پروتکل PPPOE به صورت خودکار در شبکه به دنبال access point هایی که می شود به آنها وصل شد می گردد و با ساخت یک کانکشن Point-to-Point Protocol over Ethernet و با داشتن username و password به راحتی میتوان به آن وصل شد.

این پروتکل یک پروتکل استاندارد برای برقراری ارتباط بین دو نقطه می باشد .

PPPOE از دو قسمت PPP و OE تشکیل شده است .

PPP یا همان پروتکل Point to Point Protocol برای برقراری ارتباط بر روی مودمهای Dial-Up استفاده میشد که کار آن در مجموع امکان تبادل داده بین دو شبکه یا دو نقطه یا دو point می باشد .

اما باید بدانید که پروتکل PPPOE در فریم اترنت Encapsulate می شود .

OE یا همان Over Ethernet به معنای استفاده چندین کاربر از اترنت می باشد .

PPPOE به خوبی با IPv4 و IPv6 سازگاری دارد.

این پروتکل به دلیل عدم نیاز کاربر به ساخت کانکشن و تنظیم آن بیشترین کاربرد را در ISP ها یا همان شرکتهایی که به شما خدمات اینترنت نظیر ADSL ارائه میدهند وجود دارد پس بیشترین تنظیمات PPPOE Server در سمت ISP ها انجام شده و تنظیمات PPPOE Client در سمت کاربران و به صورت معمول بر روی روتر سازمان یا مودمها در کاربرد خانگی انجام میگیرد .

این پروتکل یک پروتکل امن بوده که فشرده سازی و رمزنگاری و احراز هویت را برای شما به ارمغان می آورد .

نحوه کار این پروتکل چگونه است؟

روش کار PPPOE بدین صورت است که IP بر روی یک کانکشن PPP قرار میگیرد و ارتباط را برقرار میکند و از کانکشن PPP به عنوان یک کانکشن مجازی Dial-Up بین نقاط شبکه استفاده میشود .

PPP به منظور کپسوله سازی فریمهای PPP در قالب Ethernat میباشد و معمولا در شبکه های DSL مورد استفاده قرار می گیرد .

به عنوان مثال یک client میتواند با برقراری PPP به صورت ریموت به PPPOE Server متصل شود و برای اتصال نیازی به استفاده از نرم افزارهای جانبی نمی باشد .

بیشتر سیتم عامل ها از اتصالات PPPOE پشتیبانی می کنند.

این موضوع باعث می شود که کاربر به راحتی و با استفاده از پروتکل Point-to-Point Protocol over Ethernet و بدون نیاز به استفاده از نرم افزار جانبی به شبکه متصل شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *