Storage - ذخیره سازی, تعاریف شبکه, رایانش ابری

PaaS یا پلتفرم به عنوان سرویس چیست؟

PaaS یا پلتفرم به عنوان سرویس چیست؟

PaaS یا پلتفرم به عنوان سرویس چیست؟

PaaS به معنی پلتفرم به عنوان سرویس مختصر شده Platform as a service است که در این مقاله داتیس نتورک قصد بررسی و تحلیل PaaS را داریم ، همراه ما باشید.

برنامه نویسان نرم افزار، برنامه نویسان وب و توسعه دهندگان کسب و کار می تواند از PaaS یا Platform as a service بهره مند شوند. توسعه دهندگان نرم افزار در هر حال از سرویس PaaS بهره مند خواهند شد، ممکن است این بهره وری در ایجاد نرم افزاری باشد که قصد دارد آن را از طریق اینترنت ارائه دهد و یا ممکن است فروش یک نرم افزار خاص باشد. برای مثال توسعه دهندگان وب می توانند از محیط PaaS یا Platform as a service به صورت انفرادی و در هر مرحله از فرآیند توسعه ، تست و در نهایت میزبانی وب سایت خود استفاده کنند. با این حال ، کسب و کار هایی که در حال توسعه نرم افزار داخلی خود هستند نیز می تواند از PaaS بهره مند شوند.

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) یک محیط رشد و توسعه کامل در رایانش ابری است با منابعی که شما را قادر می‌سازد همه چیز را از برنامه‌های کاربردی ساده Cloud به برنامه‌های کاربردی سازمانی که پیچده تر هستند، تحویل دهید. شما منابع مورد نیاز از یک سرویس ارائه دهنده Cloud را بر اساس پرداختی که انجام می‌دهید خریداری می‌کنید و از طریق یک اتصال ایمن اینترنت به آن‌ها دسترسی دارید.

مانند IaaS، PaaS شامل زیرساخت‌هایی مانند: سرورها، ذخایر و شبکه می‌شود که علاوه بر آن شامل نرم‌افزارهای ارتباطی، ابزارهای توسعه، خدمات هوش تجاری (BI)، سیستم‌های مدیریت پایگاه داده و… نیز می‌شود. PaaS برای پشتیبانی از یک چرخه حیات کامل برنامه‌های کاربردی وب طراحی شده است این چرخه عبارت سات از: ساخت، آزمایش، رشد و توسعه، مدیریت و به‌روزرسانی.
PaaS به شما این امکان را می‌دهد که هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت لایسنس نرم‌افزارها، زیرساخت برنامه‌های کاربردی بنیادی، نرم‌افزار‌های ارتباطی، ابزارهای توسعه و سایر منابع را از بین ببرید. شما برنامه‌های کاربردی و خدماتی را که توسعه می‌دهید، مدیریت می ‌نید و ارائه دهنده سرویس Cloud به طور معمول سایر چیزها را مدیریت می کند.

سرویس‌های PaaS چه کاربردهایی دارند؟

همان‌طور که تصویر فوق ملاحظه می‌کنید، پس از IaaS، سرویس‌های کلود PaaS در لایهٔ دوم سرویس‌های کلود قرار می‌گیرند که شامل زیرساخت شبکه، سرور، سیستم‌عامل، دیتابیس، میدل‌وِر (وب‌سرور) و سایر ابزارهای مرتبط با توسعهٔ نرم‌افزار است که به نوعی می‌توان گفت مشتری «پلتفرم به عنوان سرویس» برنامه‌نویسان و دولوپرهای وب اپلیکیشن هستند که این امکان برای ایشان فراهم شده تا بدون درگیر کردن خود با مباحث مربوط به زیرساخت، تمرکز خود را روی توسعهٔ اپلیکیشن بگذارند و الباقی کارها را به شرکت ارائه‌دهندهٔ خدمات ابری واگذار نمایند. علاوه بر این، PaaS مزایای دیگری هم دارا است که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را مرور خواهیم کرد.

– محیط توسعهٔ آماده: همان‌طور که پیش از این گفتیم، «پلتفرم به عنوان سرویس» همه چیز را به صورت حاضر و آماده در اختیار کاربر می‌گذارد تا بدون نیاز به آماده‌سازی محیط توسعهٔ نرم‌افزار، صرفاً روی کدنویسی اپلیکیشن و دیپلوی آن روی سرور تمرکز کند.

– آنالیتیکس: علاوه بر آنکه PaaS یک محیط توسعه در اختیار دولوپرها می‌گذارد، بسته به شرکتی که خدمات ابری از آن خریداری می‌کنیم، یکسری ابزارهای تکمیلی همچون ابزارهای آنالیز داده،‌ هوش تجاری (BI)، ابزارهای داده کاوی و … در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

مزایای PaaS چیست؟

سرویس PaaS تمامی مزایای IaaS را دارا است مضاف بر اینکه یکسری ابزارهای تکمیلی نیز در اختیار برنامه‌نویس‌ها می‌گذارد تا کار ایشان را تسهیل کند که در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایای «پلتفرم به عنوان سرویس» اشاره خواهیم کرد.

– عدم نیاز به مدیریت سرور: با توجه به اینکه PaaS در لایهٔ دوم سرویس‌های ابری عرضه می‌شود و به نوعی روی سرویس IaaS پیاده‌سازی شده است، این امکان را در اختیار دولوپرها می‌گذارد تا هیچ‌گونه دغدغه‌ای برای مدیریت سرور نداشته باشند و تمام تمرکز خود را روی کدنویسی بگذارند.

– عدم نیاز به استخدام متخصص هاستینگ: با توجه به اینکه بخش اعظمی از کار توسط متخصصین شرکت‌های ارائه‌دهندهٔ خدمات رایانش ابری انجام می‌شود، کسب‌وکارهایی که از PaaS استفاده می‌کنند دیگر نیازی به استخدام نیروی فنی (سیس ادمین) برای مدیریت سرور و کارهایی از این دست نخواهند داشت.

– صرفه‌جویی در هزینه‌ها: با توجه به ماهیت سرویس‌های ابری، کسب‌وکارهای نوپا یا استارتاپ‌هایی که توان خرید سرورهای فیزیکی ندارند، به سادگی از عهدهٔ اجازهٔ سرورهای تحت کلود بر خواهند آمد چرا مدل پرداختی در این سرویس‌ها اصطلاحاً Pay-As-You-Go است بدان معنا که به هر میزان که از منابع سرور استفاده کنند، به همان میزان پول پرداخت خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *