Storage - ذخیره سازی, تعاریف شبکه, رایانش ابری

IaaS یا زیرساخت به عنوان سرویس چیست؟

IaaS یا زیرساخت به عنوان سرویس چیست؟

IaaS یا زیرساخت به عنوان سرویس چیست؟

Infrastructure as a Service به صورت مخفف IaaS به معنای لغوی زیرساخت به عنوان سرویس شناخته می شود و در این مقاله داتیس نتورک قصد بررسی و تحلیل IaaS را داریم ، همراه ما باشید.

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) یک زیرساخت ضروری رایانش است که در محیط مجازی اینترنت ارائه و مدیریت شده است. مقیاس انعطاف پذیری دارد و به سرعت برای نیازهای زیاد و کم انطباق‌پذیر است همچنین پرداخت به اندازه آنچه استفاده می‌شود صورت می‌گیرد.

IaaS به شما کمک می‌کند از هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت سرورهای فیزیکی خود و دیگر زیرساخت‌های مرکز داده (دیتا سنتر) جلوگیری کنید. هر منبع به عنوان یک جزء خدمت جداگانه ارائه می‌شود و فقط لازم است شما تا زمانی که به آن نیاز دارید، یک منبع خاص را اجاره کنید. ارائه دهنده سرویس رایانش ابری (Cloud Computing) در حین اینکه شما نرم افزارهای خود (سیستم عامل‌ها و برنامه‌های کاربری) خریداری، نصب، پیکربندی و مدیریت می‌کنید، زیرساخت را سامان‌دهی و مدیریت می‌کند.

) به عنوان یک مدلی از سرویس زیرساخت های رایانه ای برای حمایت از عملیات سازمانی و به عنوان مبنایی برای سیاستهای خدمات سازمانی ارائه می شود. و در این مدل به طور معمول (IaaS) ، به ارائه سیاست های سخت افزاری ، فضاهای ذخیره سازی (storage ) ، سرور ها servers و فضاهای مراکز داده (data center) تحت شبکه های کامپیوتری پرداخته می شود که مرتبط با عملکرد و مدیریت تجهیزات مورد ارائه به یک کلاینت است و هزینه های مرتبط با این نگرش برای کلاینتها معمولا بر اساس استفاده آنها از ابزار هایی که شبکه در اختیارشان گذاشته است محاسبه می شود.

البته در بعضی موارد شامل نرم افزار ها نیز میشود. از عبارت IaaS به عنوان (HaaS) که مخفف کلمات Hardware as a Service می باشد نیز یاد میشود که باز به همان مفهوم است و در اصل فرقی نمی کند. IaaS شامل ویژگی های دیگری همانند : مدیریت خودکار وضایف پلتفورم های مجازی سازی مرتبط با اینترنت و همچنین به عنوان یکی از سه دسته اصلی خدمات cloud computing شرح داده شده است که در این زمینه به تشریح مفاهیم ( Software as a Service (SaaS و همچنین (PaaS) مخفف کلمات Platform as a Service می پردازد.

مزایای IaaS

سرعت بالا در نوآوری: به محض اینکه تصمیم بگیرید یک محصول یا ابتکار جدید را راه اندازی کنید، زیرساخت رایانشی لازم را می توانید در چند دقیقه یا چند ساعت، به جای روزها یا هفته‌ها و گاهی چند ماه، آماده کنید.

تداوم کسب و کار و از بروز خطر جلوگیری می‌کند: رسیدن به قابلیت دسترسی بالا، تداوم کسب و کار و جلوگیری از بروز خطر هزینه زیادی را به دنبال دارد زیرا نیازمند تکنولوژی و کارکنان زیادی است. اما IaaS می‌تواند با بکاربردن سطحی مناسبی از سرویس‌ها در موقعیت درست (SLA)، این هزینه ها را کاهش دهد و به برنامه‌ها و داده‌ها در حین بروز مشکل یا قطع شدن دسترسی پیدا کند.

هزینه سرمایه گذاری از را بین می‌برد و هزینه‌های فعلی را کاهش می‌دهد: IaaS هزینه‌های پیش‌رو برای راه‎‌اندازی و مدیریت یک مرکز داده سایت را از بین می‌برد، و این یک گزینه مقرون به صرفه برای استارت‌آپ‌ها، کسب و کار و تست‌ ایده‌های جدید است.

بر روی کسب و کار خود تمرکز کنید: IaaS باعث می‌شود که اعضای تیم به جای تمرکز بر زیرساخت‌های IT بر کسب و کار اصلی سازمان تمرکز کنند.

ثبات، قابلیت اطمینان و پشتیبانی را افزایش می‌دهد: با IaaS نیازی به تعمیر و نگهداری، ارتقاء نرم افزار و سخت افزار و یا رفع مشکلات تجهیزات نیست. با به‌کار بردن منابع مناسب در زمان مناسب، ارائه‌دهنده خدمات اطمینان می‌دهد که زیرساخت شما قابل اعتماد است.

سریعتر به تغییر شرایط کسب و کار پاسخ می‌دهد: IaaS شما را قادر می‌سازد به سرعت منابع خود را افزایش دهید تا هنگام افزایش نیاز برای برنامه‌های کاربردی خود (مثلاً در تعطیلات و همزمان با بالا رفتن تقاضا) آماده باشید سپس مجدداً زمانی که نیازها کاهش می‌یابد، مقیاس منابع به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌ها کاهش می یابد.

امنیت بیشتری را ایجاد می‌کند: ارائه دهنده خدمات Cloud میتواند امنیت برنامه‌ها و داده‌های شما را فراهم کند

برنامه‌های جدید سریع‌تر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد: از آنجا که لازم نیست ابتدا زیرساخت را قبل از اینکه بتوانید برنامه ها را توسعه و ارائه دهید، تنظیم و راه‌اندازی کنید، می‌توانید آنها را سریع‌تر با IaaS دریافت کنید.

1 نظر در “IaaS یا زیرساخت به عنوان سرویس چیست؟

  1. حسن عباس زاده منتظری گفت:

    با سلام زحمت بسیاری در تحقیق و دسترسی به منابع داشته اید که قابل تقدیر است .چند سال قبل مختصر مقاله ای در رابطه با رایانش ابری در نشریه دنیای پردازش نوشتم که زود بود و سعی کردم بسیار مختصر بنویسم ولی الان وقت همین مقالات است که مسولین هم بگوششان رسانده شود و دنبالش بروند و یا فضای مناسبی جهت پژوهشگران فراهم آورند. بهر حال اینجانب عضو شورای سیاستگزاری و مدیر بخش مخابرات نشریه دنیای پردازش میباشم.لطفا” یکی از شماره ها را مثلا” شماره 37ویا 38 را دانلود و بخش مخابرات آن را بازدید و چنانچه تمایل به چاپ مقالات خود دارید با من جهت هماهنگی تماس حاصل فرمایید.در رابطه با IPV6 هم تقریباگ 5 سال قبل و معرفی آن به دفتر ریاست جمهوری رفته و در قسمت مربوطه با مسولین صحبت کرده و دو جلد از نقشه ها و پروتکل را در دفتر آقای نهاوندیان تقدیم کردم که خبری نشد ولی لازمست حتما” گسترش یابد با سعی و مشارکت دست اندر کاران.موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *