ارز های دیجیتال

هش ریت یا نرخ هش چیست؟ مفهوم HashRate به زبان ساده

هش ریت یا نرخ هش چیست؟ مفهوم HashRate به زبان ساده

HashRate به معنی هش ریت یا نرخ هش به زبان ساده سرعت عملکرد دستگاه ماینینگ است که برای درک بسیاری از مفاهیم استخراج ارز های دیجیتال لازم است با هش ریت بیشتر آشنا شوید، همراه داتیس نتورک باشید با یک مقاله کاربردی!

هش ریت یا نرخ هش چیست؟ مفهوم HashRate به زبان ساده

در دنیای استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال، نرخ هش یا هش ریت (HashRate) اصطلاحی است که بارها شنیده اید .

مفهوم هش ریت یا هش پاور که در زبان فارسی از آنها با عناوین نرخ هش و قدرت هش یاد می‌کنیم، ازجمله مهم‌ترین و اساسی‌ ترین مفاهیم قلمداد می‌شوند و دلایل زیادی در این میان وجود دارند که باعث اهمیت بالای نرخ هش می‌شوند.

اگر می‌خواهید وارد عرصه ماینینگ شوید، تسلط بر مفهوم هش ریت و اهمیت آن بسیار ضروری است. آگاهی در خصوص هش ریت (HashRate) می‌تواند به شما کمک کند که بهترین تصمیم ممکن در حوزه ماینینگ و انتخاب دستگاه ماینر مناسب را اتخاذ کنید.

هش ریت چیست؟

به زبان ساده هش ریت (HashRate) سرعت عملکرد دستگاه ماینینگ می‌باشد.

استخراج ارز دیجیتال شامل یافتن بلاک ها از طریق محاسبات پیچیده می‌باشد. بلاک ها مشابه پازل های ریاضیاتی اند و دستگاه های ماینینگ باید هزاران یا حتی میلیون ها حدس در ثانیه بزنند تا جواب صحیح برای حل بلاک بیابند.

به عبارت دیگر برای استخراج موثر یک بلاک، ماینر باید طوری هدر بلاک را هش کند که کمتر یا برابر با هدف (Target) شود. با تغییر سختی، هدف نیز تغییر می‌کند.

برای رسیدن به هش (یا هدف) مورد نظر، ماینر باید بعضی از هدرهای بلاک که نانس (nonce) نام دارند را تغییر دهد. هر نانس با “۰” شروع شده و برای رسیدن به هش (یا هدف) ضروری افزایش می‌یابد.

از آن جا که تغییر نانس کاملا تصادفی می‌باشد، احتمال رسیدن به هش (یا هدف) مورد نظر بسیار کم است. بنابراین ماینر با تغییر نانس باید تلاش زیادی کند.

تعداد دفعاتی که ماینر در ثانیه برای رسیدن به هش تلاش می‌کند را هش ریت یا قدرت هش می‌گویند.

رابطه بین هش ریت، سودآوری ماینر و سختی استخراج

هش ریت، سودآوری ماینر و سختی استخراج از چند طریق به هم وابسته اند.

برای مثال بیت کوین را در نظر می‌گیریم. هربار که سختی شبکه بیت کوین افزایش می‌یابد، هش ریت نیز زیاد می‌شود و به دنبال آن، ماینر ۱۲.۵ بیت کوین BTC و کارمزد تراکنش را به دست می‌آورد.

تعداد ماینرها در شبکه بیت کوین، سختی را افزایش می‌دهد زیرا ماینر باید حدس های بیشتری در ثانیه محاسبه کند.

اندازه گیری هش ریت و واحدهای آن

واحد اندازه گیری هش ریت، هش در ثانیه h/s می‌باشد. بعضی از اصطلاحات رایج مورد استفاده شامل مگا، گیگا و ترا است که براساس تعداد هش ها گفته می‌شوند.

برای مثال دستگاهی با سرعت ۶۰ هش در ثانیه ، هنگام تلاش برای حل کردن بلاک، ۶۰ حدس در ثانیه می‌زند. برای ۱۰۰۰ هش از کیلوهش KH/s ، برای ۱۰۰۰ کیلوهش از مگاهش MH/s ، برای ۱۰۰۰ مگاهش از تراهش TH/s و برای ۱۰۰۰ تراهش از پتاهش PH/s استفاده می‌شود.

دستگاه های مختلفی که برای استخراج ارزهای دیجیتال متفاوت به کار گرفته می‌شوند دارای هش های برابر نیستند. برای مثال، یک دستگاه ماینینگ بیت کوین هش ریت متفاوتی با دستگاه ماینینگ اتریوم دارد.

این موضوع را با الگوریتم های متفاوتی که ارزهای دیجیتال به کار می‌گیرند می‌توان توضیح داد، زیرا برای استخراج آن ها از میزان حافظه و محاسبات یکسان استفاده نمی‌شود.

اسامی واحدهای اندازه‌گیری نرخ هش

  • ۱ KH/s یا هزار هش بر ثانیه
  • ۱ MH/s یا یک میلیون هش بر ثانیه
  • ۱ GH/s یا یک میلیارد هش بر ثانیه
  • ۱ TH/s یا یک تریلیون هش بر ثانیه
  • ۱ PH/s یا یک کوادریلیون هش بر ثانیه
  • ۱ EH/s یا یک کوئینتیلیون هش بر ثانیه

ارقام بالا به ترتیب کیلوهش، مگاهش، گیگاهش، تراهش، پتاهش و اگزا هش نام‌گذاری می‌شوند.

تاثیر برق مصرفی بر سودآوری

برای سودآوری، بیت کوین را در نظر می‌گیریم. در حال حاضر یک دستگاه ماینینگ بیت کوین نظیر ASIC تقریبا قدرت ماینینگ ۱۲ تراهش در ثانیه دارد.

با در نظر گرفتن سختی حال حاضر شبکه، این دستگاه می‌تواند  ۰.۳۱۸ بیت کوین BTC در سال تولید کند.

هرچند هنگام محاسبه سودآوری، باید هزینه برق مصرفی تجهیزات ماینینگ را در نظر بگیرید. به این مورد، بازده (راندمان) ماینر می‌گویند. افزایش سختی ماینینگ ارز دیجیتال، هزینه های برق مصرفی را نیز بیشتر می‌کند.

برای مثال، یک دستگاه ماینینگ با ۱۰ درصد هش ریت بیشتر نسبت به دستگاهی دیگر، ۵۰ درصد بیشتر برق مصرف می‌کند. بنابراین، هرچند هش ریت عاملی مهم در ماینینگ می‌باشد، اما همواره راندمان را نیز در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *