ارز های دیجیتال

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

شاخص FCAS مخفف Fundamental Crypto Asset Score به معنی امتیاز بنیادین دارایی دیجیتال می باشد. در این مقاله شما را با مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

شاخص FCAS چیست؟

مخفف Fundamental Crypto Asset Score به معنی امتیاز بنیادین دارایی دیجیتال می باشد.

درجه‌ بندی‌ های شاخص FCAS اعدادی بین صفر تا هزار هستند. عدد 0 بدترین و عدد 1000 نشان دهنده عالی‌ ترین عملکرد یک ارز دیجیتال است.

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال

این امتیاز از بررسی اصول اولیه چرخه فعالیت یک پروژه حاصل می‌شود و وضعیت یک ارز دیجیتال را از نظر فاندامنتال نشان می‌دهد.

نمودار امتیاز FCAS شامل یک سری اطلاعات است که ما در ادامه این اطلاعات را شرح خواهیم داد و راهنمایی برای خواندن این نمودار ارائه می کنیم.

این اطلاعات شامل مباحثی همچون امتیاز FCAS حال حاضر ارز، رتبه رمز ارز، مکان قرار گیری رمز ارز در میان سایر رقبا و تغییرات 7 روز اخیر آن می باشد که در زیر همه آن ها توضیح داده شده است.

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال

امتیاز FCAS چگونه بدست می آید؟

امتیاز FCAS با استفاده از هزاران متغیر مختلف، پیرامون 3 الگوریتم اصلی بدست می آید که این سه الگوریتم در ادامه توضیح داده شده اند.

1. فعالیت کاربر

فعالیت کاربر (User Activity) یک اندازه گیری کلی از همه رفتارهای مشتری در خصوص یک پروژه خاص است که شامل فاکتورهای میزان کاربردی بودن پروژه و فعالیت شبکه می شود.

این امتیاز بر اساس آنالیز میزان فعالیت ها در شبکه بلاکچین رمز ارز مورد نظر و برچسب گذاری آدرس های کیف پول است که باعث می شود تا اطلاعاتی مثل تعداد کاربران، مبادلات، قراردادها و… بدست آید.

2. رفتار توسعه دهنده

رفتار توسعه دهنده (Developer Behavior) نشان دهنده میزان پویایی و کارایی توسعه دهندگان پروژه بلاکچین و ارز دیجیتال است که بر اساس سه پارامتر تغییرات کد، بهبودهای کد و میزان مشارکت توسعه دهندگان می شود.

این واحد سنجش از میزان ارتباطات توسعه دهندگان و برنامه نویسان پروژه بدست آمده و حاصل بکارگیری ده ها متغیر مختلف می باشد.

3. رشد بازار

رشد بازار (Market Maturity) آخرین پارامتر اصلی در تعیین امتیاز FCAS می باشد که خود شامل فاکتورهایی همچون میزان ریسک و چرخه تامین اعتبار پروژه می شود.

در حقیقت این معیار نشان دهنده این است که ارز رمزپایه مورد نظر ما در شرایط مختلف بازار چه رفتاری را از خود نشان داده و آیا توانسته پس از نوسانات مختلف دوباره خود را بازسازی کند یا خیر.

نمایش شاخص امتیاز ارز در مارکت کپ

برای یافتن این معیار و نمایش میزان امتیاز یک ارز، شما می توانید به وب سایت رسمی Coinmarketcap.com مراجعه کرده و از لیست رمز ارزهای نمایش داده شده، روی نام یکی از آن ها کلیک کنید.

در صفحه باز شده که اطلاعاتی از قبیل قیمت و نمودار تغییرات نمایش داده شده است، در منوی پایین صفحه گزینه “Rating” را انتخاب کنید تا امتیاز آن برای شما نمایش داده شود.

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال

پس از انتخاب این گزینه، در قسمت پایین صفحه دو نمودار برای شما نمایش داده می شود.

که نمودار اول، در حقیقت نشان دهنده مقدار FCAS و پارامترهای مختلف در حال حاضر است.

و نمودار دوم، نشان دهنده مقدار این امتیاز در طول بازه زمانی یک ساله است.

شاخص FCAS چیست؟ مفهوم و کاربرد شاخص FCAS در تحلیل فاندامنتال

همانطور که در تصویر بالا می بینید در سمت چپ نمودار ما شاهد نام رمز ارز و نماد آن هستیم که در این مبحث ما نمودار امتیاز لایت کوین را بررسی کرده ایم.

در بخش سمت چپ نیز ما سه معیار مختلف را مشاهده می کنیم:

  • رتبه رمز ارز که با حروف الفبای لاتین نمایش داده می شود و حرف “A” از همه رتبه ها بالاتر است.
  • عدد کوچک کنار رتبه که نشان دهنده تغییرات رنکینگ هفت روز اخیر رمز ارز از نظر فاکتور FCAS می باشد.
  • شاخص سلامتی که یک عدد بین 0 تا 1000 می باشد و در حقیقت نشان دهنده همان امتیاز می باشد.
  • نوار پایینی نمودار که نشان دهنده مکان قرارگیری رمز ارز مورد نظر ما در میان سایر رمزارزها است. به عنوان مثال در این نمودار، لایت کوین در کنار ارزهایی مثل ZEC قرار گرفته است و در ناحیه سبز رنگ قرار دارد.

این معیار جدید به ما کمک می کند تا در بحث سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال با اطلاعات بیشتری عمل کنیم و تنها به فاکتور قیمت برای سرمایه گذاری های کلان، توجه نداشته باشیم.

ارزهای رمزپایه بسیار پر نوسان هستند و کوچکترین اتفاقات پیرامون آن ها نیز می تواند بر دامنه این نوسانات بیافزاید.

به همین دلیل وجود چنین پارامتری در محاسبات، می تواند در امر سرمایه گذاری بسیار کمک کننده باشد تا بتوان رفتار و سابقه یک ارز رمزپایه را در طول زمان های مختلف سنجید.

صفحه ی شاخص FCAS از سایت CCT

این سایت از بهترین سایت های نشان دهنده شاخص فاندامنتال ارز های دیجیتال است که میتوانید از آدرس currency.wongcw.com وارد صفحه مخصوص این شاخص بشوید و متوجه میشوید که به ترتیب قدرت شاخص آنها را طبقه بندی کرده. حتما قبل از سرمایه گذاری در هر ارز دیجیتالی ابتدا یک سر به این سایت بزنید.

امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام و توییتر دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *