تعاریف شبکه

DDNS چیست؟ DynamicDNS چه کاربردی دارد؟

DDNS چیست؟ DynamicDNS چه کاربردی دارد؟

DDNS مخفف Dynamic DNS سرویسی است که امکان آپدیت رکورد های DNS را به ما می دهد و این قابلیت کاربرد های بسیاری دارد که در ادامه مقاله به صورت مفصل به DDNS می پردازیم، همراه داتیس نتورک باشید.

DDNS چیست؟ DynamicDNS چه کاربردی دارد؟

DDNS چیست؟

DDNS یا DynamicDNS، حالتی از DNS است که اجازه Update کردن اطلاعات را تحت شرایط خاصی به صاحب آن اطلاعات می دهد. یعنی قابلیت Dynamic Update دارد.

فرض کنیم DNS همان 118 باشد. شما شماره تلفن شرکت هیوا را از 118 می گیرید. اما وقتی تماس می گیرید فردی پاسخ می دهد و می گوید این شماره واگذار شده و متعلق به آقای بهره مند است. نتیجه؟

DNS کار خود را درست انجام داده و به شما شماره تلفن را داده است اما اطلاعات آن قدیمی است و آپدیت نشده است و به درد شما نمی خورد.

در اینجا اگر 118 به جای 118 بودن، یک Dynamic 118 یا D118 بود به شرکت هیوا این امکان را می داد تا بلافاصله پس از این که شماره اش تغییر کرد شماره ی جدیدش را در سامانه 118 آپدیت کند، در این صورت اطلاعات صحیح و تازه از 118 دریافت می کردید.

پس DynamicDNS یا DDNS، نوعی DNS است که به هر Host (یا کلاینت یا نود) اجازه می دهد تحت شرایط خاصی آدرس IP اش را آپدیت کند.

در دنیای وب جهت تهیه یک IP اختصاصی و ثابت نیاز است که هزینه‌ی بالایی به شرکت‌های ارایه دهنده خدمات یا ISP‌ها پرداخت نمایید.

همچنین از آنجایی‌که دامنه‌ها تنها قادر به داشتن یک IP هستند، شما ناچار به استفاده از IP اختصاصی هستید. این امر به این معنی است که IP های داینامیکی که از ISP‌ ها دریافت می‌کنید برای اتصال به دامنه کاربردی نخواهند داشت.

این مشکل IP‌ های داینامیک متغیر با بهره گیری از DDNS برطرف می‌شود. با به کارگیری DDNS شما می‌توانید دامنه‌ی شخصی خود را به IP داینامیک دریافت شده از ISP متصل نموده و به صورت اتوماتیک با تغییر IP اطلاعات جدید را در دامنه نیز بروز رسانی نمایید.

DDNS چه کاربردی دارد؟

Dynamic DNS می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند از کامپیوتر منزل خود، به دوربین‌های مدار بسته تحت شبکه از طریق یک نام دامنه دسترسی داشته باشند و یا‌ اپلیکیشن و وب سایت خود را میزبانی کنند، مفید باشد.

علت مفید بودن DDNS، هزینه‌ی ارزان IP عمومی (داینامیک) است که شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه‌ی اضافه در کنار اینترنت خود آن را داشته باشید. با راه اندازی Dynamic DNS شما دیگر نیازی به تغییر و بروز رسانی مکرر دستی DNS Zone دامنه‌ی خود نخواهید داشت.

این تکنولوژی زمانی از اهمیت مضاعف برخوردار می‌شود که برخی از ISP‌ ها بنا به سیاست‌های داخلی خود به صورت کلی اقدام به ارایه IP ثابت (یا همان IP Static) نمی‌کنند.

Dynamic DNS یک راهکار منعطف است. DDNS به دستگاه‌های متصل به اینترنت این امکان را می‌دهند تا پس از تغییر DNS سرورها، اطلاعات جدید را از آنها دریافت کنند و نیازی به تغییر آدرس IP توسط مدیران شبکه وجود نداشته باشد.

کمبود IPv4 و اهمیت بیشتر Dynamic DNS

یکی از دلایل پرطرفدار بودن DDNS، کمبود Public IPv4 از نوع Static است.

مثلا در زمان استفاده از اینترنت ADSL، بسته به سیستم اکانتینگی که ISP از آن استفاده می کند، تا مدت زمان خاصی یک Dynamic Public IPv4 به مودم اختصاص می دهد و در صورتی که مودم را خاموش و روشن کنید، این IP تغییر می کند.

  • این تغییر IP برای کاربران خانگی و کاربرانی که استفاده عادی از اینترنت انجام می دهند مشکلی ایجاد نمی کند. مشکل زمانی آغاز می شود که شما می خواهید:
  • از خانه، دوربین های محل کار را چک کنید و برای این کار نیاز به Static Public IPv4 دارید اما ISP به دلیل محدودیت هایی که دارد نمی تواند به تعداد کافی Static Public IPv4 در اختیارتان بگذارد و IP هایی که دارید مدام تغییر می کند.
  • می خواهید از طریق Router ها چندین محل را به هم متصل کنید اما Static Public IPv4 ندارید
  • می خواهید از محل کار به سیستم خانگیتان دسترسی ثابت داشته باشید یا از خانه به سرور خاصی دسترسی پیدا کنید.
  • و مواردی از این دست!

منبع :

  1. comodo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *