ارز های دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی چیست؟

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی چیست؟

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی (Crypto Exchange) به زبان ساده به پلتفرمی گفته می شود که امکان خرید و فروش و تبدیل رمزارز ها را فراهم می کند. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم صرافی ارز دیجیتال بیشتر آشنا کنیم، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی چیست؟

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

اکسچنج کریپتوکارنسی (Crypto Exchange) پلتفرمی است که در آن می‌توانید ارزهای دیجیتال را بخرید و بفروشید. همچنین می‌ توانید از صرافی‌ ها برای مبادله یک رمزارز با دیگری استفاده کنید. برای مثال، بیت‌ کوین را به لایت‌ کوین تبدیل کنید.

صرافی های ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند، در برخی تنها با استفاده از رمزارزها می توانید اقدام به مبادله و خرید و فروش کنید، مثلا برای خرید بیت کوین در کوینکس لازم است تتر یا اتریوم یا ارز دیگری را به کیف پول خود در آن صرافی انتقال دهید و در بخش مارکت به بیت کوین تبدیل کنید. اما در برخی دیگر از صرافی ها مثل بایننس شما می توانید با استفاده از ارز های فیات مثل دلار و یورو و … نیز اقدام به خرید ارز دیجیتال کنید و یا بالعکس رمزارز خود را به فیات تبدیل کنید. صرافی های داخلی نیز وجود دارند که امکان تبدیل و خرید و فروش با ریال را فراهم کرده اند.

صرافی های کریپتوکارنسی با لیست کردن جفت ارز های مختلف مثل BTC/USDT یا BTC/ETH و … امکان تبدیل این رمزارزها به یک دیگر را فراهم می کنند و کاربرها با داشتن یک اکانت و انتقال دارایی خود به حساب کاربری می توانند در صفحه مربوط به آن جفت ارزها اقدام به ثبت سفارش کنند و در صورتی که درخواست دو کاربر با یکدیگر تطابق داشته باشد، صرافی آن دو را به یکدیگر وصل می کند و معامله را جوش می دهد و درصد مشخصی را نیز به عنوان کارمزد از فروشنده و خریدار دریافت می کند.

اگر بخواهیم اکسچنج ها را دسته بندی کنیم، به دو گروه صرافی غیرمتمرکز (DEX) و صرافی متمرکز (CEX) تقسیم می کنیم. به طور خلاصه صرافی های غیرمتمرکز این امکان را به کاربران می دهند که دارایی را در مالکیت 100درصدی خود داشته باشند و اقدام به معامله کنند اما صرافی های متمرکز از شما می خواهند که قبل از معامله دارایی خود را به حساب کاربری آن ها منتقل کنید. این دو گروه تفاوت های بسیاری دارند که در یک مقاله مجزا به این موضوع می پردازیم.

تایرون راس، مشاور مالی و مدیر عامل Onramp Invest، یک پلت فرم سرمایه گذاری ارز دیجیتال برای مشاوران مالی، می گوید: هیچ صرافی رمزنگاری وجود ندارد که برای همه کاربران بهترین باشد. بلکه، او می‌گوید باید با توجه به نیاز های خود به دنبال انتخاب بهترین گزینه باشید. به عنوان مثال، شاید شما به دنبال یک کوین خاص هستید، در این صورت باید بررسی کنید که کدام اکسچنج از آن پشتیبانی می کند و آن را لیست کرده است.

هنگام انتخاب اکسچنج کریپتو به چه فاکتور هایی توجه کنیم؟

1- دسترسی

موقعیت مکانی شما ممکن است به دلیل قوانین ایالتی یا ملی مانع از خرید و فروش رمزنگاری در صرافی های خاص شود. برخی از کشورها، مانند چین، شهروندان را از دسترسی به صرافی های رمزنگاری منع کرده اند.

در ایالات متحده، ابهامات نظارتی زیادی در مورد ارزهای دیجیتال وجود دارد و برخی از ایالت‌ها مقررات خود را وضع کرده‌اند. به عنوان مثال، نیویورک صرافی‌ها را ملزم می‌کند تا قبل از اینکه بتوانند در داخل ایالت فعالیت کنند، یک BitLicense دریافت کنند و فقط به شرکت‌های دارای مجوز اجازه می‌دهد تا کوین های تایید شده خاصی را ارائه دهند. بسیاری از ایالت های دیگر مقرراتی به سختی نیویورک ندارند، اما بسیاری از آنها به نحوی مقررات را تنظیم می کنند یا در حال انجام اقداماتی برای انجام آن هستند. بر اساس کنفرانس ملی قانونگذاران ایالتی، در مجموع سی و یک ایالت آمریکا در جلسات قانونی خود در سال 2021 قوانینی در مورد ارزهای دیجیتال دارند.

همیشه می‌توانید اطلاعاتی درباره محدودیت‌های جغرافیایی یک صرافی و همچنین عوامل دسترسی مرتبط، مانند ارزهای پذیرفته‌شده در وب‌سایت آن یا در شرایط خدمات پیدا کنید.

2- امنیت

ماهیت ارزهای دیجیتال کریپتوکارنسی غیرمتمرکز است و توسط هیچ نهاد مرکزی پشتیبانی نمی‌شوند، یعنی دارایی‌ های ارز دیجیتال شما مانند پول در بانک یا سرمایه‌گذاری‌ های سنتی محافظت نمی‌ شوند. برخی از صرافی‌ها، مانند کوین‌ بیس هر گونه موجودی را به دلار آمریکا که با آن‌ها دارید در حساب‌های بانکی بیمه شده FDIC نگه می‌دارند. اما بیمه FDIC برای موجودی ارزهای دیجیتال اعمال نمی شود.

برای محافظت از رمزنگاری شما، برخی از صرافی ها دارای سیاست های بیمه ای هستند تا از ارزهای دیجیتالی که کاربران در صرافی نگهداری می کنند در برابر هک یا کلاهبرداری محافظت کنند. به عنوان مثال، کوین بیس دارای یک بیمه نامه به ارزش 255 میلیون دلار است. این بدان معناست که اگر ذخایر کوین‌بیس هک شود و هر مقدار ارز دیجیتال تا سقف 255 میلیون دلار گرفته شود، دارندگان حساب محافظت می‌شوند. سایر صرافی ها، مانند Kraken، برای محافظت از مشتریان به جای سیاست های بیمه، به شیوه های امنیتی خود متکی هستند.

چه قصد داشته باشید رمزارزهای خود را در حساب صرافی نگه دارید یا آن را فقط برای مدت کوتاهی برای تبدیل نگه داشته باشید، امنیت صرافی باید در اولویت توجه شما باشد. به عنوان مثال، بررسی کنید که صرافی چه مقدار از دارایی های خود را در فضای ذخیره سازی آفلاین نگه می دارد.

این موضوع با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال مهمتر می شود، زیرا قیمت بیشتر به معنای اهداف سودآورتر برای سارقان بالقوه است. در سال 2020، مجموعاً 28 حمله به صرافی‌های ارز دیجیتال صورت گرفت که بزرگترین آنها منجر به سرقت بیش از 200 میلیون دلار دارایی ارزهای دیجیتال از صرافی KuCoin مستقر در سنگاپور شد.

بررسی کنید که صرافی چه مقدار از دارایی های خود را آفلاین نگه می دارد. در حالی که صرافی‌ها، به‌طور طبیعی، برای تسهیل معاملات باید مقداری رمزارز را فعال نگه دارند، نگه داشتن اکثر دارایی‌ها در سردخانه یا آفلاین، جایی که دسترسی هکرها دشوارتر است، هوشمندانه است. به عنوان مثال، کوین بیس می گوید که 98 درصد از وجوه مشتریان را به صورت آفلاین ذخیره می کند، در حالی که تنها 2 درصد به طور فعال معامله می شود. این فضای ذخیره سازی، همراه با بیمه نامه ۲۵۵ میلیون دلاری آن، دلیل بیشتری برای اطمینان از اینکه دارایی های رمزنگاری شما در صورت هک پوشش داده می شود، ارائه می دهد.

همچنین می توانید به دنبال اقدامات امنیتی عمومی آنلاینی باشید که ممکن است در پلتفرم های دیگر با آنها آشنا باشید، مانند احراز هویت دو مرحله ای. این بدان معناست که علاوه بر نام کاربری و رمز عبور خود، باید هویت خود را با استفاده از روش دیگری مانند وارد کردن کدی که با پیام متنی دریافت می‌کنید، هر بار که وارد می‌شوید، تأیید کنید.

به طور کلی، ممکن است در صرافی‌های محبوب‌تر با پایگاه مشتریان بزرگ‌تر احساس امنیت کنید. ممکن است در تجارت با صرافی های کوچکتر یا جدیدتر که اقدامات امنیتی و پیشنهادات آنها به طور واضح آنلاین بیان نشده است، ریسک بیشتری را متحمل شوید.

داگلاس بونپارث، مشاور مالی و رئیس شرکت Bone Fide Wealth در نیویورک می گوید: «اندازه در اینجا مهم است. او به کوین بیس اشاره می کند که اخیراً در بورس نزدک عرضه شده است. مزایا و معایبی برای آن وجود دارد، اما شما اکنون دارای منابع مالی عمومی هستید، در واقع می‌توانید سلامت شرکت را مشاهده کنید، و این مهم زمانی است که به استفاده از بورس یا سرمایه‌گذاری با هر شرکت یا محصول یا خدماتی که آنها ارائه می‌کنند فکر کنید. ”

هنگام انتخاب اکسچنج کریپتو به چه فاکتور هایی توجه کنیم؟

3- هزینه ها و کارمزد تراکنش

کارمزدها فاکتور دیگری است که باید در نظر بگیرید، اما لزوماً اجازه ندهید ساختار کارمزد بالا شما را از بهره مندی از خدمات آن صرافی منصرف کند. اسپنسر مونتگومری، بنیانگذار Uinta Crypto Consulting، برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاران جدید برای یادگیری رمزارز، می‌گوید: «هرچه خرید آن را برای شما آسان‌تر کنند، هزینه‌ای که قرار است بپردازید بالاتر خواهد بود. کارمزدهای بالاتر همچنین می‌تواند یک معاوضه ارزشمند برای حمایت‌ها و بیمه‌ای باشد که صرافی‌های بزرگتر و محبوب‌تر ارائه می‌کنند.

کارمزد مبادله ممکن است یک قیمت ثابت باشد، اما اغلب درصدی از معامله شما است. برخی از صرافی‌ها، مانند Cash App، هزینه‌های نوسانی را براساس نوسانات قیمت دریافت می‌کنند. کارمزدها اغلب به ازای هر تراکنش دریافت می‌شوند و می‌توانند متفاوت باشند، چه فروشنده یا خریدار باشید. بسته به ارزهایی که معامله می کنید ممکن است کارمزدهای متفاوتی نیز وجود داشته باشد. مطمئن شوید که دقیقاً متوجه شده اید که چگونه و چه زمانی یک صرافی قصد دارد قبل از تحویل پول نقد شما، هزینه تراکنش های رمزنگاری شما را از شما دریافت کند.

4- نقدینگی

اگر قصد خرید، فروش یا ترید رمزارز های خود را دارید، صرافی که انتخاب می‌کنید باید حجم معاملاتی کافی داشته باشد تا مطمئن شود دارایی‌های شما نقد می شود، بالا بودن نقدینگی به این معنی که می‌توانید هر زمان که بخواهید آنها را بفروشید. باز هم، این می تواند نمونه ای باشد که حجم معاملات و اندازه بزرگی صرافی اهمیت دارد. اغلب، صرافی‌های محبوب‌تر، صرافی‌هایی هستند که بیشترین حجم مبادلات را دارند.

مونتگومری می‌گوید وقتی معاملات زیادی در یک صرافی در هر زمان انجام می‌شود، به این معنی است که شانس بیشتری برای خرید یا فروش ارز دیجیتالی که در اختیار دارید با بهترین قیمت دارید.

قیمت‌ های انوع کریپتو خیلی سریع حرکت می‌کنند، بنابراین وقتی از صرافی استفاده می‌کنید که حجم معاملات زیادی ندارد، ممکن است هزینه بالاتری نسبت به صرافی‌ های محبوب‌تر برای یک معامله مشخص بپردازید. به عنوان مثال، فرض کنید زمانی که قیمت بیت کوین به زیر 32000 دلار می رسد تصمیم به خرید آن دارید. اگر در یک صرافی با حجم معاملات کم هستید، ممکن است در نهایت قیمتی متفاوت از آنچه فکر می‌کنید بپردازید، اگر خرید شما واقعاً انجام نشود و قیمت مجدداً بالا رفته باشد زیان بیشتری متحمل می شوید.

CoinMarketCap، یک سایت ردیابی قیمت برای ارزهای دیجیتال، به طور مداوم حجم معاملات صدها صرافی فعال را ردیابی می کند. در حال حاضر، Binance، Coinbase و Huobi را به عنوان صرافی‌های برتر از نظر حجم معاملات در سراسر جهان فهرست می‌کند.

5- ارز های دیجیتال لیست شده

هر صرافی ارز دیجیتال با توجه به سیاست های خود از رمزارزهای مختلفی پشتیبانی می کند.

اگر به یک ارز محبوب مانند بیت کوین یا اتریوم علاقه دارید، احتمالاً آن را در هر صرافی خاصی که مد نظر دارید پیدا خواهید کرد. اما آلت‌کوین‌ های جدیدتر، کوین و توکن هایی با ارزش بازار بسیار کوچک یا میم کوین ها ممکن است در هر صرافی ای پیدا نشوند.

بنابراین هنگامی که تصمیم به خرید یک رمزارز گرفتید باید بررسی کنید که کدام صرافی ها آن را لیست کرده و امکان معامله را فراهم کرده اند.

6- ابزار آموزشی

Ross می‌گوید، اولویت بزرگ برای مبتدیان رمزارز هنگام انتخاب صرافی باید کسب اطلاعات بیشتر در مورد سکه‌های مختلف، دارایی‌های دیجیتال و فناوری بلاک چین باشد.

صرافی های معتبر کاری انجام می دهند تا مطمئن شوند که شما را از نقطه نظر آموزشی به طور مداوم به روز هستید.

به عنوان مثال، کوین بیس برای یادگیری در مورد ارز های دیجیتال های جدید از طریق برنامه Coinbase Earn خود، جوایزی را ارائه می دهد. در ازای تماشای ویدیوها و تکمیل آزمون‌های مربوط به کوین های مختلف، کوین‌بیس مبلغ کمی کریپتو را به شما پاداش می‌دهد، سپس می‌توانید آن را نگه دارید یا به چیز دیگری تبدیل کنید. سایر صرافی های معتبر نیز دوره‌ها و مقالاتی را در سایت ارائه می‌دهند تا به شما کمک کنند در مورد بازارهای رمزنگاری، تاریخچه و نوآوری‌ها، مانند Gemini’s Cryptopedia یا Binance Academy از Binance اطلاعات کسب کنید.

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی چیست؟

7- ذخیره سازی کلید خصوصی

ذخیره سازی کلید خصوصی و دارایی یک موضوع اختلاف برانگیز در بین علاقه مندان به ارزهای دیجیتال کریپتوکارنسی است. بسیاری به این ضرب المثل «not your keys, not your coins» یا این باور که شما باید کلیدهای عمومی و خصوصی دارایی‌ های کریپتو خود را خودتان نگه دارید، به جای نگه داشتن آنها در حساب خود در صرافی اعتقاد دارند.

با این حال گار مبتدی هستید، صرافی ای که به شما امکان می دهد رمزارز خود را در حساب آنلاین خود نگه دارید، می تواند برای شروع انتخاب خوبی باشد. بعداً، هنگامی که درباره گزینه‌های ذخیره‌ سازی مثل کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری اطلاعات بیشتری کسب کردید یا دارایی‌های خود را افزایش دادید، می‌توانید کریپتو خود را در کیف پول خود نگه دارید.

اگر قصد خرید کیف پول سخت افزاری را دارید، می توانید انواع کیف پول را با بهترین قیمت از فروشگاه داتیس نتورک خریداری کنید. برای مشاهده و خرید انواع کیف پول کافی است وارد لینک زیر شوید:

خرید و قیمت کیف پول سخت افزاری

امیدواریم مقاله آشنایی با مفهوم صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج کریپتوکارنسی مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

منبع: time.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *