اخبار شبکه

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

استارلینک پروژه اینترنت ماهواره ای پرسرعت برای جهان است، بسیاری از کاربران ایرانی سوالاتی مانند آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟ آیا استفاده از استارلینک در ایران قانونی خواهد بود و … را مطرح می کنند که تصمیم گرفتیم در یک مقاله به این موضوعات بپردازیم، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

پروژه استارلینک (Starlink) و ایران!

طبق معمول هر فناوری که نامش مطرح می شود لازم است نگران باشیم که ایران در برنامه های آن جایی دارد یا خیر!

حتی اگر شرکت های خارجی بخواهند ایران را در پوشش خود قرار دهند پس از اطمینان خاطر از آن ها لازم است بررسی کنیم که شرایط استفاده در ایران نیز مهیا است و از نظر قانونی موانعی برای آن وچود نداشته باشد.

درباره استارلینک هم هرچند وقتی اسمش به زبان می آید آب از لب و دهانمان سرازیر می شود که اینترنت آزاد و پرسرعت قرار است همه جای کره خاکی را فرابگیرد اما با کمی بررسی متوجه می شویم که خیلی نباید خوشحال باشیم!

قبل از اینکه به موضوع این مقاله بپردازیم توضیح مختصری درباره پروژه Starlink خدمت عزیزانی که با این پروژه آشنا نیستند ارائه می کنیم.

استارلینک چیست؟

استارلینک یا Starlink پروژه اینترنت ماهواره ای است که توسط کمپانی SpaceX اداره می شود و دسترسی اینترنت ماهواره ای را برای اکثر نقاط کره زمین فراهم می کند.

اگر در یک شهر بزرگ زندگی می کنید ، احتمالاً از سرعت اینترنت نسبتا سریع ، شاید حتی تا سرعت 1Gbps یا بالاتر بهره می برید، اما تصور کنید که در یک شهر کوچک یا نقطه ای دور افتاده سرعت اینترنت را هر روز با 20 مگابیت در ثانیه یا حتی به اندازه 0.8 مگابیت در ثانیه تحمل کنید. بدتر اینکه ، در منطقه شما فقط یک یا دو ارائه دهنده خدمات اینترنتی برای انتخاب دارد که این عدم وجود رقابت باعث افت کیفیت و نارضایتی های مختلف می شود.

متأسفانه ، میلیون ها نفر در سراسر جهان در همین وضعیت گیر افتاده اند. نصب فیبر در یک شهر و آوردن پهنای باند گیگابیت برای میلیون ها مشتری مطمئناً سودآور است ، اما در خانه های روستایی که فقط چند صد نفر زندگی می کنند این شرایط محیا نیست.

سیستم اینترنت ماهواره ای استارلینک قادر است سرعت اینترنت 150 مگابیت بر ثانیه را به لحاظ تئوریک از SpaceX به هر مکانی در کره زمین منتقل کند. تنها شرط موجود دید مستقیم کلاینت به آسمان است.

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

 

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟

برای اینکه بررسی کنیم محدوده ما در پوشش استارلینک هست یا خیر لازم است به وب سایت Starlink.com برویم.

در کادر مشخص شده سایت آدرس شما را می گیرد و اگر سرویس اینترنت ماهواره ای در منطقه شما در دسترس باشد به شما اطلاع می دهد.

در غیر این صورت ، این شرکت تاریخ تقریبی ورود Starlink را به شما اعلام خواهد کرد.

ما در کادر Tehran را وارد کردیم و پس از انتخاب متوجه شدیم در کمال تاسف هنوز در پروژه اینترنت ماهواره ای استارلینک (Starlink) ایران تحت پوشش نیست اما وعده داده شده که با افزایش تعداد ماهواره ها مناطق بیشتری به پوشش اضافه می شود.

بنابراین فعلا چاره ای جز صبر نداریم!

آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

اینترنت ماهواره ای Starlink کی به ایران می رسد؟

پیش بینی می‌شود که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک که از سوی طرح اسپیس‌ایکس ایلان ماسک هدایت می‌شود تا ماه سپتامبر (شهریور-مهر) بتواند پوشش جهانی پایدار داشته باشد اما پس از آن نیاز به تاییدیه‌های نظارتی خواهد داشت.

جووانی شاتول، مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیات‌مدیره اسپیس‌ایکس در یک کنفرانس فناوری گفت: «ما با موفقیت ۱۸۰۰ ماهواره مستقر کرده‌ایم و زمانیکه همه این ماهواره‌ها به مدار عملیاتی خود برسند پوشش جهانی پایدار خواهیم داشت که احتمالا در بازه زمانی ماه سپتامبر خواهد بود.»

با این حال وی تاکید کرد: «پس از آن ما وارد روند وضع مقررات خواهیم شد که باید به هر کشور مراجعه کنیم و برای ارائه خدمات مخابراتی تاییدیه بگیریم.»

شاتول گفت، استارلینک قصد دارد ۱۲ هزار ماهواره با هزینه تقریبی ۱۰ میلیارد دلار مستقر کند و در حال حاضر خدمات بتا را در ۱۱ کشور ارائه می‌دهد.

مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در ماه مارس گذشته نیز در پاسخ به یک کاربر ایرانی در توییتر درباره اینترنت ماهوراه‌ای و امکان دسترسی ایرانیان به آن گفت که تا جایی که بتواند حمایت می‌کند.

این کاربر تاکید کرده بود که امکان دارد دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی به زودی قطع شود.

آیا اینترنت ماهواره ای استارلینک برای کاربران داخل ایران، قابل استفاده است؟

سوالی که به احتمال زیاد برای هر کاربر ایرانی اینترنت که از پروژه استارلینک با خبر شود، به وجود خواهد آمد این است که آیا از این اینترنت ماهواره ای، در ایران هم میتوان به سهولت استفاده کرد؟

در این بخش به 3 چالش پیش رو برای اینکه کاربران عادی در ایران از استارلینک بخواهند استفاده کنند، اشاره خواهیم کرد:

از آنجا که آمریکا شرکت های خدمات IT خود را از فروش وسایل الکترونیکی به ایران به خاطر تحریم منع نموده است به نظر نمی رسد کاربران ایرانی بتوانند به آسانی نسبت به خرید ترمینال های آن اقدام نمایند.

با راه اندازی کاملا این پروژه، اگر نخواهیم بگوییم استفاده از آن برای کاربران ایرانی غیرممکن است اما بسیار سخت و دور از ذهن به نظر می رسد چرا که علیرغم اعلام شرکت اسپیس ایکس ، مبنی بر ارزان بودن خرید این سرویس برای مردم جهان ، با توجه به شرایط ارزی و بالا بودن قیمت دلار در کشورمان، اگر هزینه یک ماه استفاده از این سرویس را تنها 50 دلار در نظر بگیریم، برای کاربران ایرانی هزینه بالایی را به همراه دارد.

ارسال و دریافت داده‌ از طریق این ماهواره ها، مساله‌ای امنیتی برای ایران محسوب می شود، چرا که هیچ یک از مراکز امنیتی و مخابراتی کشورمان هیچ گونه نظارتی بر روی آن ندارد، به همین خاطر ممکن است استفاده از چنین سرویسی برای شهروندان عادی غیرمجاز اعلام شود.

جمع بندی

امیدواریم اینترنت در ایران قطع نشود و بعید می دانیم دلسوزان کشور اجازه بدهند یکی از بدیهی ترین حقوق انسان ها یعنی دسترسی آزاد به اطلاعات ضایع شود.

پروژه استارلینک نوید  این موضوع را می دهد که اینترنت مثل هوا و آب و اکسیژن حیاطی است و جهان به سمتی می رود که کسی نمی تواند دسترسی دیگران را به اینترنت قطع کند.

امیدواریم مقاله بررسی وضعیت استارلینک (Starlink) و ایران مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام دنبال کنید.

مطالب مرتبط

1 نظر در “آیا ایران در پوشش Starlink قرار دارد؟ اینترنت ماهواره ای استارلینک کی به ایران می رسد؟

  1. سعید گفت:

    خود ماسک بعدا زمان راه اندازی جهانی رو آگوست اعلام کرد.

    ترمینال مطمئنا وارد ایران میشه و به خاطر مشکلات بین ایران و آمریکا بعد تحریم هم مشکلی نخواهد بود.

    هزینه اون بالاست اما قرار هست ترمینال های جدید ارزونتر بیاد و پس از مدتی ترمینال ها با چند آپدیت به قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار برسند اما در مورد قیمت ماهانه هم. افراد میتونن اشتراکی استفاده کنند و پس از مدتی برای به دست آوردن بازارهای آفریقا و سایر کشورهای کم درآمد قیمت رو شناور میکنند.

    ایران از نظر هوایی تحت پوشش ماهواره هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *