سخت افزار

تفاوت DRAM و SRAM چیست؟ مقایسه فرق بین استاتیک رم و داینامیک رم

تفاوت DRAM و SRAM چیست؟ مقایسه فرق بین استاتیک رم و داینامیک رم

بررسی تفاوت حافظه DRAM و SRAM به درک بهتر این مفاهیم کمک می کند، در این مقاله به مقایسه فرق بین استاتیک رم و داینامیک رم می پردازیم، همراه داتیس نتورک باشید.

تفاوت DRAM و SRAM چیست؟ مقایسه فرق بین استاتیک رم و داینامیک رم

DRAM و SRAM

DRAM مخفف Dynamic Random Access Memory به معنی حافظه دستیابى مستقیم پویا نوعی مموری است که به جای آنکه از ترانزیستور برای نگهداری اطلاعات و تبادل آنها استفاده نماید از خازن برای این موضوع استفاده می برد.

SRAM یا static RAM مخفف Static random-access memory به معنی حافظه دسترسی تصادفی ایستا نوعی حافظه است که از مدارات فلیپ فلاپ برای ذخیره هر بیت استفاده می کنند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت های Dynamic RAM و Static RAM بپردازیم، همراه داتیس نتورک باشید.

تفاوت DRAM و SRAM چیست؟

هر سلول از حافظه به کار رفته در حافظه DRAM شامل یک ترانزیستور و خازن میباشد و تمامی سلول ها آن ها چهار گوش داشته و به صورت کاملا منظم و آراسته در کنار دیگر جایگذاری می‌شوند.

با توجه به اینکه حافظه DRAM از حافظه SRAM قیمت مقرون به صرفه تر و ارزان تری دارد و این نوع حافظه ها نسبت حافظه SRAM به صورت بسیار متداول تری در انواع مختلف کامپیوترهای شخصی و همچنین دستگاه های بازی به عنوان حافظه اصلی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع مختلف DRAM معمولاً به صورت IC در بسته بندی های پلاستیکی ارائه می گردند و معمولا این حافظه ها دارای یکسری پینه فلزی می باشند که با استفاده از آنها می توان آنها را بر روی مادربرد قرار داد و به آن متصل نمود.

همچنین امروزه در بازار انواع مختلف حافظه های دیگر هم وجود دارند که به صورت ماژول های plug-in می توان از آنها استفاده نمود.

حافظه SRAM و حافظه DRAM هر دو از نوع ram می باشند و تفاوت آنها این است که هر دو نوع این حافظه از نوع قرارداد موقت می‌باشند و در کنار تشابه که این دو نوع حافظه با یکدیگر دارند دارای تفاوت مهمی هستند که به عنوان مثال حافظه DRAM برای ذخیره سازی اطلاعات از یک ترانزیستور خازن استفاده کرده و همچنین کارایی نسبتا ساده تری نسبت به حافظه SRAM دارد در این حافظه‌ها برای هر سلول خود از شش عدد ترانزیستور و بیشتر استفاده می نماید.

همچنین حافظه DRAM برای به روزرسانی اطلاعات احتیاج به رفرش پشت سر هم و متناوب دارد در حالت کلی نیز حافظه DRAM نسبت به حافظه SRAM قیمتی مناسب تر داشته و در عین حال سرعتی پایین‌تر نیز دارد.

سایر تفاوت ها

  1. عمل Refresh در SRAM ها انجام نمي شود ضمن اينکه سرعت شارژ و دشارژ شدن خازن در DRAM هم يک مقدار زمان بر هست ( در حد نانو وپيکو ثانيه ) به همين دليل سرعت SRAM بيشتر ازDRAM است.
  2. هر کدام از خانه های حافظه SRAM از 6 عدد ترانزيستور تشکيل شده که حجم بيشتري نسبت به يک خازن و ترانزيستور اشغال مي کند . پس SRAM حجم بيشتري را اشغال مي کند .مثلا اندازه ماژول 4 گيگي SRAM قطعا از ماژول 4 گيگيDRAM بزرگتر است.
  3. به خاطر تعداد بيشتر ترانزيستور و فرآيند پيچيده تر در توليد ، SRAM حافظه SRAM گران تر ازDRAM است.
  4. از SRAM در ساخت حافظه کش Cache کامپيوتر استفاده مي شود ( چون سرعت بالايي دارد ) ولي از DRAM در حافظه اصلي ياMain Memory استفاده مي شود .
  5. در مورد توان مصرفي دو تا حالت وجود دارد : حافظه DRAM نياز به ريفرش دارد يعني در هر لحظه بايد برق به آن برسد که مصرف توان را بالا مي برد، از طرف ديگر SRAM ها فرکانس و قطعات بيشتري دارند و توان زيادي مصرف مي کنند .اما در حالت کلي DRAM توان مصرفي بيشتري دارد .

امیدواریم مقاله مقایسه فرق بین استاتیک رم و داینامیک رم مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *