سخت افزار

SRAM چیست؟ آشنایی با حافظه SRAM و کاربرد آن

SRAM چیست؟ آشنایی با حافظه SRAM و کاربرد آن

SRAM یا static RAM مخفف Static random-access memory به معنی حافظه دسترسی تصادفی ایستا نوعی حافظه است که از مدارات فلیپ فلاپ برای ذخیره هر بیت استفاده می کنند. در این مقاله شما را با مفهوم و کاربرد حافظه SRAM بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

SRAM چیست؟ آشنایی با حافظه SRAM و کاربرد آن

SRAM چیست؟

Static random-access memory به معنی حافظه دسترسی تصادفی ایستا نوعی حافظه است که از مدارات فلیپ فلاپ برای ذخیره هر بیت استفاده می کنند.

static RAM نوعی حافظه فرار است، به این معنی که با قطع شدن برق داده ها را حفظ نمی کند.

معنای کلمه ی ایستا در عنوان این حافظه نمایانگر وجه تمایز این نوع از حافظه با حافظه ی پویا است.

در حافظه پویا، با توجه به اینکه از خازن برای نگهداری داده استفاده می شود، عمل شارژ شدن خازن های دشارژ شدن دائما در حال تکرار است.

حافظه SRAM سریع تر و البته گران تر است و به طور معمول در CPU Cache استفاده می شود، درحالی که DRAM به عنوان حافظه اصلی کامپیوتر استفاده می شود.

به طور خلاصه می توان گفت حافظه نهان محل نگهداری اطلاعات پرکاربرد است که به سی پی یو این امکان را می دهد به این اطلاعات سریع تر دسترسی پیدا کند.

حافظه SRAM یک نوع حافظه رم به حساب می آید که طبیعتاً مثل انواع دیگر رم ها به عنوان یک محافظ برای فرار شناخته می شود و این موضوع به این صورت عنوان می گردد که در صورتی که برق دستگاه قطع شود اطلاعاتی که در این حافظه‌ها جایگذاری شده بوده است به صورت کامل حذف می گردد و با توجه به این موضوع به عنوان یک حافظه موقت شناخته می شود.

ساختار Static RAM

در هر حافظه SRAM هر بیتی که حدودا و اطلاعات مختلف در آن مورد ذخیره سازی قرار می گیرد از ۶ و یا ۴ عدد ترانزیستور تشکیل می گردد که مجموع این ترانزیستور ها با یکدیگر یک flip-flop را تشکیل می دهند.

در حافظه SRAM همچنین تعدادی از ترانزیستور نیز وجود دارد که وظیفه دارند تا خواندن و نوشتن متن موجود در سلول های مختلف این حافظه‌ها را جهت ذخیره سازی داده ها مورد کنترل و بررسی و آنالیز قرار دهند.

در گذشته هر حافظه SRAM تنها از ۶ ترانزیستور برای ذخیره سازی اطلاعات و داده ها استفاده می نمود.

SRAM چیست؟ آشنایی با حافظه SRAM و کاربرد آن

اما در حال حاضر انواع مختلفی از حافظه SRAM وجود دارد که می‌تواند از ۸ یا ۱۰ و یا حتی تعداد بسیار بیشتری ترانزیستور برای ذخیره سازی اطلاعات و داده های مختلف استفاده نماید.

هر چه تعداد ترانزیستورها در یک حافظه SRAM کاهش پیدا کند اندازه سلول های حافظه نیز کاهش پیدا می‌کند.

همچنین هریک از سلول های موجود در یک حافظه SRAM این امکان را خواهند داشت و در سه حالت مورد چینش قرار گیرند که این سه حالت به ترتیب خواندن، نوشتن و حالت آماده باش می باشد.

زمانی که حالت اول در حافظه SRAM در حالت رید و یا خواندن قرار میگیرد در واقع درخواستی به آن ارسال می گردد و زمانی که یک سلول در حافظه SRAM در حالت رایت و یا نوشتن قرار می‌گیرد داده های موجود در آن تغییر پیدا می‌کنند در صورتی که یک سلول در حافظه SRAM مورد استفاده قرار نگیرد در حالت استندبای آماده‌باش قرار می گیرد.

امیدواریم مقاله آشنایی با مفهوم SRAM مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *