فارکس

چرا فارکس در ایران ممنوع است؟

چرا فارکس در ایران ممنوع است؟

علت های مختلفی برای ممنوعیت فارکس در ایران مطرح می شود اما در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا فعالیت در فارکس در ایران ممنوع است و جرم محسوب می شود. همراه داتیس نتورک باشید.

چرا فارکس در ایران ممنوع است؟

چرا فارکس در ایران ممنوع است؟

این روزها بازار معاملات مالی داغ است و یکی از بازار های مطرح در سراسر جهان فارکس است.

بسیاری از ایرانی ها علاقه مند به سرمایه گذاری در بازار فارکس هستند اما در گوشه و کنار شنیده اند که بازار فارکس ممنوع است و در صورت شناسایی جرم محسوب می شود.

آیا فارکس کلاه برداری است؟ حلال است یا حرام؟

دلایل ممنوعیت Forex در ایران

در این مقاله می خواهیم دلایل این ممنوعیت را برای شما شرح دهیم، همراه داتیس نتورک باشید.

خروج ارز از کشور

در واقع بازار فارکس بازار تبادلات ارز بین المللی است و کار معامله گران در این بازار خرید و فروش ارز می باشد.

این امر باعث می شود که ارز از کشور خارج شود و به دلیل اینکه هیچ نظارتی از طرف هیچ نهاد یا ارگان قانونی داخلی، وجود ندارد، سرمایه های داخلی به جای اینکه در داخل کشور سرمایه گذاری شود به خارج منتقل می شود و همین امر لطمات زیادی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

امکان پیروزی ایرانیان در رقابت با سرمایه گذاران کشورهای دیگر پایین است

دیگر دلیل ممنوعیت فارکس در ایران این است که امکان پیروزی ایرانیان در رقابت با سرمایه گذاران کشورهای دیگر پایین است.

به دلیل اینکه زیر ساخت های فنی در کشور ضعیف است و سرعت اینترنت پایین، امکان رقابت معامله گران ایرانی با سرمایه گذاران خارجی که عموما به صورت بانک های بزرگ هستند وجود ندارد.

بسیاری از اشخاص وقتی از بروکر این سؤال را می کنند که چرا در معامله x ضرر کردیم در صورتی که تحلیل بازار چیز دیگری را نشان می داد این پاسخ را می شنوند که به علت عدم دریافت پیام مناسب در زمان مورد نظر، شما دچار زیان شده اید.

اعتبار کارگزارها به معامله گران

سومین دلیل برای ممنوعیت فارکس در ایران بحث اعتبار کارگزارها به معامله گران بازار فارکس است.

جذابیت فارکس به همین اعتبار چند برابری کارگزاری هاست.

در صورتی که کارگزارها اعتبار به معامله گران ندهند جذابیت این بازار از بین خواهد رفت و خیلی از معامله گران به دلیل اندک سرمایه خود توانایی انجام معاملات را نخواهند داشت و اگر کارگزارها اعتبار بدهند تعداد بسیاری تحت تأثیر فشارهای روانی و وسوسه های اغوا کننده و با هدف سود آوری بیشتر با حجم سنگین معامله وارد بازار میشوند و متضرر خواهند شد.

بیشتر اوقات تبادلات ارزی به صورت واقعی نیست

بیشتر اوقات تبادلات ارزی به صورت واقعی نیست.

به این صورت که تبادلات ارزی چون بیشتر مواقع اساساً به صورت واقعی صورت نمیگیرد و فقط آن معامله بصورت صوری است چون بر اساس نظر کارشناسان با توجه به تغییراتی که به دست افراد سودجو در نرم افزار ایجاد می شود اساساً ارتباطی بین معامله گر و بازار تبادلات ارزی برقرار نخواهد شد.

این دلیلی دیگر برای ممنوعیت معاملات فارکس در ایران می باشد.

توجه داشته باشید که اگر یکی از هموطنان به مشکلی در رابطه با مسائل حقوقی و قضایی برخورد کند اگر فردی که می خواهند از او شکایت کنند در ایران نباشد، امکان هیچ گونه پیگیری مساله در دادگاه ها و محاکم قضایی وجود نخواهد داشت.

بطور مثال اگر یکی از معامله گران کشور از بروکری شکایت داشته باشد چون قوانین بین المللی در این زمینه وجود ندارد و نظارتی هم از طرف مجامع بین المللی نیست، امکان پیگیری حقوقی و کیفری قضیه وجود نخواهد داشت.

با توجه به دلایلی که در این مقاله جهت ممنوعیت معاملات فارکس در ایران بیان شد طبق بند ۱ مادۀ ۴۹ قانون بازار اوراق بهادار:

« هر شخص که بدون رعایت مقررات این قانون تحت هر عنوان به فعالیت هایی از قبیل کارگزاری، کارگزار / معامله گری، یا بازار گردانی که مستلزم اخذ مجوز است مبادرت نماید یا فرد را تحت هر یک از عناوین مزبور معرفی کند به حبس تعزیری از یک ماه تا شش ماه یا به جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود به دست آمده یا زیان متحمل شده یا هر دو مجازات محکوم خواهند شد».

با توجه به اطلاق بند ۱ مادۀ ۴۹ و همچنین مادۀ ۳۳ از همین قانون کارگزاری ها باید جهت آغاز فعالیت خود در فارکس باید نسبت به اخذ مجوز رسمی و به عضویت کارگزاران در کانون مربوط اقدام نمایند.

ضرر و زیان افراد معامله گر

ضرر و زیان افراد معامله گر دلیل محکم برای ممنوعیت فارکس در ایران می باشد.

تقریبا %۹۰ از افرادی که وارد بازار فارکس می شوند ضرر می کنند به این دلیل که افراد معامله گر آگاهی لازم را در این باره ندارند و پیچیدگی هایی هم در این زمینه وجود دارد.

معمولاً اشخاص با طی دوره های کوتاه مدت و ناکافی وارد بازار فارکس می شوند و سرمایه های خود را بجای افزایش از دست می دهند. معمولاً سرمایه گذاران کشورهای دیگر حرفه ای تر و کارآمدتر می باشند.

لذا با توجه به قاعدۀ لاضرر، این معامله نامشروع می باشد.

ربوی بودن معاملات بازار فارکس

ربوی بودن معاملات بازار فارکس ششمین دلیل ممنوعیت فارکس در ایران می باشد.

برای افزایش قدرت معامله گر و افزایش توان او در معامله و برای اینکه به او امکان داد و ستد در بازار را بدهد به او ضریب اعتباری خواهد داد.

به این صورت که کارگزار مقداری پول به معامله گر قرض خواهد داد تا معامله گر قادر به انجام معامله شود و بعد از اینکه سود را بدست آورد سود در ازای این قرض مقداری از معامله گر سود دریافت می کند که این از نمونه های ربا است

در کشورهای دیگر افراد حرفه ای سرمایه گذاری می کنند نه افراد عادی

از دیگر دلایل ممنوعیت فارکس در ایران این است که در کشورهای دیگر افراد حرفه ای سرمایه گذاری میکنند نه افراد عادی.

با توجه به بررسی های انجام شده در رابطه با قوانین کشورهای دیگر جهان در می یابیم که دیگر کشورها افراد را در این زمینه تشویق نمی کنند و حتی تا جایی که امکان دارد قوانین محدود کننده ای را وضع می کنند تا افراد غیر حرفه ای وارد این بازار نشوند.

در واقع به دلیل پیچیدگی های بازار فارکس توصیه می کنند تا افراد حرفه ای در آن سرمایه گذاری نمایند ولی در ایران معمولا افراد غیر حرفه ای به سرمایه گذاری در بازار فارکس می پردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *