تعاریف شبکه, شبکه های وایرلس - wireless

شبکه وایرلس یا Wireless چیست؟ آشنایی با شبکه بی سیم

شبکه وایرلس اینترنت وایرلس و بیسیم در ملارد و مارلیک؟ آشنایی با شبکه بی سیم

شبکه وایرلس یا شبکه بی سیم یا Wireless Network نوعی از شبکه های کامپیوتری است که در آن برای ارتباط بین نقاط شبکه از کابل استفاده نمی شود و از طریق هوا داده ها منتقل می شوند، به عبارتی Media در شبکه وایرلس ذرات هوا هستند. در این مقاله داتیس نتورک شما را با مفهوم شبکه های بی سیم بیشتر آشنا می کنیم، همراه ما باشید.

شبکه وایرلس چیست؟ آشنایی با شبکه بی سیم

یک شبکه بی‌سیم یا Wireless یک شبکه کامپیوتری است که ارتباط بین نقاط (اجزاء) شبکه به روش بی‌سیم برقرار می‌شود و داده‌ها منتقل می‌شوند.

با این‌ که به نظر می‌رسد که از نظر فنی عبارت شبکه بی‌سیم برای اشاره به هر نوع «شبکه‌ای» که «بی‌سیم» باشد بکار می‌رود، این اصطلاح بیشتر برای اشاره به «شبکه‌های ارتباطی» بکار می‌رود که در آن «گره‌ها» بدون استفاده از سیم به یکدیگر متصل می‌شوند، برای نمونه یک «شبکه کامپیوتری» که نوعی از شبکه‌های ارتباطی است.

شبکه‌های ارتباطی بی‌سیم عموما به‌وسیله یکی از انواع سیستم‌ های انتقال اطلاعات به دوردست پیاده‌سازی می‌شوند، که از «امواج الکترومغناطیس» استفاده می‌کنند، مانند استفاده از «امواج رادیویی» به عنوان «حامل». این پیاده‌سازی معمولاً در «لایه فیزیکی» از «مدل مرجع OSI» انجام می‌شود.

نمونه‌هایی از شبکه‌ های Wireless :

  • تلفن همراه
  • شبکه‌ های محلی بی‌سیم (Wlan)
  • شبکه‌ های حسگر بی‌سیم
  • شبکه‌ های ماهواره‌ای
  • شبکه‌ های ارتباطی مایکروویو

تاریخچه شبکه های وایرلس

اولین شبکه‌های حرفه‌ای تحت نام تجاری ALOHAnet در سال 1969 در دانشگاه هاوایی عملیاتی شد و در ماه ژوئن سال ۱۹۷۱. اولین شبکه‌های تجاری بی‌سیم بود.

WaveLAN از خانواده محصول توسعه یافته شده توسط شورای ملی مقاومت در سال 1986 است.

  • 1991 : شبکه تلفن همراه 2G
  • ژوئن 1997 : انتشار اولین پروتکل وای فای یعنی 802.11
  • 1999 : یکپارچه سازی 803.11 VoIP

بررسی بیشتر مفهوم Wireless 

Wireless به تکنولوژی ارتباطی اطلاق می شود که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز و مایکروویو ، به جای سیم و کابل ، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود.

از میان این دستگاه ها می توان پیغامگیرها، تلفن های همراه، کامپیوتر های قابل حمل، شبکه های کامپیوتری، دستگاه های مکان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد.

تکنولوژی Wireless به سرعت در حال پیشرفت است و نقش کلیدی را در زندگی ما در سرتاسر دنیا ایفا می کند.

فواید تکنولوژی Wireless

تکنولوژی Wireless به کابر امکان استفاده از دستگاه های متفاوت ، بدون نیاز به سیم یا کابل ، در حال حرکت را می دهد.شما می توانید صنوق پست الکترونیکی خود را بررسی کنید، بازار بورس را زیر نظر بگیرید، اجناس مورد نیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون مورد علاقه خود را تماشا کنید.

بسیاری از زمینه های کاری از جمله مراقبت های پزشکی، اجرا قوانین و سرویس های خدماتی احتیاج به تجهیزات Wireless دارند.

تجهیزات Wireless به شما کمک می کند تا تمام اطلاعات را به راحتی برای مشتری خود به نمایش در بیاورید.از طرفی می توانید تمامی کارهای خود را در حال حرکت به سادگی به روز رسانی کنید و آن را به اطلاع همکاران خود برسانید.

تکنولوژی Wireless در حال گسترش است تا بتواند ضمن کاهش هزینه ها، به شما امکان کار در هنگام حرکت را نیز بدهد.در مقایسه با شبکه های سیمی ، هزینه نگهداری شبکه های Wireless کمتر می باشد.

شما می توانید از شبکه های Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، کوهها و … استفاده کنید و این در حالی است که برای انجام کار مشابه توسط شبکه های سیمی، کاری مشکل در پیش خواهید داشت.

منبع:

  1. wikipedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *