برنامه نویسی, وب سایت

فرمت WebP چیست؟

فرمت WebP چیست؟

WebP یک فرمت تصویری است که از فشرده سازی lossy و lossless استفاده می کند. فرمت WebP در حال حاضر توسط گوگل در حال توسعه است. در این مقاله داتیس نتورک قصد داریم شما را با این فرمت محبوب آشنا کنیم، همراه ما باشید.

فرمت WebP چیست؟

داشتن یک وب سایت با سرعت لود سریع احتمالاً رویای هر مدیر وب است.

یکی از راه های بهینه سازی سرعت صفحه استفاده از تصاویر با فرمت WebP است.

WebP چیست؟

WebP یک فرمت فایل است که توسط Google در سال 2010 ساخته شده است.

ضمن اینکه با آن می توانید کیفیت فایل را دست نخورده نگه دارید ، میزان فشرده سازی بالاتری را برای تصاویر فراهم می کند.

وب مسترها و توسعه دهندگان می توانند تصاویری با اندازه فایل های کوچکتر ایجاد کنند تا سایت شما بتواند سریعتر بارگذاری آنها را انجام دهد.

این فرمت در مقایسه با فرمت های PNG و JPEG از روش lossless که فشرده سازی بدون افت کیفیت و از دست دادن جزئیات را به ارمغان میاورد استفاده می کند.

فشرده سازی Lossless بدین معنی است که پس از عدم فشرده سازی پرونده ، هر بیت داده اصلی یکسان خواهد بود. .

lossless WebP به فشرده سازی تصاویر تا ۲۶٪ بیشتر در مقایسه با PNG کمک می کند.

از طرف دیگر ، lossless معمولاً با حذف مقدار مشخصی از داده های اصلی ، حجم پرونده را کاهش می دهد.

با کدگذاری پیش بینی کننده برای رمزگذاری یک تصویر ، WebP lossless با JPEG کیفیت قابل مقایسه ای را ارائه می دهد ، ضمن اینکه اندازه پرونده های تصویر را از ۲۵٪ به ۳۴٪ کاهش می دهد.

استفاده از WebP در وردپرس

شما می توانید با استفاده از افزونه WebP Express فرمت WebP را روی تصاویر وردپرس نمایش دهید.

افزونه WebP Express برای تغییر تصاویر از کتابخانه WebP Convert استفاده می کند. این افزونه به عنوان مبدل عمل می کند ، که WebP را در مرورگرهایی ایجاد می کند که از این قالب پشتیبانی می کنند ، اما JPG یا PNG را در مرورگرهایی که نمی کنند نمایش می دهد.

برای کمک به شما در تبدیل تصاویر به مرورگرهایی که از WebP پشتیبانی می کنند ، می توانید از افزونه Optimole نیز استفاده کنید. این افزونه نه تنها تصاویر WebP شما را بهینه می کند ، بلکه از طریق CDN به آنها کمک می کند.

یک جایگزین برای افزونه ها ، می توانید از Photon API نیز برای انجام همان کارها استفاده کنید. با استفاده از این API ، تصاویر JPEG و PNGs شما فوراً به فرمت مورد نظر شما تبدیل می شود.

با این حال ، لطفاً توجه داشته باشید که می توانید از این API فقط برای سایت هایی که در WordPress.com میزبانی شده اند ، یا سایت های WordPress متصل به Jetpack استفاده کنید.

معایب WebP

با توجه به تمام مزایایی که این فرمت تصویر برای ارائه دارد ، لازم است برخی از محدودیت هایی که در اختیار دارد ذکر شود.

اول از همه ، در حالی که برخی از مرورگرهای اصلی از جمله Google Chrome ، Firefox و Opera از قبل فرمت WebP را پشتیبانی می کنند. با این حال ، سافاری و اینترنت اکسپلورر چنین چیزی ندارند.

با توجه به روند فعلی ، امیدواریم که آن مرورگرها خیلی زود اصلاح شوند.

مشکل دیگر برای یک مدیر وب که می خواهد از این فرمت برای سایت خود استفاده کند ، این است که وردپرس در حال حاضر از تصاویر WebP پشتیبانی نمی کند.

این بدان معناست که شما نمی توانید آپلود فایل های WebP را در رسانه وردپرس خود شروع کنید.

این بدان معنی نیست که شما نمی توانید از آن استفاده کنید، برای انجام این کار فقط به یک افزونه نیاز دارید.

مزایای WebP

همانطور که قبلاً اشاره کردیم ، اندازه های کوچکتر تصویر می توانند تفاوت بزرگی در سایت شما ایجاد کنند، این به وب سایت کمک می کند تا سریعتر لود شود.

یکی دیگر از مزایا این است که می توانید در پهنای باند صرفه جویی کنید ، به خصوص اگر سایت شما با تصاویر زیادی پر شده باشد ، به عنوان مثال ، اگر شما یک وبلاگ غذا ، مسافرت یا عکاسی را مدیریت می کنید.

برای درک بهتر تفاوت ، بیایید به توضیح مختصری در مورد فرمت های JPEG و PNG بپردازیم.

  • JPEG (یا JPG) : این قالب برای تصاویر با رنگ های زیاد بسیار مناسب است و برای تصاویر ثابت گزینه ارجح است. با این حال ، معمولاً یک مشکل وجود دارد: شما به دلیل فشرده سازی از بین رفتن جزئی کیفیت تصویر را مشاهده خواهید کرد.
    PNG : حتی در صورت فشرده سازی ، برای حفظ کیفیت تصویر بسیار عالی است. این فرمت برای تصاویر با داده ها یا پیکسل های زیاد مناسب است ، به عنوان مثال لوگو ها ، تصاویر سنگین متن و تصاویر. با این حال ، برای عکس ها واقعاً خوب نیست.

WebP بهترین ها را در هر دو فرمت ترکیب و ارائه می دهد. در حالی که اندازه ۲۵-۳۴٪ کوچکتر از PNG یا JPEG دارد ، می تواند کیفیت تصویر را حفظ کند.

منبع:

  1. developers google

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *