امنیت شبکه, تعاریف شبکه

Tor چیست؟ چگونه کار می کند؟ آشنایی با پروژه Tor

Tor چیست؟ چگونه کار می کند؟ آشنایی با پروژه Tor

Tor مخفف The Onion Router یک پروژه متن باز و رایگان است که برای ایجاد ارتباطات ناشناس ساخته شده است. در این مقاله شما را با مفهوم Tor و اینکه چگونه کار می کند آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

Tor چیست؟ چگونه کار می کند؟ آشنایی با پروژه Tor

Tor چیست؟

به زبان ساده پروژه The Onion Router یک نرم افزار رایگان و اوپن سورس است که واژه Tor نیز از عبارت The Onion Router گرفته شده است و در واقع هدف این پروژه برقراری ارتباط های ناشناس است..

Tor شبکه‌ای است که امکان مخفی‌سازی هویت‌ کاربران را در فضای اینترنت فراهم می‌آورد.

این شبکه از دسترسی سیستم‌های نظارتی، مکان‌یاب و غیره به حریم خصوصی کاربران جلوگیری می‌کند.

برای اتصال به این شبکه امنیتی نیاز به نسخه‌ای خاص و تغییریافته از مرورگر فایرفاکس خواهید داشت که تحت‌عنوان Tor Browser شناخته می‌شود.

با استفاده از Tor می‌توانید در فضای وب بدون شناخته شدن به گشت‌وگذار بپردازید و این در حالی است که تور به کاربر این امکان را می‌دهد تا هویت واقعی خود را پنهان نگاه داشته که با این کار از کاربرانش در مقابل جاسوسی و غیره محافظت می‌کند.

تقریباً می‌توان گفت که تور یکی از معدود گزینه‌های مورداعتماد برای وب‌گردی ناشناس و امن است که در ادامه بیشتر به بررسی این شبکه خواهیم پرداخت.

امنیت در شبکه Onion به این صورت تامین می‌شود که سعی بر این است که فعالیت شما و ارتباط شما سری و مخفی بماند.

دلیل نام گذاری این نوع شبکه به Onion Routing (شبکه پیازی) این است که کارکرد این شبکه مانند پوست کندن پیاز است، و پیام شما در مرکز پیاز مخفی شده است.

Tor چطور کار می‌کند؟

تور با مفهومی تحت‌ عنوان Onion Router (روتر پوست‌ پیازی) کار می‌کند به این صورت که ابتدا اطلاعات کاربر به اصطلاح Encrypt (رمز نگاری) می‌شود سپس در بین رله‌ های مختلفی که در شبکه تور وجود دارد جا به‌ جا می‌شود.

همچنین Encryption چندلایه باعث امنیت هویت کاربر می‌شود که برای درک بهتر ساز و کار تور، همان‌ طور که در تصویر زیر ملاحظه می‌کنید، می‌توانید لایه‌ های مختلف یک پیاز را در نظر بگیرید:

Tor چیست؟ چگونه کار می کند؟ آشنایی با پروژه Tor

در هر رله تور، یک لایه Encryption رمز‌ گشایی می‌ شود.

باقی اطلاعات به رله بعدی، که کاملا تصادفی انتخاب می‌گردد، ارسال می‌شود تا به مقصد نهایی برسد.

آخرین رله، که اطلاعات را به سرور مورد نظر می‌دهد، به‌ عنوان منبع اصلی اطلاعات خواهد بود.

در نتیجه پیگیری هویت کاربر یا سرور برای هرگونه سرویس نظارتی کار مشکل و پیچیده‌ای خواهد بود.

جدای از اینکه سرویس Tor به کاربران امکان گمنامی و ناشناس بودن می‌دهد، این سرویس را می‌توان برای سرویس‌های به اصلاح P2P مثل BitTorrent برای دانلود تورنت در بستر اینترنت نیز تنظیم کرد.

تاریخچه تور

پروژه تور یک سازمان غیر انتفاعی است که در حال حاضر توسعه و نگاه‌داری از Tor را بر عهده دارد و این در حالی است که کمک‌های مالی هم غالبا از سمت دولت‌های آمریکا، سوئد و برخی اسپانسر‌های دیگر ارائه می‌شود.

Tor بر اساس ایده Onion Routing که توسط Paul Syverson ،Micheal G Reed و David Goldschlag در آزمایشگاه‌های Naval آمریکا در دههٔ 90 میلادی توسعه داده شده بود، بنا گردیده است.

نسخه آلفای پروژهٔ The Onion Router یا به‌ صورت خلاصه TOR توسط Roger Dingledin و Nick Mathewson توسعه داده شد و در بیستم سپتامبر ۲۰۰۲ منتشر شد و نیاز به توضیح هم نیست که توسعهٔ این پروژه نیز زیر چتر مالی Electronic Frontier Foundation یا به اختصار EFF ادامه دارد.

یک نقطه آسیب پذیری در شبکه Tor

اگر مبدا و مقصد شبکه تور یک جا باشد امکان لو رفتن وجود دارد.

چون در شبکه‌ها امکان یافتن اشخاصی که به شبکه Tor وصل شده اند وجود دارد.

پس می‌توان با توجه به زمان دستیابی و زمان انجام فعالیت، مسبب را به سادگی یافت.

تفاوت تور با نرم افزارهای معمول پروکسی چیست؟

در نرم افزارها و شبکه‌های پروکسی شما به یک سرور متصل می‌شوند که اطلاعات را با واسطه به شما می‌رسانند.

این اطلاعات الزاما رمز نگاری نمی‌شوند، اما در شبکه Onion شما با یک سرور سروکار ندارید بلکه با تعداد بالایی سرور سروکار دارید.

در شبکه Tor که یک پیاده سازی مستقل از Onion Routing است شما با سه سرور ارتباط دارید، بنابراین پیام شما سه بار رمز می‌شود.

امیدواریم مقاله Tor چیست؟ چگونه کار می کند؟ برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *