تعاریف شبکه, ویپ

Sip Trunk چیست؟ آشنایی با پروتکل سیپ ترانک

سیپ ترانک یا Sip Trunk یک پروتکل است برای ارتباط بین سوویچ VOIP که با پروتکل SIP کار می کنند و در واقع به بیان ساده می توان گفت Sip Trunk یک لینک ارتباطی است برای برقراری مکالمه در بستر شبکه، در این مقاله داتیس نتورک شما را سیپ ترانک بیشتر آشنا می کنیم، همراه ما باشید

سیپ ترانک (Sip Trunk) چیست؟

اگر بخواهیم ساده ترین تعریف را داشته باشیم باید بگوییم SIP Trunk یا ترانک SIP، یک لینک ارتباطی مبتنی بر پروتکل SIP (پروتکل اس آی پی که میان ایرانی ها با نام سیپ رایج است) میان دو مرکز تلفن است.

این دو مرکز تلفن می توانند مراکز تلفن خصوصی یک سازمان یا شرکت باشند و یا این که یکی از آن ها مرکز تلفن مخابراتی و دیگری مرکز تلفن یک سازمان یا شرکت باشد.

  SIP Trunk یا ترانک SIP می تواند انتقال دهنده ی صدا، تصویر، کنفرانس صوتی یا تصویری یا حتی برقرار کننده ی ارتباط میان برنامه های کاربردی نیز باشد.

برای برقراری یک SIP Trunk یا ترانک SIP بایستی مرکز تلفن های طرفین این ارتباط، قابلیت پشتیبانی از پروتکل SIP را داشته باشند.

بطور عمومی به مرکز تلفن خصوصی (آن چه صاحبان کسب و کار ها در سازمان خود برای توزیع تماس ها یا استفاده ی اشتراکی از منابع مخابراتی استفاده می کنند) PBX و چنان چه قابلیت پشتیبانی از پروتکل های مبتنی بر IP را داشته باشد IP-PBX گفته می شود. (به یاد داشته باشید که مراکز تلفن سانترال نیز همان PBX هستند)

مرکز تلفن عمومی یا ارائه دهنده ی خدمات مخابرات نیز PSTN و خدمات تلفن مبتنی بر شبکه یا اینترنت را نیز ITSP می نامند.

با گسترش شبکه های کامپیوتری در کشور و هم چنین سهولت در راه اندازی SIP Trunk یا ترانک SIP که البته همواره با هزینه های بسیار پایین تری نسبت به خطوط ستنی مخابراتی همراه می باشند.

شرکت مخابرات ایران یا شرکت های مخابرات استان ها اقدام به واگذاری خطوط مخابراتی مبتنی بر SIP Trunk یا ترانک SIP نموده اند و در کنار آن ارائه خطوط E1 یا PRI که سال ها رایج بوده و البته هزینه های بسیاری را به مخابرات و کاربر تحمیل می نمود، رو به کاهش است.

به همین روی شرکت مخابرات ضمن ارائه ی خدمات بهتر و سریع تر، خطوط SIP Trunk یا ترانک SIP را به مشتریان تجاری خود پیشنهاد می دهد.

خطوط SIP Trunk یا ترانک SIP مشابه خطوط E1 یا PRI شامل چندین کانال ارتباطی هم زمان می باشند که البته محدودیت E1 که شامل ۳۰ خط هم زمان است را ندارند و می توانند بیش از این تعداد کانال را نیز دارا باشند.

کاهش هزینه های خرید و راه اندازی، سهولت در مراحل تحویل و البته کاهش تعرفه های مخابراتی باعث شده است که صاحبان مشاغل روی به خرید اشتراک SIP Trunk یا ترانک SIP آورده و ارتباط های سازمان خود را گسترش و بهبود بخشند.

حال شاید برای برخی از صاحبان کسب و کارها این پرسش پیش آید که برای در اختیار داشتن چنین امکاناتی چه اقدام هایی بایستی انجام دهند؟

پاسخ به پرسش بالا دو بخش دارد:

بخش اول مربوط به در اختیار گرفتن اشتراک این خطوط است که باید به سایت رسمی مخابرات مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند و یا این که به مرکز مخابراتی منطقه خود مراجعه نمایند.

بخش دوم مربوط به تامین تجهیزات لازم در سازمان ایشان می باشد که باید به شرکت های ارائه دهنده ی مراکز تلفن مبتنی بر IP یا IP-PBX مراجعه نمایند.

سیپ ترانک در واقع یک روشی است که سیستم تلفنی های تجاری میتوانند از خطوط اینترنتی بجای خطوط تلفنی قدیمی (E1 و آنالوگ) برای ارتباطات خود استفاده کنند.

سیپ ترانک در ایران توسط شرکتهای FCP ارائه میگردد. این شرکتها موظف به ارئه خطوط تلفنی همچونم شرکت مخابرات ایران هستند و از بستر اینترنت و پروتکل سیپ برای ارائه خطوط ثابت استفاده میکنند.

خیلی از شرکتها نیز در حال حاضر از تکنولوژی ویپ برای سیستم تلفنی داخل شرکت خود بهره میبرند. خطوط سیپ ترانک نیز از مزایای تکنولوژی ویپ برای انتقال خطوط استفاده میکنند، مزایایی همچون استفاده از بستر شبکه IP برای انتقال خطوط که باعث به وجود آمدن مزایای بزرگی همچن جابجایی آسان، نصب سریع و هزینه کم میگردد.

حتی شما اگر از سیستم تلفنی های نسل قدیم در داخل مجموعه خود استفاده میکنید که امکان اتصال به شبکه های ویپ را ندارند نیز میتوانید از خطوط سیپ ترانک بهره مند گردید، در این حالت استفاده از یک گیت وی ویپ میتواند به شما امکان این اتصال را بدهد.

تحلیل تاثیر Sip Trunk

این اصطلاح معروف که “شما هرگز فرصت دومی برای تأثیر اولیه ندارید” در هیچ کجا مانند دنیای تجارت اهمیت ندارد. یکی از شاخص های مهم که تأثیر اولیۀ قوی بر مخاطبان از جامعۀ هدف در هر کسب و کاری را دارد پاسخگویی سریع به تماس های تلفنی می باشد.

در جهان امروز که ساده ترین خرید اقلام روزمره از خواروبار فروشی محل تا معاملات کلان با یک تماس تلفنی آغاز می گردد، گاهی همان اولین تماس تلفنی می تواند برآیند کار را تعیین کند.

به این ترتیب اشغال بودن خطوط تلفنی سازمان می تواند به شکلی کاملاً آشکار یک زیان اقتصادی تلقی گردد، چرا که برقراری هر تماس موفق میتواند یک مشتری احتمالی را به خریداری مطمئن تبدیل نماید. به همین ترتیب عدم اشغال بودن خطوط تلفن بخش پشتیبانی یک محصول نیز ضمن ادای احترام به خریداران آن، میتواند به عنوان شاخص کیفی محصول نیز تبلیغ شود.

به همین شکل میتوان به موارد بسیاری از این دست نیز اشاره نمود.

تا امروز راهکار غالب برای ایجاد امکان دریافت تماس های تلفنی بدون بروز اشغالی خطوط، در بسیاری از سازمان ها و بنگاه های تجاری که دارای حجم بالایی از تماس های تلفنی هستند خرید تعداد زیادی خطوط تلفنی بوده است.

حال سوال اینجاست که آیا این راه حل مناسبی برای این منظور است؟

در واقع میتوان گفت خیر!

چرا که اولاً مخابرات باید امکان واگذاری تعداد خطوط زیادی را در محل مشتری داشته باشد. یعنی علاوه بر مشکلات سوییچینگ و شماره تلفن و… مخابرات برای هر شماره تلفن باید به مشترک یه زوج سیم تحویل دهد که خود این امر به راحتی امکان پذیر نیست.

به فرض اینکه مشترک توانست تعداد خطوط زیادی ثبت نام کند و تحویل بگیرد. حال مشتریان این شرکت باید تمام این شماره تلفن ها را ثبت یا در خاطر بسپارند که این خود معضل بزرگی است.

ولی کماکان مشکل اشغالی خط هر یک از شماره های مذکور هنوز وجود دارد، که در اینصورت مشتری باید شماره های بعدی را بگیرد تا سرانجام خطی آزاد پاسخگوی او باشد.

یکی از راه حل های مشکل اشغالی خط تلفن استفاده از سرویس انتقال در صورت اشغال است. تجربه نشان داده است که این روش هم بطور کامل مشکل فوق را حل نمیکند، چرا که محدودیت تعداد خطوط از نظر آماری میتواند معضل اشغال بودن خط را همچنان بوجود آورد.

راه حل بعدی استفاده از سرویس پی در پی یا روتاری است. در این روش سازمان یا بنگاه تجاری، به عنوان مشترک مخابرات، یک شماره را به عنوان سر شماره و بقیه شماره ها را بصورت زیر مجموعه معرفی میکند.

این راه حل مشکل نیاز به ثبت یا به خاطرسپاری تعداد زیادی شمارۀ تلفن را حل میکند و دسترسی به خط آزاد به صورت اتوماتیک را برای تماس گیرندگان حل می کند. ولی کماکان مشکل تهیه تعداد زیادی خط تلفن و راه اندازی آنه برای مشترک وجود دارد.

فرض کنید مشترک میخواهد ۳۰ امکان تماس برای تماس گیرندگان خود فراهم کند ابتدا باید ۳۰ خط تلفن ثبت نام کند به فرض وجود همه امکانات مخابراتی، مشترک باید هزینه ثبت نام ۳۰ خط را پرداخت کند.

بعد از این باید برای ۳۰ خط تلفن سیم کشی داخلی انجام دهد علاوه بر آن باید از دستگاه سانترالی استفاده کند که امکان پشتیبانی ۳۰ خط تلفن را دارا باشد پس بنابراین راه اندازی ۳۰ خط تلفن به این صورت بسیار پر هزینه بر و مشکل خواهد بود.
راه حل چیست؟

مخابرات سرویسی تحت عنوان سیپ ترانک (Sip Trunk) یا تلفن خط ۵ رقمی را برای مشترکین خود ارائه کرده است که این سرویس ویژگیهای بسیار مناسبی برای شرکت ها بزرگ، متوسط و حتی شرکت های کوچک فراهم میکند.

از مزایا و ویژگیهای سرویس سیپ ترانک (Sip Trunk) میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه ثبت نام راه اندازی این سرویس به مراتب از هزینه ثبت نام ۳۰ خط تلفن کمتر است.
  • هر خط سیپ ترانک معادل حداقل ۳۰ کانال مکالمه همزمان است یعنی مشترک امکان ۳۰ تماس همزمان را دارد.
  • برای یک سرویس سیپ ترانک ۳۰ کاناله فقط یه زوج سیم تحویل مشترک میگردد.
  • از لحاظ برندینگ شرایط بهتری برای شرکت ها به وجود می آورد.
  • امکان ارتباط بین سرویس تلفن ۵ رقمی سیپ ترانک با سایر نرم افزار جدید مانند نرم افزار های مدیرت ارتباط با مشتری(CRM) به راحتی امکان پذیر است.
  • شماره تلفن سرویس سیپ ترانک ۵ رقمی بوده و به سادگی به خاطر سپرده میشود.
  • امکان جابجایی خط سیپ ترانک در سراسر تهران بدون تغییر شماره تلفن وجود دارد.

بنابر این سرویس سیپ ترانک یا همان خط تلفن ۵ رقمی انتخابی مناسب برای همه شرکت ها و سازمان هایی است که از دست ندادن حتی یک تماس برایشان مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *