برنامه نویسی

Perl چیست؟ معرفی زبان برنامه نویسی پرل

Perl (پرل) مخفف Practical Extraction and Report Language یک زبان برنامه نویسی چند منظوره است که در این مقاله داتیس نتورک شما را با این زبان برنامه نویسی آشنا می کنیم.

Perl توسط لری وال آمریکایی در سال ۱۹۸۷ طراحی شد.

Perl قبل از شبکه جهانی WWW (World Wide Web) وجود داشت.

در حقیقت پرل، یک زبان برنامه نویسی چند منظوره است که برای تغییر در متن به کار می رود. پرل برای اعمال تغییرات در متن با منابع متفاوت و ترکیب آنها باهم عالی است.

این زبان برنامه نویسی یک زبان مفسر، سطح بالا و شی گرا است و برای برنامه نویسی سمت سرور مورد استفاده قرار می گیرد.

پرل معمولا زبانی سریع و قابل اعتماد است و کاربردهای زیادی در هوش مصنوعی، ژنتیک، نظامی، تحقیقاتی، صنعتی، اتوماسیون، بیوانفورماتیک، طراحی سایت، طراحی اپلیکیشن، طراحی بازی و بسیاری برنامه های دیگر دارد.

در حال حاضر می توان از پرل برای توسعه اپلیکیشن های موبایل نیز استفاده کرد.

البته این مهم تاکنون برای اندروید میسر شده، اما هنوز برای ios در دسترس نیست.

نوشتن بانک های اطلاعاتی، صفحات گسترده، سیستم عامل ها یا یک وب سرور توسط این زبان برنامه نویسی امکان پذیر است.

یکی از مهمترین ویژگی های این زبان قدرت بسیار زیاد در پردازش متن است.

پرل یک زبان اسکریپتی است که ویژگی های قدرتمندی برای مدیریت رشته ها دارد و می تواند اطلاعات را از فایل های متنی مختلف استخراج کند.

این زبان کاملا قابل حمل است. نرم افزاری که شما تحت سیستم عامل LINUX و یا MAC نوشته اید به طور قطع روی سیستم عامل WINDOWS و UNIX هم اجرا میشود.

مفسر Perl (پرل) متن برنامه‮ ‬را‮ ‬خوانده‮ ‬و‮ ‬هم‌زمان‮ ‬تفسیر‮ ‬کرده‮ ‬و‮ ‬اجرا‮ ‬می‮ ‬کند‮‬.‮ این ویژگی پرل باعث شده تا به آن لقب چسبندگی را بدهند و به یک زبان چسبنده معروف شود.

از دیگر ویژگی های این زبان برنامه نویسی می توان به اجرای برنامه های سه بعدی توسط این زبان برنامه نویسی نسبت به سایر زبان ها اشاره کرد.

آزمایشات انجام شده در این زمینه نشان دادند که در شرایط یکسان پرل توانست برتری خود را به اثبات برساند.

پرل همچنین شبکه ی جامع بایگانی دارد که یک منبع گسترده برای اضافه کردن ماژول ها، نمونه های برنامه نویسی و در بعضی موارد گسترش برنامه های وب است و به صورت رایگان در اختیار برنامه نویسان قرار دارد.

Perl (پرل) از طریق ماژول های مختلف گسترش پیدا کرد که یکی از اهداف آن تولید محتوای دینامیک از طریق Common Gateway Interface (CGI) بود که به وسیله ی اکثر وب سرورها پشتیبانی می شود.

منبع:

  1. سایت رسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *