تعاریف شبکه, مجازی سازی - virtualization

Hypervisor چیست؟ آشنایی با انواع هایپروایزر

Hypervisor چیست؟ آشنایی با انواع هایپروایزر

هایپروایزر یا Hypervisor یا مانیتور ماشین مجازی یا VMM یک فریمور (firmware) یا نرم افزار یا سخت افزار کامپیوتری است که ماشین های مجازی را ایجاد و اداره می کند. در این مقاله داتیس نتورک شما را با مفهوم Hypervisor بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

Hypervisor چیست؟ آشنایی با انواع هایپروایزر

Hypervisor چیست؟

هایپروایزر یا Hypervisor یا مانیتور ماشین مجازی یا VMM یک فریمور یا نرم افزار یا سخت افزار کامپیوتری است که ماشین های مجازی را ایجاد و اداره می کند.

کامپیوتری که Hypervisor یک یا چند ماشین مجازی را روی آن اجرا می کند ، یک ماشین میزبان یا Host Machine نامیده می شود و به هر ماشین مجازی Guest Machine یا ماشین مهمان گفته می شود.

hypervisor سیستم عامل های مهمان را با یک پلتفرم عملی مجازی ارائه می دهد و اجرای سیستم عامل های مهمان را مدیریت می کند.

ماشین میزبان برای هر میهمان یک سخت‌افزار مجازی فراهم و آن ماشین را مدیریت می‌کند.

یک هایپروایزر این امکان را به شما میدهد تا با داشتن سخت افزار یکتا قادر باشید میزبانی چندین سیستم عامل رو بصورت همزمان داشته باشید.

برای مثال می توانید روی یک سرور فیزیکی چندین سیستم عامل ویندوز و لینوکس و …رو بصورت موازی و همزمان نصب و استفاده کنید.

هر کدام ار این سیستم عامل ها سخت افزار مجزای خود را دارند و برنامه های خود را میزبانی می کنند.

از دید سیستم عامل هرکدام روی سخت افزار جدایی نصب شده اند که این تخصیص سخت افزار و منابع کاری است که هایپروایزر بر عهده دارد.

بطور خلاصه Hypervisor به چندین سیستم عامل اجازه میدهد تا در کنار هم بصورت بهینه از سخت افزار یکتا استفاده کنند.

تاریخچه هایپروایزر 

اصطلاح hypervisor برای اولین بار توسط شرکت IBM در سال 1956 برای برنامه های نرم افزاری توسعه یافته با قابلیت RPQ در کامپیوتر های IBM 360/65 ابداع و معرفی شد که به اشتراک گذاری حافظه رم کامپیوتر می پرداخت.

ممکن است فکر کنید این یک تکنولوژی جدید در زمینه IT هست که مورد استفاده قزار گرفته است، اما این تکنولوژی که اولین بار توسط شرکت IBM در دهه ۶۰ میلادی روی Mainframe ها مورد استفاده قرار گرفته بود ، در دوره جدید حدود سال 2005 میلادی بود که توسط Linux و Unix برای استفاده بهینه تر از منابع، کاهش هزینه ها و همچنین افزایش امنیت مجددا بصورت وسیع مورد استفاده قرار گرفت.

از hypervisor با عنوان دیگری هم نام برده میشود که (VMM) نام دارد و مخفف کلمات virtual machine manager میباشد.

در اصل هر دو به یک موضوع اشاره دارند و تفاوتی نمی کنند.

جرالد پوپِک و رابرت گولدبرگ در مقاله‌ای در سال 1974، هایپروایزر را در دو نوع طبقه‌‎بندی کردند ، پس ما دو نوع Hypervisor داریم که در ادامه به آن ها می پردازیم.

انواع Hypervisor :

  1. هایپروایزر نواع 1
  2. هایپروایزر نواع 2

Type 1 Hypervisor

به آن Bare Metal گفته می‌شود.

این Hypervisor مستقیما به عنوان یک سیستم عامل (OS) برروی یک سخت‌ افزار یک سرور و یا کامپیوتر نصب می‌گردد و عمل ورودی و خروجی(I/O) را خود Hypervisor به عهده دارد و ماشین‌های مجازی (VM) و سیستم‌عامل‌های مهمان (Guest) برروی آن نصب می‌شوند.

برخی از هایپروایزر های نوع 1 :

  • Microsoft Hyper-v
  • Oracle VM Server
  • VMware ESX/ESXi
  • Linux KVM
  • Citrix Xen Server

این نوع نام های دیگری نیز دارد مثل هایپروایزر مستقل/اصلی (Native Hypervisor) و هایپروایزر ماشین لخت/فلز لخت (Bare Machine/Metal Hypervisor) نیز می‌شناسند.

Type 2 Hypervisor

به آن Hosted گفته می‌شود.

این هایپروایزر به صورت یک نرم‌ افزار در یک سیستم‌عامل مثل ویندوز 10، 7 و… نصب می‌شود و امکان کنترل ماشین‌ های مجازی یا سیستم‌ عامل‌‌ های مهمان را در اختیار دارد.

در این مدل، در واقع احتیاج به یک سیستم‌ عامل دارید تا بتوانید بر روی آن فوق ناظر را نصب کنید و سیستم‌ عامل، عمل ورودی و خروجی را به عهده خواهد داشت.

 از جمله هایپروایزرهای نوع 2 که به آن هیاپروایزر وابسته نیز گفته می‌شود :

  • Microsoft Virtual PC
  • VMware Workstation
  • Oracle Virtual Box

تفاوت نوع 1 و نوع 2 چیست؟

تفاوت نوع اول و دوم در این است که در این حالت hypervisor به شدت به OS میزبان وابسته بوده و درصورتی که برای آن مشکلی به وجود آید بر سایر سیستم عامل های مجازی میهمان هم بی تاثیر نخواهد بو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *