برنامه نویسی

Flutter چیست؟ آشنایی با فریمورک فلاتر و امکانات آن به زبان ساده

Flutter چیست؟ آشنایی با فریمورک فلاتر و امکانات آن به زبان ساده

Flutter یا فلاتر یک فریم ورک Mobile UI Framework و یک بسته توسعه نرم‌افزار (Software Development Kit | SDK) رایگان و متن‌ باز (Open Source) است. در این مقاله شما را با امکانات و ویژگی های فلاتر بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

Flutter چیست؟ آشنایی با فریمورک فلاتر و امکانات آن به زبان ساده

Flutter چیست؟

فلاتر یک فریم ورک Mobile UI Framework و یک بسته توسعه نرم‌افزار (Software Development Kit | SDK) رایگان و متن‌باز (Open Source) است.

ابزارهای برنامه‌نویسی متعددی برای توسعه‌ دهندگان اپلیکیشن های موبایل در دسترس است.

یکی از این ابزارهای توسعه برنامه‌های کاربردی، Flutter است.

به زبان ساده، فلاتر این امکان را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند که یک اپلیکیشن موبایل Native را تنها با یک کد مبنا (Codebase) بسازند.

یک اپلیکیشن Native، به منظور استفاده در یک دستگاه خاص و سیستم عاملش ساخته می‌شود.

امکان توسعه برنامه کاربردی Nativeتنها با یک کد مبنا در Flutter، به این معنا است که می‌توان فقط با یک زبان برنامه‌نویسی و یک کد مبنا، دو یا چند اپلیکیشن مختلف برای سیستم‌عامل iOS و اندروید ساخت.

Flutter از دو بخش مهم تشکیل شده که در ادامه آمده است.

SDK (Software Development Kit): مجموعه‌ای از ابزارها که به توسعه اپلیکیشن کمک می‌کنند.

فریم ورک نرم‌افزاری (واسط مبتنی بر ویجت‌ها): مجموعه‌ای از اجزای رابط‌ کاربری که ‌می‌توان آن‌ها را براساس نیاز، شخصی‌سازی کرد. به عنوان مثال، می‌توان دکمه‌ها، ورودی‌های متنی، اسلایدرها و سایر عناصر در اپلیکیشن‌ها را نمونه‌هایی از ویجت‌های Flutter دانست.

Dart یک زبان برنامه‌نویسی مبتنی بر نوع‌داده شیٔ‌گرا (Typed Object Programming Language) است. از Dart می‌توان برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایل استفاده کرد.

دارت روی توسعه فرانت‌اند متمرکز است.

جهت توسعه با فلاتر، از زبان برنامه‌نویسی دارت استفاده می‌شود.

فلاتر مناسب چه کسانی است ؟

اگر قصد تولید سریع اپلیکیشن با ظاهر زیبایی را دارید ، قطعا فلاتر بهترین گزینه برای شما خواهد بود ، چرا که علاوه بر توسعه سریع اپلیکیشن کاهش هزینه های چشم گیری را به همراه دارد چونکه دیگر نیازی نیست برای یک پروژه از دو زبان مختلف یکی برای اندروید و دیگری برای ios استفاده شود و همین امر باعث کاهش زمان و هزینه می شود.

ویژگی های Flutter

سرعت بالا در توسعه ی اپلیکیشن :

شما در فلاتر می توانید تغییراتی که در کدتان می دهید را در کمتر از یک ثانیه مشاهده کنید ، یعنی برای یک تغییر کوچک دیگر نیاز نیست کلا اپلیکیشن را مجدد اجرا کنید . به این قابلیت در فلاتر Hot Reloading می گویند .

مورد دیگری که در توسعه سریع فلاتر وجود دارد این است که ، به عنوان مثال اگر شما بخواهید فلاتر و با زبان های بومی مثل کاتلین یا جاوا مقایسه کنید به این نکته پی می برید که توسعه دادن یک پروژه همسان در فلاتر خیلی سریع تر از کاتلین می باشد.

چرا که خیلی از Widget ها در فلاتر مانند ListView در فلاتر وجود دارند و تنها با چند خط کد ساده می توانید از آن استفاده کنید در حالی که در زبان های بومی استفاده از همین ListView به شدت دردسر دارد .

رابط کاربری منعطف :

یکی دیگر از مهمترین و جذاب ترین ویژگی های فلاتر ، این است که می توانید ظاهر های خلاقانه و پیچیده ای را به آسانی پیاده سازی کنید . شاید اگر بخواهید ظاهر های زیبا و پیچیده ای را در زبان های بومی پیاده سازی کنید ، دچار مشکلاتی بشوید اما در فلاتر کار شما به شدت آسان تر خواهد بود.

عملکرد عالی :

در مقایسه با فریمورک React Native از نظر عملکرد این Flutter است که دست بالا را دارد.

به دلیل اینکه هیچ نیازی به جاوا اسکریپت ندارید تا با کامپوننت های نیتیو ارتباط برقرار کند. همین کار باعث افزایش عملکرا و بهره وری اپلیکیشن می شود.

رایگان بودن تمام ابزار های مورد نیاز :

فلاتر کاملا متن باز و رایگان است و اصلا نیازی نیست برای استفاده از آن هزینه ای را پرداخت کنید .

همین متن باز بودن فلاتر سبب شده است که پکیج های زیادی که توسط سایر برنامه نویسان توسعه داده شده است در دسترس باشد و کار را برای شما آسان تر کنند.

امیدواریم مقاله آشنایی با فریمورک فلاتر و امکانات آن به زبان ساده مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *