ارز های دیجیتال

کیف پول حضانتی (Custodial) چیست؟ مزایا و معایب

کیف پول حضانتی (Custodial) چیست؟ مزایا و معایب

کیف پول حضانتی یا Custodial به عنوان کیف پولی تعریف می شود که در آن کلیدهای خصوصی توسط شخص ثالث نگهداری می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با مزایا و معایب کیف پول های حضانتی آشنا کنیم، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

کیف پول حضانتی (Custodial) چیست؟ مزایا و معایب

کیف پول حضانتی (Custodial) چیست؟

کیف پول حضانتی به عنوان کیف پولی تعریف می شود که در آن کلیدهای خصوصی توسط شخص ثالث نگهداری می شود. به این معنی که شخص ثالث کنترل کاملی بر دارایی های شما دارد در حالی که شما فقط باید اجازه ارسال یا دریافت پرداخت را بدهید.

یک کیف پول Custodial به زبان ساده، کلید های خصوصی مربوط به دارایی کریپتوکارنسی یک کاربر را نزد توسعه‌ دهنده آن نگه می‌ دارد و امانت‌ دار آن‌ها است. در واقع، کنترل رمزارزها به طور کامل در مشت سازنده کیف پول است، هر چند از نظر اخلاقی سازنده کیف پول نباید خلاف خواسته مالک دست به اقدام خاصی بزند اما در سوء استفاده باز است و ممکن است، البته ممکن است این اتفاق (تصمیم‌ گیری درباره دارایی یک کاربر بدون دخالت وی) در صورت تلاش توسعه‌ دهنده برای کلاهبرداری یا فشار از سوی دولت و نهادهای نظارتی، رخ بدهد!

به عنوان مثال اگر کاربر ایرانی هستید و ارز های دیجیتال خود را در یک کیف پول حضانتی مثل Blockchain.com ذخیره کرده اید، باید بدانید که این والت در قوانین خود استفاده کاربران ایرانی از خدماتش را منع کرده است و در صورت شناسایی شما ممکن است دستور به مسدود شدن والت دهد. بنابراین باید در استفاده از کیف پول های Custodial بسیار محتاط باشید.

هرچند داتیس نتورک استفاده از کیف پول های حضانتی را پیشنهاد نمی کند اما برای افزایش آگاهی جانب بی طرفی را رعایت می کنیم و در ادامه مزایا و معایب را بررسی خواهیم کرد.

مزایای استفاده از کیف پول های Custodial

1- تراکنش های رایگان یا با هزینه کم

یکی از بزرگترین مزایای کیف پول حضانتی این است که برخلاف کیف پول های غیرحضانتی، کارمزد تراکنش را طلب نمی کند یا مبلغ بسیار کمتری را دریافت می کنند. این به کاربران امکان می دهد تا به صورت رایگان در اکوسیستم برخی والت ها تراکنش انجام دهند. یک مثال عالی از این موضوع، Freewallet است، یک کیف پول Custodial که به کاربران کمک کرد در سال 2019 حدود 500000 دلار در هزینه های شبکه صرفه جویی کنند.

2- کلید خصوصی شما گم نخواهد شد!

یک شخص ثالث کیف پول حضانتی شما را مدیریت می کند، بنابراین، حتی اگر کلید خصوصی خود را گم کنید یا عبارت بازیابی را فراموش کنید، دسترسی مجدد به کیف پول و وجوه ذخیره شده آسان است. به عنوان مثال می توانید با استفاده از آدرس ایمیل ثبت شده یا شماره تماس درخواست دسترسی مجدد کنید.

3- امکان پشتیبان گیری و لغو

یکی دیگر از مزایای کیف‌ پول‌ های Custodial این است که مقامات مرکزی که کیف پول شما را مدیریت می‌کنند، امکانات تهیه پشتیبان ارائه می‌دهند. این باعث می شود که امکان لغو کردن تراکنش وجود داشته باشد. به عنوان مثال زمانی که در کیف پول بایننس یک درخواست برداشت ثبت می کنید تا دقایقی می توانید اقدام به لغو آن کنید، اما این موضوع در کیف پول های غیرحضانتی مثل تراست والت ممکن نیست.

معایب استفاده از کیف پول های حضانتی

1- کنترل شخص ثالث بر کریپتوهای شما

بزرگترین عیب استفاده از کیف پول Custodial این است که استقلالی در کیف پول خود ندارید.

شخص ثالث، یعنی متولی، کنترل کاملی بر وجوه شما و فرآیندهای مرتبط دارد. آنها این آزادی را دارند که در مورد وجوه، از جمله مسدود کردن مقدار ذخیره شده، اقدام کنند.

2- نیاز به KYC و احراز هویت

یکی دیگر از اشکالات کیف پول حضانتی این است که این نوع کیف پول به شدت به کاربران توصیه می کند که KYC (احراز هویت) انجام دهند. شما نمی توانید بدون اثبات هویت خود به سرمایه خود یا هر یک از خدمات مرتبط دسترسی پیدا کنید. این ضرورت شناسایی تایید، اصل اساسی ارز دیجیتال، یعنی ناشناس بودن را مختل می کند.

3- تهدید نشت اطلاعات

خطر نشت اطلاعات به خاطر نگهداری انبوهی از اطلاعات مربوط به کاربران در یک مکان مشخص یک ایراد دیگر کیف پول های حضانتی محسوب می‌شود. در صرافی‌های کریپتوکارنسی حجم زیادی از سرمایه‌ کاربران در کیف پول‌های سرد و کیف پول های گرم نگهداری می‌شود. اگرچه صرافی‌های قدرتمند و برتر دنیا چند لایه امنیتی برای محافظت از کلیدهای خصوصی در نظر می‌گیرند، اما در هر صورت هکرها شبانه‌روز برای نفوذ به آن‌ها تلاش می‌کنند تا شاید روزی به هدفشان برسند.

یکی از این اتفاقات مربوط به صرافی ژاپنی Mt. Gox در سال 2014 است که در آن بیش از 70 درصد تراکنش های بیت کوین هک شد که منجر به ضرر حدود 450 میلیون دلاری شد.

4- عدم امکان استفاده به صورت آفلاین

اتصال به اینترنت برای ورود به کیف پول های Custodial یا انجام هر تراکنش ضروری است.

کیف پول‌ های حضانتی بر یک بستر آنلاین سوار هستند و کلید خصوصی در دستگاه کاربر ذخیره نیست، بنابراین در حالت آفلاین هیچ گونه دسترسی به کیف پول و دارایی‌های آن نخواهید داشت.

سخن پایانی

اگر کاربر تازه وارد هستید و هنوز با مفهوم کیف پول و کلید خصوصی و … آشنا نیستید میتوانید برای شروع سراغ کیف پول های حضانتی بروید اما در مورد کاربران حرفه ای تر و آگاه ما به شدت کیف پول های Non-Custodial را توصیه می کنیم. زیرا کیف‌ پول‌ های غیرحضانتی فرصت‌های فراوانی را ارائه می‌دهند و آینده بهتری را در بازار دارند.

اگر قصد خرید کیف پول سخت افزاری را دارید، می توانید انواع کیف پول را با بهترین قیمت از فروشگاه داتیس نتورک خریداری کنید. برای مشاهده و خرید انواع کیف پول کافی است وارد لینک زیر شوید:

خرید و قیمت کیف پول سخت افزاری

امیدواریم مقاله آشنایی با کیف پول حضانتی (Custodial) و مزایا و معایب آن ها مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *