برنامه نویسی, سخت افزار

CUDA چیست؟ بررسی مفهوم کودا در کارت‌ های گرافیک

CUDA چیست؟ بررسی مفهوم کودا در کارت‌ های گرافیک

کودا یا CUDA مخفف Compute Unified Device Architecture به این معنا هست که دستگاه های سخت افزاری جانبی توان پردازشی مثل CPU برای خود داشته باشند و بتوانند یک سری از فرآیند ها را بدون نیاز به CPU اصلی سیستم پرازش کنند. در ادامه این مقاله شما را با مفهوم کودا در کارت‌ های گرافیک بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

CUDA چیست؟ بررسی مفهوم کودا در کارت‌ های گرافیک

CUDA چیست؟

کودا مخفف Compute Unified Device Architecture به این معنا هست که دستگاه های سخت افزاری جانبی توان پردازشی مثل CPU برای خود داشته باشند و بتوانند یک سری از فرآیند ها را بدون نیاز به CPU اصلی سیستم پرازش کنند.

کودا یک سکوی پردازش موازی و مدل برنامه‌نویسی است که توسط شرکت انویدیا به‌وجود آمده‌است و در واحدهای پردازش گرافیکی این شرکت پشتیبانی می‌شود.

کودا به توسعه دهنده گان نرم‌افزار اجازه می‌دهد تا از یک GPU که ویژگی CUDA-enabled دارد برای هدف پردازش استفاده کنند، رویکردی که GPGPU شناخته می‌شود.

کودا به توسعه‌دهنده گان امکان دسترسی مستقیم به حافظه و مجموعه دستورالعمل در واحد پردازش گرافیکی را می‌دهد.

سکوی کودا برای کار با زبان‌های برنامه‌نویسی مانند C و ++C و فرترن طراحی شده‌است.

این دسترسی باعث می‌شود تا برای متخصصان استفاده از منابع GPU آسان‌تر شود برخلاف راه کارهای API دیگر چون DIRECT3D و OpenGL که نیاز به توانایی حرفه‌ای در برنامه‌نویسی گرافیک داشتند.

همچین کودا از چارچوب‌هایی چون OpenACC و OpenCL پشتیبانی می‌کند.

تکنولوژی CUDA برای اولین بار توسط شرکت NVIDIA که تولید کننده کارت های گرافیک یا همان VGA ها هست تولید شد و بعد از مدتی روی VGA های شرکت NVIDIA شما می توانستید علامت CUDA به معنی اینکه این دستگاه قادر به پردازش موازی اطلاعات با سرعت بالا می باشد ، را مشاهده کنید.

در واقع شرکت NVIDIA بر روی VGA های شرکت خود یک یا چند CPU قرار داده بود که بتواند توان پردازش اطلاعات را به VGA بدهد که در اینجا فقط یک تغییر نام داریم ، به CPU هایی که بر روی کارت های گرافیک با استفاده از این تکنولوژی قرار گرفتند در اصطلاح GPU یا Graphics Processing Unit گفته می شود تا تداخلی با اسم CPU که Central Processing Unit هستند نداشته باشد.

توجه کنید که قدرت پردازشی GPU از CPU بالاتر هست.

امیدواریم مقاله آشنایی با کودا مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *