امنیت شبکه, تعاریف شبکه

رمزنگاری چیست؟ آشنایی با مفهوم Cryptography به زبان ساده

رمزنگاری چیست؟ آشنایی با مفهوم Cryptography به زبان ساده

رمزنگاری یا Cryptography به زبان ساده راهکاری برای افزایش امنیت در ارتباطات است، در این مقاله شما را با مفهوم رمزنگاری در دنیای شبکه آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

رمزنگاری چیست؟ آشنایی با مفهوم Cryptography به زبان ساده

رمزنگاری چیست؟

Cryptography به زبان ساده راهکاری برای افزایش امنیت در ارتباطات است.

رمزنگاری از دو کلمه Crypto به معنای رمز و Graphy به معنای نگارش یا نوشتن تشکیل شده است.

همانطور که از این دو کلمه پیداست Cryptography یا رمزنگاری به معنای رمز نوشتن میباشد.

به طور کلی هدف Cryptography افزایش امنیت ارتباطات و اطلاعات است تا فقط افراد مجاز بتوانند به اطلاعات خصوصی و محرمانه دسترسی داشته باشند.

در حال حاضر Cryptography به معنی تمرین و مطالعه روی تکنیک های ایجاد ارتباط امن میباشد ارتباطی که در حضور افراد ثالث، امنیت اطلاعات محرمانه را حفظ کند.

Cryptography یا رمزنگاری فرآیند تأمین امنیت اپلیکیشن‌ها و محافظت از دیتای مربوط به آن‌ها در برابر انواع حملات است و این مفهوم در تمامی حوزه‌های فضای مجازی به کار گرفته می‌شود که از آن جمله می‌توان رمزنگاری در لاگین کردن به یک وب‌سایت، ارسال ایمیل یا اتصال به شبکه وای ‌فای را نام برد.

در گذشته رمزنگاری (Cryptography) همان معنای رمز گذاری (Encryption) را در بر میداشت اما در حال حاضر وسعت مبحث Cryptography افزایش پیدا کرده و جدا از Encryption شامل موارد زیر هم میشود:

عناصر Cryptography مدرن:

  • یکپارچگی داده ها (Data Integrity): یکپارچگی به معنای تغییر نکردن یا دستکاری نشدن اطلاعات در زمان ارسال یا دریافت آنها میباشد.
  • عدم رد کردن (Non Repudiation): یعنی ایجاد کننده یا ارسال کننده اطلاعات بعدا نمیتواند هدف ایجاد یا ارسال اطلاعات خود را منکر شود.
  • احراز هویت (Authentication): احراز هویت یعنی بررسی و تایید هویت مخاطب، یعنی ارسال کننده و دریافت کننده اطلاعات همان هستند که میگویند.
  • محرمانه بودن (Confidentiality): یعنی اطلاعات خصوصی یا محرمانه نباید در دسترس افراد غیر مجاز یا نا مرتبط قرار گیرد.

از اهداف مهم Cryptography میتوان به ساخت و تجزیه پروتکل های ایمن برای ایجاد ارتباط امن اشاره نمود ارتباطی که در آن امنیت اطلاعات محرمانه توسط عناصر Cryptography حفظ میشود و فقط افرادی که مجاز به دسترسی باشند میتوانند به اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا کنند.

البته به ایجاد چنین پروتکل های ایجاد Cryptosystem هم گفته میشود.

امیدواریم مقاله آشنایی با Cryptography مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *