تعاریف شبکه

شبکه کلاینت سرور چیست؟ آشنایی با مفهوم مدل Client Server

شبکه کلاینت سرور چیست؟ آشنایی با مفهوم مدل Client Server

شبکه کلاینت سرور یا مدل Client Server یا سرویس دهنده و سرویس گیرنده به زبان ساده یک ساختار Distributed computing است که وظایف را بین سرور و کلاینت تقسیم می کند. در این مقاله شما را با شبکه Client Server بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

شبکه کلاینت سرور چیست؟ آشنایی با مفهوم مدل Client Server

شبکه کلاینت سرور چیست؟

مدل Client Server یا سرویس دهنده و سرویس گیرنده به زبان ساده یک ساختار Distributed computing است که وظایف را بین سرور و کلاینت تقسیم می کند.

معماری Client Server بر پایه مفهومی‎ بنا شده است که در آن سرورها خدماتی را که توسط کلاینت‎ها درخواست می‎شود تامین می‎کنند.

یک سرور در واقع میزبانی است که یک یا چند برنامه ویژه سرور را اجرا کرده و منابع خود را با کلاینت‎ها به اشتراک می‎گذارند.

این کلاینت‎ها با درخواست محتوا یا خدمات سرور یک جلسه ارتباطی با این سرورها برقرار می‎کنند.

سرورها همیشه منتظر درخواست‎های ورودی از طرف کلاینت‎ها هستند.

امروزه چند نوع مختلف از Client Server وجود دارد که هر کدام از آنها چندین ویژگی مشترک از قبیل پایگاه داده امنیت متمرکز برای کنترل دسترسی به منابع به اشتراک گذاشته شده در سرور دارند.

یک سرور شامل فهرستی از نام‎های کاربری و کلمات عبور است و یک کاربر تنها در صورتی می‎تواند به شبکه دسترسی داشته باشد که یک نام کاربری و کلمه عبور معتبر را در اختیار داشته باشد.

بعد از این که یک کاربر به سیستم وارد شد تنها می‎تواند به منابعی دسترسی داشته باشد که اجازه آن توسط مسئول شبکه صادر شده است.

کاربرد های مدل Client Server

شبکه کلاینت سرور کاربردهای گسترده‎ای از جمله تبادل ایمیل، دسترسی به وب و دسترسی به پایگاه داده برای معماری client–server تعریف شده است.

کامپیوترهای سرویس گیرنده، درخواست خود برای دریافت سرویس و یا اطلاعات را از کامپیوترهاdی در شبکه که بعنوان سرویس دهنده ، ایفای وظیفه می نمایند ، مطرح می نمایند .

کامپیوترهای سرویس دهنده، کامپیوترهائی هستند که سرویس ها و داده های مورد نیاز کامپیوترهای سرویس گیرنده را ارائه می نمایند. سرویس دهندگان در شبکه ، عملیات متفاوت و پیچیده ای را انجام می دهند.

سرویس دهندگان، برای شبکه های بزرگ اختصاصی شده تا قادر به پاسخگوئی به نیازهای توسعه یافته کاربران باشند.

امیدواریم مقاله آشنایی با مفهوم مدل Client Server مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *