تعاریف شبکه

Channel Width چیست؟ پهنای کانال در شبکه های وایرلس

Channel Width چیست؟ پهنای کانال در شبکه های وایرلس

پهنای کانال یا Channel Width یک مفهوم در شبکه های کامپیوتری بی سیم یا وایرلس است و عبارت است از پهنای طیفی که فرستنده، سیگنال خود را در آن منتشر می کند. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم Channel Width بیشتر آشنا کنیم، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

Channel Width چیست؟ پهنای کانال در شبکه های وایرلس

پهنای کانال یا Channel Width چیست؟

پهنای کانال یا Channel Width یک مفهوم در شبکه های کامپیوتری بی سیم یا وایرلس است و عبارت است از پهنای طیفی که فرستنده، سیگنال خود را در آن منتشر می کند.

پهنای کانال یکی از پارامترهایی است که هنگام راه اندازی یک شبکه بی سیم در روتر یا مودم باید تنظیم کنیم و این پارامتر روی توان عملیاتی (Throughput)، برد سیگنال و توان مصرفی تاثیرگذار است.

Channel Width معمولا 20Mhz یا 40Mhz یا Auto انتخاب می شود. بهتر است انتخاب پهنای کانال را روی Auto بگذارید تا درباره ی پهنای 20 یا 40 مگاهرتز تصمیم گیری کند. اگر دستگاهی از حالت خودکار (Auto) پشتیبانی کند، به صورت پویا (Dynamic) پهنای کانال را در حالت بهینه تنظیم می کند.

آیا 40 مگاهرتز بهتر از 20 مگاهرتز است؟

اتصال کانال ها باعث افزایش توان عملیاتی می شود که می تواند عملکرد را بهبود بخشد. بنابراین، تفاوت بین 20 مگاهرتز و 40 مگاهرتز در توان عملیاتی است. 40 مگاهرتز به لطف اتصال کانال، توان عملیاتی بالاتری نسبت به 20 مگاهرتز دارد. … در حالی که 40 مگاهرتز ممکن است خروجی بالاتر از 20 مگاهرتز داشته باشد، تعداد کانال های غیر همپوشانی را نیز کاهش می دهد.

روشن است که پهنای 40Mhz فضای بیشتری برای انتقال فراهم می کند و توان عملیاتی را افزایش می دهد؛ به شرطی که کارت شبکه کاربر از آن پشتیبانی کند.

هرچه عرض کانال بیشتر باشد پهنای باند عبوری بیشتر هست در عوض استفاده از پهنای 20Mhz ، ارتباط پایدارتری ایجاد می کند و دامنه ی تاثیر نویز را تنگ تر می کند.

کدام Channel Width برای 2.4 گیگاهرتز بهتر است؟

معمولاً توصیه می شود از عرض کانال WiFi باریکتر 20 مگاهرتز در باند 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید.

دلیل اصلی این است که چندین کانال همپوشانی در این باند وجود دارد – در واقع 8 کانال از 11 کانال با هم همپوشانی دارند. همانطور که می دانیم همپوشانی کانال های وای فای یکی از عوامل اصلی تداخل شبکه است.

از طرفی یک دستگاه بی سیم 2.4 گیگاهرتز از دامنه ی 2.412 تا 2.484 گیگاهرتز برای انتقال سیگنال استفاده می کند که با انتخاب پهنای کانال ۲۰ مگاهرتز، حداکثر می توان سه کانال بدون همپوشانی در این دامنه تعریف نمود.

در اکثر کشورها استفاده از کانال های ۱، ۵، ۹، و ۱۳ پیشنهاد می شود.

به این ترتیب می توانیم در یک ساختمان، چهار شبکه بی سیم بدون همپوشانی و تداخل کانال داشته باشیم (فرکانس کانال های فوق به ترتیب ۲۴۱۲، ۲۴۳۲، ۲۴۵۲ و ۲۴۷۲ مگاهرتز می باشد. در برخی از کشورها مثل انگلیس استفاده از کانال های ۱، ۶ و ۱۱ قرارداد شده است که فرکانس آن ها به ترتیب ۲۴۱۲، ۲۴۳۷ و ۲۴۶۲ مگاهرتز می باشد).

متاسفانه با انتخاب پهنای کانال ۴۰ مگاهرتز، فقط امکان استفاده از یک کانال ۲۰ مگاهرتزی (بدون همپوشانی در یک محیط) باقی می ماند.

البته در باند ۵ گیگاهرتز با توجه به دامنه ی گسترده تر (4.195 تا 5.825 گیگاهرتز) امکان تراکم و تداخل شبکه های مجاور، کمتر است.

بنابراین اگر دستگاه شما از آن پشتیبانی می کند بهتر است انتخاب پهنای کانال را روی Auto بگذارید تا درباره ی پهنای ۲۰ یا ۴۰ مگاهرتز تصمیم گیری کند.

دقت کنید که با انتخاب باند ۵ گیگاهرتز، کاربرانی که کارت شبکه ی آن ها استاندارد 802.11b/g می باشد، امکان اتصال به شبکه ی بی سیم را نخواهند داشت.

همچنین کاربرانی که کارت شبکه ی آن ها استاندارد 802.11a است، نمی توانند به شبکه ی بی سیم 2.4 گیگاهرتز متصل شوند.

سخن پایانی

در تنظیم شبکه بی سیم دستگاه های مودم و روتر میکروتیک و تی پی لینک و سایر برندها معمولا لازم است که پهنای کانال را نیز کانفیگ کنیم که با توجه به آشنایی که پیدا کردید می توانید تصمیم بگیرید در کدام شرایط کدام Width بهتر است.

امیدواریم مقاله آشنایی با مفهوم پهنای کانال یا Channel Width در شبکه های بیسیم مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهی در مورد “Channel Width چیست؟ پهنای کانال در شبکه های وایرلس

  1. محمد گفت:

    مودم من پهنای باندش 2.4b+g+n mhz هست 2 آنتنه.
    گزینه auto هم نداره.
    پهنای کانال روی 20mhz باشه بهتره یا 40mhz?

    1. ادمین گفت:

      سلام وقت بخیر، مقاله زیر مطالعه شود:

      https://www.datisnetwork.com/channel-width-20mhz-or-40mhz.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *