تعاریف شبکه

تفاوت TD-LTE با FD-LTE چیست؟ مقایسه فرق بین فناوری TD-LTE با FD-LTE

تفاوت TD-LTE با FD-LTE چیست؟ مقایسه فرق بین فناوری TD-LTE با FD-LTE

بررسی تفاوت های فناوری اینترنت TD-LTE با FD-LTE به درک بهتر این مفاهیم کمک می کند، در این مقاله قصد داریم به مقایسه TD با FD در فناوری اینترنت LTE بپردازیم، همراه داتیس نتورک باشید. تفاوت TD-LTE با FD-LTE چیست؟ مقایسه فرق بین فناوری TD-LTE با FD-LTE

تفاوت TD-LTE با FD-LTE چیست؟

LTE مخفف عبارت Long Term Evolution به معنی “تکامل بلند مدت” است.

از معنای این واژگان می توان فهمید که LTE به پایان راه خود نرسیده و در یک مسیر رشد و ترقی رو به بالا در سطح جهان قرار دارد.

تکنولوژی رو به رشدی که شاید تا مدت ها ظهور شبکه 5G را به تعویق بیاندازد.

در حال حاضر بیشتر اپراتورها در کشورهای پیشرفته در حال استفاده از شبکه LTE هستند و ایرانسل، همراه اول و رایتل نیز از این قافله عقب نمانده اند.

اگرچه با بررسی آماری سطح پوشش شبکه و میزان بازدهی در ادامه ی همین بحث روشن خواهد شد که شبکه ی LTE در کشور ما اختلاف چشمگیری با شبکه های فعال در سراسر دنیا دارد و اپراتورها جهت ارائه ی سرویسی مناسب از منظر استانداردهای LTE باید تلاش خود را دو چندان کنند.

LTE نسبت به نسل سوم ارتباطات پهنای باند بیشتری را در اختیار می گذارد و می توان داده ها را با سرعت بیشتری آپلود یا دانلود نمود و در کنار آن کاربران بیشتری می توانند به شبکه متصل شده و از آن استفاده نمایند.

شبکه LTE به دو صورت FDD و TDD پیاده سازی می شود.

روش اول بر مبنای تقسیم فرکانس است بدین صورت که بازه ای از فرکانس ها برای دانلود و بازه ای دیگر برای آپلود مورد استفاده قرار می گیرند که مسلما فرکانس های اختصاص یافته به دانلود وسیع تر خواهند بود.

بازه ی کوچکی از فرکانس ها خالی رها می شود تا از تداخل جلوگیری نماید.

FDD از نظر الگوریتم کلی شبیه به روش Full Duplex استفاده شده در کابل های شبکه است.

در روش TDD از زمانبندی جهت ارسال و دریافت در شبکه استفاده می شود. TDD سرنام عبارت Time Division Duplexing است و بدین صورت عمل می کند که در بازه ی زمانی خاصی اطلاعات دانلود ودر بازه ای دیگر آپلود می شوند و بسیار شبیه به روش Half Duplex استفاده شده در کابل های شبکه است.

نکته ی قابل توجه

در هنگام خرید مودم همراه یا گوشی تلفن همراه از کشور های دیگر برای استفاده با اپراتورهای داخلی باید مطمئن شوید که دستگاه مورد نظر از کدام روش پشتیبانی می نماید.

زیرا در صورتی که برای مثال دستگاه شما فقط از FDD پشتیبانی نماید و اپراتورهای داخلی LTE-TDD را پیاده سازی نموده باشند، به هیچ عنوان امکان اتصال به شبکه برای آن دستگاه ممکن نخواهد بود.

البته مودم های همراه و موبایل های مختلفی هستند که از هر دو روش در باند های فرکانسی وسیعی پشتیبانی می نمایند.

نکته ی مشابه دیگر این است که محدوده ی فرکانس ها در LTE بسیار گسترده است و باز هم دستگاه های گوناگون از فرکانس های مختلفی پشتیبانی می نمایند که در هنگام خرید باید این مسئله نیز مد نظر قرار گیرد.

البته مودم های موجود در بازار داخل کشور اغلب از همه ی فرکانس های پیاده سازی شده توسط اپراتورها پشتیبانی می کنند زیرا در غیر این صورت نمی توان آن ها را در بازار عرضه کرد.

بررسی تفاوت های TD-LTE و FD-LTE

TD LTE نیازی به طیف زوج ندارد.

دلیلش این است ارسال و دریافت در یک کانال واحد اتفاق می افتد.

در حالی که در FD LTE، طیف دوگانه با فرکانس های مختلف با نوار محافظ مورد نیاز است.

TD LTE گران تر از FD LTE است، زیرا در TD LTE برای جدا کردن انتقال و دریافت نیازی به دیفلکسر نیست.

در TD LTE، امکان تغییر نسبت ظرفیت uplink و downlink با توجه به نیاز هست.

در حالی که ظرفیت FD LTE توسط تخصیص فرکانس توسط شرکت خدماتی تعیین می شود.

تفاوت TD-LTE با FD-LTE چیست؟ مقایسه فرق بین فناوری TD-LTE با FD-LTE

TD LTE نیازی بیشتری به زمان حفاظت و نگهداری بیشتری دارد تا جداسازی uplink و downlink برقرار شود که ظرفیت آن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در حالی که در FD LTE همان مفهوم به عنوان نوار محافظ برای جداسازی uplink و downlink نامیده می شود که ظرفیت آن را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

تداخل شکاف زمانی در FD-LTE معنایی ندارد اما در TD-LTE وجود دارد.

همچنین اگر به مودم های E5577C – E5785 cat6 و دیگر مودم های هوآوی نگاه کنیم:

سرعت دانلود و آپلود FDD از TDD بیشتر است.

امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *