تکنولوژی

تفاوت مد رنگ بندی RGB و CMYK چیست؟ مقایسه فرق بین RGB و CMYK

تفاوت مد رنگ بندی RGB و CMYK چیست؟ مقایسه فرق بین RGB و CMYK

بررسی تفاوت مد رنگ بندی RGB و CMYK به درک بهتر این مفاهیم کمک می کند، در این مقاله قصد داریم شما با مقایسه فرق های بین آر جی بی و سی ام ای کا آشنا کنیم، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

تفاوت مد رنگ بندی RGB و CMYK چیست؟ مقایسه فرق بین RGB و CMYK

تفاوت مد رنگ بندی RGB و CMYK چیست؟

مد رنگ RGB متشکل از سه رنگ قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) است. اگر قصد دارید طرح را با هدف انتشار در ابزارهای دیجیتالی که از آنها نور ساطع می‌شود، مانند صفحه نمایش، تلویزیون، وب سایت، گوشی و… طراحی کنید، مد رنگ RGB مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از مد رنگ RGB در طراحی‌های مختص وب و دیجیتال باعث زنده و روح بخش‌تر شدن تصاویر می‌شود.

در RGB تمام رنگ‌هایی که مشاهده می‌کنید از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی در نمایشگرها و به صورت غیر فیزیکی و دیجیتال ساخته می‌شوند و بیشتر کاربرد آنها در نمایشگرهای خانگی و صنعتی است.

مد رنگ CMYK از چهار رنگ آبی فیروزه‌ای (Cyan)، قرمز (Magenta)، زرد (Yellow) و مشکی (Black) تشکیل شده است و به آن مدل رنگی چهار رنگ نیز گفته می‌شود.

در صنعت چاپ این رنگ‌ها به صورت فیزیکی با یکدیگر ترکیب می‌شوند و طرح نهایی روی کاغذ چاپ می‌شود.

رنگبندی CMYK برای مواقعی استفاده می‌شود که قصد دارید طرح را روی کاغذ چاپ کنید. در این صورت، دیگر تفاوتی میان رنگ طرحتان در صفحه نمایش و کاغذ مشاهده نمی‌شود.

در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم تفاوت دو مد رنگ بندی آر جی بی و سی ام ای کا آشنا خواهیم کرد، در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

مقایسه فرق بین RGB و CMYK

  • حالت رنگ RGB برای طراحی ارتباطات دیجیتال مانند وب سایت ها و تلویزیون استفاده می شود.
  • حالت رنگ CMYK برای طراحی رسانه های چاپی مانند کارت ویزیت و پوستر استفاده می شود.

مهم‌ترین تفاوت‌های RGB و CMYK در چاپ، ترکیب فیزیکی رنگ است. همان‌طور که اشاره کردیم در RGB رنگ‌ها به صورت غیر فیزیکی و دیجیتال ترکیب می‌شوند و در مانیتورها به نمایش در می‌آیند، در حالی که در CMYK ترکیب رنگ به صورت فیزیکی انجام می‌شود.

ماهیت ترکیب رنگ در RGB و CMYK تفاوت دیگر این دو مد رنگی است. رنگ‌های تولید شده توسط RGB به دلیل وجود نور، درخشان هستند؛ در حالی که رنگ‌های تولید شده توسط CMYK کاملا تفاوت دارند و مات و کدرتر هستند و شفافیت و درخشانی رنگ‌های RGB را ندارند.

مد رنگ CMYK قادر به ساخت رنگ مشکی نیست، به همین دلیل از همان ابتدا رنگ مشکی در این سیستم رنگی به عنوان رنگ کلیدی وجود دارد که با حرف K نشان داده می‌شود.

در RGB رنگ‌ها با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

اصطلاحا گفته می‌شود ماهیت ترکیب شوندگی یا جمع شوندگی دارند، اما در CMYK رنگ‌ها ترکیب نمی‌شوند و به صورت لایه لایه روی کاغذ چاپ می‌شوند.

به این صورت که هنگامی که کاغذ در دستگاه چاپ قرار می‌گیرد ابتدا طرح با رنگ آبی فیروزه‌ای روی کاغذ چاپ می‌شود، سپس رنگ قرمز روی آن قرار می‌گیرد، پس از آن رنگ‌های زرد و مشکی روی کاغذ چاپ می‌شوند.

اما در مد رنگ RGB رنگ‌ها از همان ابتدا با یکدیگر ترکیب می‌شوند و رنگ موردنظر را می‌سازند.

دیگر تفاوت RGB و CMYK در چاپ این است که از رنگبندی RGB برای ابزارهای دیجیتالی استفاده می‌شود که از آنها نور ساطع می‌شود، در این مد رنگ برای اینکه رنگ‌ها در صفحات نمایش LED، LCD و… به درستی نشان داده شوند نیاز به نور است. به همین دلیل بهترین گزینه برای ترکیب رنگ در نمایشگرها، رنگبندی RGB است.

در حالی که، کاربرد رنگبندی CMYK در صنعت چاپ است. برای اینکه رضایت مشتریان را جلب کنید باید پروژه‌های چاپی خود را با مد رنگ CMYK انجام دهید.

زمانی که قصد دارید طرحی را چاپ کنید، همچون چاپ پوستر، چاپ کاتالوگ، چاپ کارت ویزیت، چاپ بروشور و… باید طرحتان را با سیستم رنگبندی CMYK نهایی کنید تا رنگ طرح در مانیتور با خروجی پروژه چاپ یکی باشد.

سخن پایانی

امیدواریم این مقاله مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام و توییتر دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *