امنیت شبکه, تعاریف شبکه

PPTP چیست؟ معرفی پروتکل PPTP VPN

VPN (وی پی ان) چیست و چه کاربردی دارد؟

PPTP چیست؟ PPTP چه کاربردی دارد؟ پروتکل PPTP چیست؟ پروتکل PPTP در VPN

در این مقاله تیک پلاس پروتکل PPTP را بررسی خواهیم کرد که یکی از قدیمی ترین پروتکل های VPN در دنیای شبکه است.

VPN (وی پی ان) چیست و چه کاربردی دارد؟

PPTP یکی از رایج ترین و البته ضعیف ترین پروتکل‌هایی است که در ارتباطات VPN استفاده می‌شود. PPTP مخفف Point-to-Point Tunneling Protocol است توسط شرکت مایکروسافت ایجاد شده است که برای تونلینگ استفاده شده و با پروتکل MPPE رمزگذاری می‌شود.

این پروتکل آسیب پذیری‌های امنیتی مختلفی دارد که ارتباط و داده‌های ارسالی را در خطر لو رفتن توسط سازمان های امنیتی قرار می‌دهد ولی چون در اکثر سیستم عامل‌ها تعبیه می‌شود و از طرفی استفاده از آن آسان و سریع است، به یکی از رایج ترین پروتکل‌ها تبدیل شده. اگر امنیت ارتباطتان اهمیت نداردPPTP می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

Point-to-Point Tunneling Protocol یا به اختصار PPTP از دهه‌ی 1990 مورد استفاده قرار می‌گرفته است و در ابتدا در محصولات Microsoft Windows بسیار پیاده‌سازی می‌شد (از بروزرسانی 1.3 ویندوز 95 به بعد). PPTP از چند پروتکل دیگر استفاده می‌کند تا راهکاری کامل، شامل Point-to-Point Protocol یا به اختصار PPP و نسخه‌ی بهبود یافته‌ی GRE فراهم شود.

برای کارکرد PPTP ‌باید در ابتدا یک کانال کنترلی راه‌اندازی شود که برای ایجاد یک Tunnel داده مورد استفاده قرار گیرد. این Tunnel داده با GRE، Encapsulate می‌گردد که یک PPP Frame را حمل می‌کند ؛ PPP از حمل چندین پروتکل از جمله IP پشتیبانی می‌نماید. همچنین PPP از احراز هویت، رمزگذاری و فشرده‌سازی پشتیبانی می‌کند.

PPTP از نظر پیکربندی یکی از ساده‌ترین پروتکل‌هاست، اما از نظر محرمانه بودن دارای نقاط ضعف شناخته‌شده‌ای می‌باشد. دلیل این امر این است که PPTP برای پشتیبانی از رمز‌گذاری RC4 که دارای آسیب‌پذیری‌های شناخته ‌شده است عمدتا از Microsoft Point-to-Point Encryption یا به اختصار MPPE استفاده می‌نماید.

پروتکل PPTP دارای متد رمزنگاری و یاد احرازهویت نیست، بصورت point to point پیاده سازی میشود. موارد امنیتی میتواند در مبدا و مقصد پیاده سازی شود. ین پروتکل رایج ترین پروتکل انتقال اطلاعات در ابزارهای Microsoft می باشد. از لحاط امنیتی و سطوح دسترسی راه دور مانند VPN می باشد.
پروتکل روی پورت TCP 1723 فعالیت میکند و پس از برقراری کانکشن TCP مدیریت تونل برعهده GRE خواهد بود.
راه اندازی و استفاده از این پروتکل آسان است، PPTP دارای مشکلات و آسیب پذیری های بسیاری است، بیشترین آسیب پذیری ها مربوط به احراز هویت می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *