لینوکس

آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

در این مقاله قصد داریم روش نصب درایور کارت گرافیک در سیستم عامل لینوکس را به شما کاربران محترم داتیس نتورک اموزش دهیم، همراه ما باشید.

آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

نصب درایور کارت گرافیک nvidia در Debian:

ابتدا دستور زیر را در محیط ترمینال وارد می کنیم تا وارد یوزر Root شویم :

su root

سپس با دستور زیر موارد نصب کنید:

apt-get update
apt-get install nvidia-detect

نصب درایورها با استفاده از فایل‌های اجرایی:

برای این منظور ابتدا به پایگاه زیر مراجعه کنید.

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

سپس مدل کارت گرافیکی خود را انتخاب نمایید.

آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

پس‌ازآن با کلیک بر دکمه Search نتایج مرتبط با سخت‌افزار و سیستم‌عامل شما ارائه می‌شود.

آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

حال با کلیک بر روی Download، فایل اجرای بارگیری می‌شود.

در گام بعدی با فشار کلیدهای ترکیبی Alt+Ctrl+F1 به محیط tty1 بروید و نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کنید (Login نمایید).

حالا باید سرویس گرافیکی Ubuntu را از کار بیاندازید. بدون اینکار قادر به نصب درایور (راه انداز) نخواهید بود. نام این سرویس در اوبانتا LightDM است. در نسخه های قبلی GDM بوده است.

بنابراین اگر می‌خواهید در یک نسخه قدیمی تر Ubuntu راه انداز را نصب کنید، باید عبارت lightdm را با gdm جایگزین کنید. برای این کار از دستور زیر استفاده کنید.

sudo service lightdm stop

پسورد خود را وارد کنید و تایید نمایید.

فایل راه انداز به خودی خود قابل اجرا نیست، مگر اینکه اجازه اجرا به آن داده باشید. به مکانی که درایور را درآنجا ذخیره کردید بروید. (مثلا روی Desktop‌ ).

cd Desktop.

حالا باید اجازه اجرا شدن را به آن بدهیم:

sudo chmod +x NVIDIA-Linux-x86_64-285.05.09.run

در این دستور NVIDIA-Linux-x86_64-285.05.09.run نام فایل درایور است و طبیعی است که با فایلی که شما دریافت کردید متفاوت باشد.

مراقب حروف بزرگ و کوچک باشید که مهم هستند. برای جلوگیری از اشتباه و راحتی بیشتر، می‌توانید بخشی از نام فایل را وارد کنید و با استفاده از کلید Tab‌ به لینوکس اجازه دهید تا بقیه آنرا برای شما وارد کند.

حال توسط دستور زیر فایل راه انداز را اجرا کنید:

sudo ./NVIDIA-Linux-x86_64-285.05.09.run

سپس یک صفحه آبی مشاهده خواهید کرد. پس از عبور از مرحله مجوز راه انداز، راه انداز شروع به نصب خواهد کرد. مراحل نصب را تا انتها دنبال کنبد. از شما در مورد نصب فایل های کتابخانه ای OpenGL می پرسد؛ اجازه بدید نصب شود. همچنین در انتها از شما در مورد پیکربندی خوکار Xorg‌ می پرسد، آنرا تائید کنید.
در نهایت پس از پایان کار سیستم را راه اندازی مجدد کنید (Reboot).

نکته ای که باقیمانده این است که اگر شما برنامه NVIDIA X server settings را اجرا کنید (این برنامه درواقع پنل کنترلی (Control Panel) راه انداز گرافیکی است) مشاهده خواهید کرد که قادر به ذخیره تغییرات نیستید.

این بدلیل عدم اجازه دسترسی به فایلهای سیستمی است. ساده ترین و سریعترین راه اینست که با زدن کلیدهای Alt+Ctrl+T یک ترمینال باز کنید و دستور زیر را بزنید

sudo nvidia-settings

با اینکار، پنل کنترلی باز می شود، اما با دسترسی مدیر. حالا می توانید تغییرات را ذخیره کنید.

نصب از Repository

برای این کار ابتدا از اتصال اینترنت خود مطمئن شوید، سپس یک ترمینال یا پنجره دستور گشوده و سپس فرامین زیر را به ترتیب وارد کنید:

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
sudo apt update

و سپس

apt-cache search nvidia

و تمام.

 

دیدگاهی در مورد “آموزش نصب درایور کارت گرافیک در لینوکس

  1. حسین گفت:

    سلام. خیلی مایل هستم از شروع به استفاده از لینوکس کنم. قبلاً استفاده نکرده ام. ولی این که دائم باید توی ترمینال لینوکس دستورات متنی وارد کنیم به شدت مایوسم می کنه. چون با خودم می گم خوب حالا ده تا بیست تا کد برای کارهای مختلف یاد بگیرم. بعدش چی؟ همیشه باید برای انجام کارهای مختلف در حال جستجو و یادگیری کد ها باشم. برای همین سالهاست که منتظر هستم نسخه ای از لینوکس بیاد که فقط برای کارهای خاصی نیاز به ترمینال و دستور متنی داشته باشه. بقیه چیزها از طریق ویندوز قابل انجام باشه.
    ممنون.

    1. شهاب گفت:

      Linux mint مثل ویندوزه و محیط گرافیکی داره

  2. حسین گفت:

    ببخشید. منظورم اینه که مثل ویندوز بدون نیاز به کد و دستور متنی قابل انجام باشه.

    1. لینوکس کار گفت:

      سلام.باید بگویم دلیل استفاده از کد در اینجا، ناسازگاری انویدیا با سیستم عامل های متن باز هست. و اگر نه شما نیاز به نصب درایور برای پرینتر و اسکنر را هم ندارید. برای اینکه کد هم نزنید، می توانید از محیط گرافیکی استفاه کنید. (اگر مبتدی هستید، لینوکس مینت یا لینوکس دیپین را پیشنهاد می کنم.) نصبشان کنید و از محیط گرافیکی زیبایشان لذت ببرید. در ضمن بهتر است بدانید که بیشتر لینوکس ها می توانند محیط فارسی را پشتیبانی کنند. پس از ورود به این سیستم عامل نترسید.
      درضمن دلیل استفاده کاربران لینوکس از ترمینال (یا کد ها) لذت زیادی است که شما در استفاده از ترمینال می برید. نترسید و حتی ترمینال را هم تجربه کنید. (sudo apt install vlc)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *