بورس

سهام عدالت متوفی چه می شود؟ نحوه انتقال سهام عدالت فوت شدگان به وراث

انتقال سهام عدالت به شخص دیگر ممکن است؟

وضعیت سهام عدالت افراد فوت شده چه می شود؟ در این مقاله نحوه انتقال سهام عدالت متوفی به وراث و فرزندان را بررسی خواهیم کرد که چگونه و با چه شرایطی قابل انجام است. در ادامه همراه داتیس نتورک باشید.

سهام عدالت متوفی چه می شود؟ نحوه انتقال سهام عدالت فوت شدگان به وراث

انتقال سهام عدالت متوفی

سهام عدالت در زمان ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد به بخش بزرگی از جامعه تعلق گرفت.

با توجه به گذشت چندین سال از نخستین اختصاص سهام عدالت، افرادی دارای سهام عدالت هستند که اکنون در بین ما نیستند و فوت کرده اند.

با توجه به اینکه سهام عدالت جزو دارایی های متوفی محسوب می شود باید بین وراث تقسیم و انتقال داده شود.

اما تا کنون ساز و کار مشخصی برای اینکار توسط دولت تعیین شده است.

تا ماه های پیش با توجه به اینکه ارز خاصی برای سهام عدالت تصور نمی شد تقاضایی برای بررسی وضعیت سهام عدالت فوت شدگان مطرح نبود اما اکنون ارزشی بین 10 تا 20 میلیون برای سهام عدالت مطرح می شود که مبلغ قابل توجهی است.

با آغاز آزادسازی سهام عدالت همواره سوالاتی در اذهان بسیاری از مردم در خصوص این سهام شکل گرفته است.

از آنجا که از زمان اختصاص سهام عدالت تا زمان آزادسازی سال‌ها می‌گذرد، برخی از مشمولان این سهام در حال حاضر در قید حیات نیستند اما برگه سهم آنان در دست وراث است.

 تکلیف سهام عدالت فوت شدگان چه می‌شود؟

پیش از آغاز روند آزادسازی سهام عدالت اگر مشمولی فوت شده بود، ورثه می‌توانستند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک و انجام انحصار وراثت، نسبت به دریافت سود سهام عدالت متوفی اقدام کنند، اما این کار از روز شنبه 13 اردیبهشت متوقف شده است.

حال به دنبال ابهامات مطرح شده پیرامون این موضوع، سازمان خصوصی‌سازی تکلیف سهام عدالت فوت شدگان را مشخص کرده است.

بنابر اعلام سازمان خصوصی وراث افراد فوت شده تا اتمام فرآیند آزادسازی سهام عدالت باید صبر کنند و پس از آن ظرف یک یا دو ماه آینده با گواهی فوت برای انتقال سهام عدالت به پیشخوان دولت مراجعه کنند.

براساس گفته‌های مقامات سازمان خصوصی سازی کسانی که برگه سهام عدالت خود را گم کرده‌اند نگران نباشند، زیرا ملاک سهامدار بودن در سهام عدالت، سامانه samanese.ir است و اگر فردی در این سامانه پرونده دارد و سهام او مشخص است، حتی اگر برگه‌های آن را نداشته باشد، جز مشمولان محسوب می‌شود.

همچنین حسن علائی معاون سازمان خصوصی‌سازی در خصوص دغدغه وراث درباره سهام عدالت متوفیان گفت: پس از اتمام طرح آزادسازی سهام عدالت، وراث می‌توانند ظرف یک یا دو ماه آینده با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و از طریق شرکت سپرده‌گذاری فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث را انجام دهند.

او افزود:

در یک‌ماه آینده که فرآیند تعیین تکلیف سهامداران در سامانه سهام‌عدالت انجام می‌شود.

وراث فوت‌ شدگان سهام‌ عدالت به این سامانه مراجعه نکنند.

بعد از اینکه اسامی سهامداران عدالت به شرکت سپرده‌گذاری ارسال شد، ورثه می‌توانند باگواهی فوت و وکالت، کارهای قانونی انتقال سهام را انجام دهند، اما فعلا که مرحله ثبت در سامانه است، ورثه سهامداران عدالت نیازی نیست اقدامی انجام دهند.

پس فعلا منتظر باشید!

در صورتی که خبری در این باره منتشر شود شما در جریان می گذاریم.

امیدواریم مقاله تعیین وضعیت انتقال سهام عدالت متوفی برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *