تعاریف شبکه

Baseband و Broadband چیست؟ تفاوت های Broadband و Baseband

Baseband و Broadband چیست؟ تفاوت های Broadband و Baseband

Baseband و Broadband دو مفهوم پایه ای در شبکه های کامپیوتری هستند که در این مقاله هم Baseband و هم Broadband را بررسی می کنیم و تفاوت های آن ها را نیز تحلیل می کنیم، همراه داتیس نتورک باشید.

 Baseband و Broadband چیست؟ تفاوت های Broadband و Baseband

Broadband (پهن باند) چیست؟

شبکه Broadband شبکه‌ای است که چند سیگنال را می‌تواند بطور همزمان منتقل کند، و بدین ترتیب هر سیگنال از یک قسمت مجزای عرض باند کابل استفاده می کند. مثالی از شبکه باند پهن سرویس تلوزیون کابلی است که در آن واحد چندین کانال برنامه را تنها از طریق یک کابل در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

Baseband (پایه باند) چیست؟

شبکه Baseband شبکه ای است که در آن کابل (رسانه شبکه یا Media) هر بار تنها یک سیگنال را می‌تواند منتقل کند. شبکه‌های باند پایه در فواصل نسبتا کوتاهی گسترده می‌شوند زیرا به دلیل تداخل الکتریکی و عوامل دیگر در معرض تضعیف هستند. با افزایش نرخ انتقال، حداکثر طول کابل (رسانه شبکه) کاهش می‌یابد.

تفاوت های Broadband و Baseband

اصلی ترین تفاوت : در Broadband سیگنال ارسالی، بررسی شده و بعد ارسال می گردد اما در Baseband سیگنال ارسالی بدون عملیات مدولاسیون بر روی رسانه انتقال قرار می‌گیرد یا به عبارتی در Broadband می‌توان چندین سیگنال مختلف را به‌طور هم ‌زمان بر روی رسانه انتقال ارسال کرد ولی در Baseband در هر زمان فقط یک سیگنال قابلیت ارسال دارد.

برای نمونه شبکه اترنت به‌صورت Baseband و ADSL به‌صورت Broadband کار می‌کند.

باید توجه داشت که Bandwidth در سیستم‌های Baseband محدود نشده است ولی در سیستم‌های Broadband هر یک از سیگنال‌های بررسی‌شده دارای پهنای باند مشخصی هستند.

در يك شبكه lan، كابلي كه كامپيوترها را به هم وصل می كند، فقط می تواند در يک زمان يک سيگنال را از خود عبور دهد، به اين شبكه يك شبكه baseband می گوییم.

به منظور عملی ساختن اين روش و امكان استفاده از آن برای همه كامپیوترها، داده‌ای كه توسط هر سيستم انتقال می يابد، به واحدهای جداگانه‌ای به نام packet شكسته می شود.

در واقع در كابل يک شبكه lan، توالی packetهای توليد شده توسط سيستم‌های مختلف را شاهد هستيم كه به سوی مقاصد گوناگوني در حركت‌اند.

در مقابل روش baseband، روش broadband قرار دارد. در روش اخير، در يک زمان و در يک كابل، چندين سيگنال حمل می شوند. از مثالهای شبكه broadband كه ما هر روز از آن استفاده می كنيم، شبكه تلويزيون است.

در اين حالت فقط يك كابل به منزل كاربران كشيده می شود، اما همان يک كابل، سيگنالهای مربوط به كانالهای متعدد تلويزيون را بطور همزمان حمل می نمايد.

از روش broadband به طور روز افزونی در شبكه‌های wan استفاده می شود.

قابل ذکر هست که سرویس اینترنتی Broadband به خاطر سرعت دسترسی سریعش عموما پرکاربردترین روش دسترسی به اینترنت می باشد.

معمولا این سرویس در 4 مدل ارائه می گردد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *