تعاریف شبکه

تفاوت 4G و LTE چیست؟ مقایسه فرق بین LTE و 4G

تفاوت 4G و LTE چیست؟ مقایسه فرق بین LTE و 4G

آیا 4G و LTE با هم تفاوت دارند؟ در این مقاله قصد داریم با مقایسه فرق بین LTE و 4G شما را با این مفاهیم و فناوری ها بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

تفاوت 4G و LTE چیست؟ مقایسه فرق بین LTE و 4G

تفاوت 4G و LTE چیست؟

سال ۲۰۰۸، موسسه ITU-R استاندارد 4G را ثبت کرد.

در استاندارد ۴G، حداکثر سرعت انتقال اطلاعات روی شبکه‌های موبایل به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد، اما در دستگاه‌هایی مانند Hotspot موبایل این سرعت یک گیگابیت بر ثانیه است.

البته در سال ۲۰۰۸، چنین استانداردی کمی دور از ذهن به‌نظر می‌رسید.

اگرچه ابتدا این هدف به نظر سخت و دراز مدت بود، اما به‌زودی زیرساخت‌های مخابراتی شبکه پیشرفت کردند و فناوری های ارتباطی جهش پیدا کردند.

عرضه‌کنندگان شبکه‌های ۳G به سرعت 4G را راه‌اندازی کردند که حداکثر سرعت آن برابر با ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه روی گوشی‌های موبایل است.

البته براساس تصمیم سازمان اتحادیه رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات، حداکثر سرعت دانلود در حین حرکت باید 100 مگابیت برثانیه باشد و زمانی که بدون حرکت و ساکن هستید باید به یک گیگابیت برثانیه برسد.

LTE مخفف Long Term Evolution است. درنتیجه این فناوری یک استاندازد و نسل مجزای شبکه‌های موبایل نیست، بلکه شاخه‌ای از ۴G است.

وقتی علامت ۴G در بالای صفحه نمایش موبایل به چشم می‌خورد، به این معنا نیست که واقعا از یک شبکه ۴G استفاده می‌کنیم، بلکه زمانی‌که استاندارد ۴G تصویب شد، بیشتر ارائه‌دهندگان سرویس موبایل با پول دادن به شرکت‌های سازنده موبایل، ۴G را وارد مشخصات پشتیبانی محصول کردند تا روی صفحه‌نمایش نشان داده شود.

همین‌جا بود که ۴G از مسیر اصلی خود منحرف شد.

اما تنظیم‌کنندگان استانداردهای امریکا برای تفاوت بین ۴G تقلبی از ۴G واقعی، LTE را تعریف کردند که به معنای تکامل در بلندمدت است.

درنتیجه زمانی‌که روی یک دستگاه برچسب LTE قرار می‌گیرد در مقایسه با ۴G به این معنی است که نسبت به ۳G بهبود یافته و سرعت بیشتری دارد.

مقایسه فرق بین LTE و 4G

اگر از کاربران سیم کارت های یکی از اپراتورهای معروف ایران بر روی گوشی های هوشمند امروزی هستید، حتماً عبارت 4G را بر روی گوشه بالا نمایشگر دیده اید.

به خودی خود کلمه 4G نشان می دهد که تلفن همراه شما و اپراتورتان از شبکه های نسل چهارم در منطقه ای که هستید پشتیبانی می کند.

اما از سوی دیگر در تنظیمات گوشی و حتی بر روی قاب سیم کارت خود عبارت LTE را هم مشاهده می کنید.

به راستی این دو چه فرقی دارند؟

اگر مفهوم و کاربرد این دو یکسان است چرا بصورت شفاف این موضوع از سوی سازندگان گوشی های موبایل و اپراتورها عنوان نمی شود؟

اگر یکسان نیست پس 4G LTE دیگر چیست؟!

تمامی این موارد به علاوه موضوع اصلی یعنی عدم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صحیح باعث این سردرگمی شده است.

تا زمانی که عصر تلفن های همراه هنوز در شبکه های نسل سوم یا 3G سپری می شد و هنوز خبری از نسل چهارم نبود، یک سازمان بین المللی به نامر ITU-R یا International Telecommunication Union (اتحادیه بین المللی ارتباطات) در سال 2008 استانداردهای اولیه و پیش نیازهای لازم برای شبکه های نسل چهارم را تدوین نمود.

این پیش نیاز سرعت لازم را برای گوشی های موبایل 100 مگابیت بر ثانیه و سرعت لازم را برای نقاط دسترسی بی سیم تا 1 گیگابیت بر ثانیه تعیین کرده بود.

واضح بود که در آن زمان هنوز شرایط لازم برای دستیابی به این سرعت ها از سوی سازندگان گوشی های موبایل و همچنین سازندگان تجهیزات مخابراتی مهیا نبود.

در طی زمان و با پیشرفت تجهیزات و دانش مربوطه در این زمینه، به تدریج سازندگان توانستند علاوه بر توسعه زیرساخت های لازم برای شبکه های نسل چهارم، همزمان شبکه های نسل سوم را نیز ارتقا دهند و سرعت های بالاتری را برای آنها ایجاد کنند.

به همین دلیل هم بود که فناوری های ارتباطی نظیر HSPA یا HSPA+ ایجاد شدند.

این فناوری های مبتنی بر شاخه 3G از لحاظ سرعت دانلود و آپلود در آن زمان فرق خیلی زیادی با شبکه های نسل چهارم و استانداردهای تعیین شده نداشتند و بنابراین بسیاری از سازندگان موبایل شبکه های نسل سوم پیشرفته به نام های HSPA را نیز در زمره شبکه های نسل چهارم قرار دادند.

به همین دلیل بود که موسسه ITU-R با ایجاد استاندارد جدیدی به نام LTE سعی کرد تمایزی در این میان قائل شود.

در واقع همین الان ممکن است بر روی گوشی خود علامت 4G را مشاهده کنید.

اما این یک شبکه ی نسل چهارم واقعی و اصلی نباشد و اپراتور شما تکنولوژی تکامل یافته نسل سوم موسوم به HSPA+ را به عنوان شبکه ی نسل چهارم در اختیار شما قرار دهد.

هرچند در کشور ما به دلیل محدودیت های سرعت و کمبود پهنای باند لازم، برای کاربر فرق چندانی نمی کند!

از طرفی LTE یا Long Term Evolution (تکامل بلند مدت) در حقیقت یک نسل جداگانه از شبکه های تلفن همراه نیست، بلکه یک مسیر دستیابی به تکنولوژی با استانداردهای متفاوت است.

بطور ساده تر نمی توان گفت که 4G همان LTE است.

بلکه LTE یک روش و اصول برای دستیابی به استانداردهای واقعی شبکه های نسل چهارم موبایل است.

برای بسیاری از کاربران گفته نشده است که الزاماً برچسب 4G بر روی جعبه گوشی موبایل شما، شبکه نسل چهارم را به ارمغان نمی آورد، اما با داشتن برچسب LTE می توان مطمئن بود که تلفن همراه شما 100% از شبکه های نسل چهارم بطور حقیقی بهره مند است.

اگرچه امروزه تمامی تلفن های همراه هوشمند جدید از خانواده LTE هستند و حداقل پیش نیازهای لازم برای رسیدن به استانداردهای آن را دارند، اما همانطور که گفتیم به معنای واقعی کلمه 4G با LTE برابر نیست.

سخن پایانی

امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *