تعاریف شبکه

وب سرور (Web Server) چیست و چه کاربردی دارد؟

وب سرور (Web Server) چیست و چه کاربردی دارد؟

وب سرور (Web Server) وظیفه پاسخ دهی به درخواست های وب را بر عهده دارد. وب سرور پس از دریافت درخواست HTTP با توجه به درخواست کلاینت اقدام به پردازش و ارسال پاسخ به مرورگر می کند. در حال حاضر معروف ترین وب سرور های جهان آپاچی و Nginx و لایت اسپید و IIS هستند.

وب سرور (Web Server) چیست و چه کاربردی دارد؟

وقتی صحبت از وب‌سرور می شود، منظور سامانه‌ای است که به درخواست‌های مرورگر وب‌ پاسخ می‌دهد، این سامانه درخواست‌‌ها را دریافت و صفحه‌ درخواستی مورد نظر را برای کاربر ارسال می‌کند. به‌عبارت ساده‌تر می‌توان گفت وب‌سرور صفحات وب‌سایت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

با این حساب در کنار ارسال محتوای HTML سایر اطلاعات صفحه‌‌ وب‌سایت مورد نظر مانند جاوا اسکریپت‌ها، عکس‌ها، ویدئو‌‌ها و محتواهای دیگر از جانب وب‌سرور عرضه می‌شود. به این ترتیب می توان گفت تمام میزبان‌های وب‌سایت برای عرضه خدمات به کاربر باید حتماً از یک وب‌سرور کمک بگیرند.

وب‌سرورها در بیشتر موارد اطلاعات را از پروتکل HTTP منتقل می‌کنند اما پروتکل‌‌های دیگری مانند FTP و SMTP را نیز در اختیار مدیران وب‌سایت قرار می‌‌دهند.

این موارد باعث شده است تا قبل از انتخاب وب‌سرور نیاز، خود را برآورد کنید و وب‌سروری انتخاب نمایید که توان پاسخگویی به این نیاز را داشته باشد. تجربه نشان داده است انتخاب نادرست وب‌سرور مشکلات مختلفی را مانند قطع سرویس‌دهی در پیش داشته است.

جالب است بدانید هر کامپیوتری را می‌توان به وب‌سرور تبدیل کرد، این کار با نصب نرم‌افزار و‌ب‌سرور روی کامپیوتر مورد نظر انجام می‌شود. ناگفته نماند بسته به حجم خدماتی که از وب‌سرور انتظار می‌رود وب‌سرورها را به صورت اختصاصی یا اشتراکی انتخاب می‌کنند.

وب سرور اساسا سيستمي است براي درخواست و پاسخ . WEB SERVER درخواست هاي WEB BROWSER را پاسخ مي دهد. به درخواست هاي كاربران بر روي شبكه گوش داده و از سرويس WWW استفاده مي نمايد.

روش كار بدين صورت است كه کاربر از طريق یک مرورگر وب (مانند Mozilla Firefox) ارتباط اولیه را با ارسال درخواست اوليه (شامل آدرس محل مورد نظر) براي وب سرور فراهم نموده و وب سرور نيز پس از دريافت آن، اطلاعات را به دستگاه كاربر ارسال و يا با ارسال پیام خطایی به كاربر عدم وجود منبع خاص را به اطلاع مي رساند.

به عنوان مثال اگر در صفحه مرور گرتان آدرس https://www.tikplus.com را وارد کنید، یک درخواست به دامنه ای که نامش tikplus.com است، فرستاده می شود. آنگاه وب سرور صفحه اصلي دامنه را برای شما ارسال مي كند. هر کامپیوتری می تواند با نصب نرم افزار وب سرور به يك دستگاه سرور وب (خدمات رسان وب) تبدیل شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *