تعاریف شبکه, مجازی سازی - virtualization

سرور مجازی چیست؟ VPS چه کاربردی دارد؟

سرور مجازی چیست؟ VPS چه کاربردی دارد؟

حتما بارها اصطلاح VPS مخفف Virtual Private Server به معنی سرور مجازی را شنیده اید اما برای شما سوال پیش آمده است که سرور مجازی چیست؟ VPS چه کاربردی دارد؟ در این مقاله داتیس نتورک می خواهیم این مفهوم را بررسی کنیم، همراه ما باشید.

سرور مجازی چیست؟ VPS چه کاربردی دارد؟

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی در واقع به بخشی از منابع یک سرور اختصاصی را که به کمک تکنولوژی های مجازی سازی و نرم افزار های Virtualization تفکیک شده است، گفته می شود.

یک مدیر سرور با تهیه‌ی یک سرور اختصاصی یا dedicated server و نصب یک مجازی ساز تحت سرور مانند Kvm,Vmware ESXI,Xen می‌تواند سرور اصلی را به بخش‌های کوچک‌تری تبدیل کرده و برای هرکدام بر اساس نیاز مشتری و یا کاربرد شخصی منابع اختصاصی و مجزا تعریف کند.

برای مثال یک سرور با داشتن RAM و هارد و CPU اختصاصی شده و یک سیستم‌عامل دلخواه همچون لینوکس و یا ویندوز ایجاد شده و با داشتن دسترسی root و یا administrator در اختیار کاربر قرارگیرد.

این مورد باعث می‌شود تا نیاز خریدار به داشتن سروری کاملاً اختصاصی و امن و داشتن دسترسی ادمین بدون دخالت فردی واسط با کاهش چشمگیر هزینه‌ها در مقایسه با سرور اختصاصی برطرف شود.

بررسی مزایای استفاده از سرور مجازی :

مهمترين مزاياي استفاده از VPS ها در مقايسه با ساير سرويس هاي ميزباني، هزينه بسيار کمتر VPS ها نسبت به سرورهای اختصاصي و استقلال عمل‌کرد نسبت به سرويس‌هاي نمايندگي (Resseller/Shared Hosting) می‌باشد به شکلی هزينه VPS ها در بسياري از اوقات بسیار کمتر از هزينـه سـرور هاي اختصاصـي بوده ولي تمامی امکانات آنهـا را دارا مي باشد.

در واقع این سرویس برای افرادی طراحی شده‌اند که نیاز به سرور دارند اما هزینه‌های آن برایشان مقرون به صرفه نمی‌باشد. همچنين هرVPSميتواند به تعداد دلخواه IP معتبر و اختصاصي نيز داشته باشد. در مجموع از ديد کاربر نهايي، VPS درست همانند يک سرور اختصاصي بوده و کاربر به هيچ عنوان تفاوتي را در نحوه عملکرد و کيفيت خدمات اين دو مشاهده نخواهد کرد.

مزایای سرور مجازی(VPS)نسبت به میزبانی وب اشتراکی:

  • امنیت: فایل سیستم شما کاملا مجزا از سایر مشتریان خواهد بود و مطمئن خواهید بود که از دسترس آنها دور است و بدین ترتیب امنیت بیشتری برای شما تامین خواهد شد.
  • کنترل: با دراختیار داشتن دسترسی root، یا Administrator شما به راحتی می توانید پیکره بندی سرور را تغییر دهید، برنامه های مورد نظر خود را نصب، یا تغییر دهید، که به هیچ وجه در میزبانی اشتراکی مقدور نیست.
  • مجزا بودن و کارایی: سرور مجازی شما از منابع اختصاص یافته گارانتی شده برای خود به صورت کامل می تواند استفاده کند و کار مشتریان دیگر سرویس شما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

مزایای سرور مجازی (VPS) نسبت به سرور اختصاصی:

  • قابلیت اطمینان: سازوکار تهیه نسخه پشتیبان به صورت لحظه ای امنیت داده های سرور مجازی را تضمین می کند.
  • هزینه: در واقع شما همه قابلیتهای یک سرور اختصاصی را با کسری از هزینه های آن خواهید داشت.
  • استفاده از ظرفیتهای خالی: هر سرور مجازی قادر است تا در صورت خالی بودن ظرفیتهای سیستم و عدم استفاده از آن بوسیله سرور مجازی دیگر در صورت نیاز، از همه آن استفاده کند.
  • مدیریت پذیری: ابزارهای تعبیه شده در Xen (مجازی‌سازی مورد استفاده در ایران‌سرور) نصب برنامه ها و تغییر و به روزرسانی آنها را فورا انجام می دهند.
  • ایمیل سرور کاملا اختصاصی: شما با داشتن VPS به ایمیل سرور خود که که فقط مخصوص دامنه شما است و ایمیل‌های دامنه شما را مدیریت میکند دسترسی دارید و این به شما کنترل، کارایی و امنیت بیشتری خواهد داد.
  • پهنای باند بالا: در هاست‌های اشتراکی اگر قصد دارید ترافیک بیشتری برای وبسایت خود در اختیار داشته باشید باید برای آن بهای بیشتری بپردازید و مدیران سایت‌های پربازدید دائما با نگرانی تمام شدن پهنای باند و افزایش هزینه‌ها روبرو هستند. سرورهای مجازی پهنای باند بالایی را برای شما فراهم میکند و نگرانی‌های شما را برطرف می‌نمایند.
  • انعطاف پذیری: ارتقاء منابع اختصاص یافته برای یک سرورمجازی، در صورت نیاز به منابع بیشتر به راحتی و بدون نیاز به جابجای اطلاعات و اختلال بلندمدت در سرویس قابل انجام است.

منبع:

  1. wikipedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *