ارز های دیجیتال

اتریوم یا Ethereum چیست؟ آشنایی با پلتفرم و ارز دیجیتال ETH

اتریوم چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال Ethereum

اتریوم یا Ethereum یک پلتفرم گسترده و غیرمتمرکز بلاک چین است که شبکه اختصاصی پرداخت و Browser را دارد و ارز دیجیتال اتریوم، اتر نام دارد که با نماد ETH شناخته می شود، در این مقاله قصد داریم شما را با Ethereum آشنا کنیم ، همراه ما باشید.

اتریوم چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال Ethereum

پلتفرم و ارز دیجیتال اتریوم یا Ethereum چیست؟

Ethereum یک بلاکچین غیرمتمرکز و منبع باز اوپن سورس با قابلیت قرارداد هوشمند است.

Ether ارز کریپتوکارنسی بومی این پلتفرم است.

بعد از بیت کوین ، این دومین کریپتو برتر بازار سرمایه است و اتریوم فعال ترین بلاکچین است.

بنیاد اتریوم درباره این پروژه می گوید:

  “اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری مبتنی بر بلاک چین عمومی و منبع‌باز است که به کاربران اجازه تولید اپلیکیشن‌ها و عملیات غیرمتمرکز می‌دهد. تمام فعالیت‌های تجاری و غیرتجاری و تراکنش‌هایی که در اتریوم صورت می‌گیرد، فرد به فرد است و هیچ ناظر سومی عملیات مختلف را کنترل نمی‌کند.”

تاریخچه پیدایش اتریوم (Ethereum)

سال 2013 آقای Vitalik Buterin ایده راه‌اندازی شبکه‌ اتریوم را مطرح کرد و از کارشناسان دیگر خواست تا درباره طرح او که در قالب مقاله‌ای برای‌شان ارسال شده بود، نظر بدهند و اگر ایراداتی در کار وجود دارد درباره آنها صحبت کنند.

اما هیچ‌کس نتوانست از ایده دقیق این فرد ایرادی بگیرد و به آن نقدی وارد کند.

بنابراین پروژه راه‌اندازی اتریوم کلید خورد و در ژانویه 2014 از آن پرده‌برداری شد.

خالق اتریوم کیست؟

ویتالیک بوترین یکی از شهروندان کانادایی است که در روسیه متولد شده و ایده خود برای ارز مجازی مورد بحث را در سال 2013 و زمانی که تنها 19 سال داشت مطرح نمود و در فاصله زمانی دو سال بعد از این اتفاق ایده اش را عملیاتی کرد.

بوترین مدال برنز المپیاد کامپیوتر سال 2012 را دریافت کرده است.

او از همان دوران جوانی استعدادی خارق العاده در ریاضیات داشت و حتی مدال برنز المپیاد بین المللی کامپیوتر سال 2013 را نیز برنده شد.

بوترین 17 ساله بود که خبرهایی در مورد بیت کوین را از زبان پدرش شنید، به تدریج شروع به نوشتن محتوا برای وبسایت های تخصصی بیت کوین کرد.

وی ایده اش در مورد اتریوم را در سال 2013 میلادی و تحت عنوان نوعی «شبکه استخراج غیرمتمرکز ترکیب شده با پلتفرم توسعه نرم افزاری» مطرح نمود.

او بعد از دریافت فلوشیپ تیل به ارزش 100 هزار دلار در سال 2014 میلادی از دانشگاه واترلو انصراف داد.

اواخر همان سال بوترین به همراه کارآفرین کانادایی جوزف لوبین شرکتی به نام Ethereum Switzerland GmbH را راه اندازی کردند.

پیش از ایجاد اتریوم، بلاکچین‌ها کاربردهای بسیار محدودی داشتند.

برای نمونه، بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده به طور خاص برای انجام نقل و انتقال همتا به همتا پول ارز دیجیتال طراحی شده‌اند.

بوترین، رویکردی متفاوت را در پیش گرفت. او در این باره می‌گوید:

«با خودم گفتم (اعضای اجتماع بیت کوین) رویکرد درستی در قبال این مساله ندارند. آنها به دنبال نرم‌افزارهایی تکی از بلاکچین هستند. همه آنها به نوعی می‌کوشیدند از یکی از جنبه‌های این پروتکل استفاده کنند.»

نوآوری بنیادین اتریوم که «ماشین مجازی اتریوم» (Ethereum Virtual Machine) یا به طور خلاصه EVM نام دارد، یک نرم‌افراز کامل تورینگ است که بر روی شبکه اتریوم اجرا می‌شود. «ماشین مجازی اتریوم» به هر کاربری امکان اجرای هر نوع برنامه (فارغ از زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده) را می‌دهد.

«ماشین مجازی اتریوم» سبب می‌شود فرآیند ایجاد برنامه‌های مختلف با استفاده از بلاکچین ساده‌تر و کارآمدتر از پیش شود. به جای اینکه کاربر برای برنامه‌ مورد نظر خود یک بلاکچین جدید ایجاد کند، با کمک اتریوم می‌تواند هزاران برنامه‌ متنوع را بر روی یک پلتفرم اجرایی کند.

آشنایی با اتریوم (Ethereum)

برای آشنایی با اتریوم باید گفت که آن یک پلتفرم نرم‌افزاری است و هدفش غیرمتمرکز کردن اینترنت است. راه‌اندازی چنین سیستمی نیاز به ارزی برای پرداخت منابع محاسباتی برای راه‌اندازی برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها دارد.

در اینجاست که اتر وارد می‌شود.

اتر نوعی دارایی دیجیتالی است و برای پرداخت‌ها در معاملات نیازی به طرف ثالث ندارد.

اتر فقط نقش یک ارز دیجیتالی را بازی نمی‌کند بلکه حکم سوختی را دارد که برای تولید اپلیکیشن‌هیا غیرمتمرکز در شبکه به آن نیاز است.

کیف پول های ارز دیجیتال اتریوم

امیدواریم مقاله آشنایی با اتریوم یا Ethereum مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی خصوصا تلگرام دنبال کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *