داتیس نتورک

DRAM چیست؟ آشنایی با کاربرد و انواع حافظه DRAM

DRAM مخفف Dynamic Random Access Memory به معنی حافظه دستیابى مستقیم پویا نوعی مموری است که به جای آنکه از ترانزیستور برای نگهداری اطلاعات و تبادل آنها استفاده نماید از خازن برای این موضوع استفاده می برد. در این مقاله شما را با انواع و کاربرد DRAM آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید.

DRAM چیست؟ آشنایی با کاربرد و انواع حافظه DRAM

DRAM چیست؟

Dynamic Random Access Memory به معنی حافظه دستیابى مستقیم پویا نوعی مموری است که به جای آنکه از ترانزیستور برای نگهداری اطلاعات و تبادل آنها استفاده نماید از خازن برای این موضوع استفاده می برد.

حافظه دسترسی تصادفی پویا (DRAM) نوعی حافظه نیمه هادی است که معمولاً برای داده یا کد برنامه مورد نیاز پردازنده رایانه برای Function استفاده می شود.

DRAM نوع متداول حافظه دسترسی تصادفی (RAM) است که در رایانه های شخصی (PC) ، Workstation ها و سرورها استفاده می شود.

دسترسی تصادفی (Random access) به CPU کامپیوتر اجازه می دهد تا به طور مستقیم به هر قسمت از حافظه دسترسی داشته باشد تا اینکه از محل شروع به ترتیب ادامه یابد.

RAM در نزدیکی پردازنده رایانه قرار دارد و دسترسی سریعتر به داده ها را از رسانه های ذخیره سازی مانند درایوهای دیسک سخت و درایوهای حالت جامد امکان پذیر می کند.

حافظه dram حافظه ای است که در کامپیوتر و لپ تاپ های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و مانند انواع دیگر حافظه های رم یک نوع حافظه موقت و یا فرار شناخته می‌شود و این موضوع به این معنا است که با از دست رفتن dram همه اطلاعات موجود در حافظه نیز به صورت کامل از بین رفته و ریست می گردد.

ساختار Dynamic RAM

حافظه dram به جای آنکه از ترانزیستور برای نگهداری اطلاعات و تبادل آنها استفاده نماید از خازن برای این موضوع استفاده می برد.

در صورتی که یک خازن شارژ داشته باشد و دارای مقدار یک بوده و زمانی که شارژ نداشته باشد به معنای عدد سه می باشد و در واقع اینها همان بیت هایی هستند که در آنها عمل ذخیره سازی اطلاعات و داده های مختلف صورت می پذیرد.

یک موضوع مشخص وجود دارد و آن این است که خازن بعد از گذشت مدت زمانی مشخص ممکن است شارژ خود را کاملا از دست بدهد با توجه به این موضوع لازم است تا محتویات قرار گرفته و همچنین داده‌ها و اطلاعات قرار گرفته درون خازن ها به صورت متناوب رفرش شوند تا مقادیری که در آنها مورد ذخیره‌سازی قرار گرفتند به صورت درست و اصولی نگهداری گردند.

انواع حافظه DRAM

انواع مختلفی از DRAM وجود دارد که می تواند در دستگاه مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از مثال ها شامل موارد زیر است:

سازندگان عمده DRAM سامسونگ ، Rambus ، PNY Technologies و SK Hynix هستند.

امیدواریم مقاله آشنایی با حافظه داینامیک رم مفید بوده باشد.

داتیس نتورک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

خروج از نسخه موبایل