داتیس نتورک

DBMS چیست؟ انواع سیستم مدیریت پایگاه داده

DBMS مخفف Database Management System به معنی سیستم مدیریت پایگاه داده یک پکیج نرم افزاری است که برای تعریف ، دستکاری ، بازیابی و مدیریت داده ها در یک دیتابیس طراحی شده است. در این مقاله داتیس نتورک قصد داریم شما را با مفهوم DBMS آشنا کنیم، همراه ما باشید.

DBMS چیست

DBMS چیست؟

سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) یک پکیج نرم افزاری است که برای تعریف ، دستکاری ، بازیابی و مدیریت داده ها در یک پایگاه داده طراحی شده است.

DBMS به طور کلی داده ها ، فرمت داده ، نام فیلدها ، ساختار رکورد و ساختار فایل را دستکاری می کند، همچنین قوانینی را برای اعتبارسنجی و دستکاری این داده ها تعیین می کند.

یکی از کاربردهای DBMS انجام عملیات‌های چهارگانه ساختن (Create)، بروزرسانی (Update)، خواندن (Read) و حذف (Delete) اطلاعات است. این عملیات‌ها به اختصار CRUD نامیده می‌شوند. DBMS‌های مختلفی برای مدیریت اطلاعات دیتابیس‌ها وجود دارند که هر یک از آن‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود است.

برخی نمونه های DBMS عبارتند از:

یک سیستم مدیریت پایگاه داده دستورالعمل را از سرپرست بانک اطلاعاتی (DBA) دریافت می کند و بر همین اساس به سیستم دستور می دهد تا تغییرات لازم را انجام دهد. این دستورات می توانند بارگیری ، بازیابی یا تغییر داده های موجود از سیستم باشند.

سیستم‌های مدیریت پایگاه داده به منظور رفع محدودیت‌های موجود در سیستم‌های ذخیره و نگهداری اطلاعات در فایل‌ها ایجاد شده اند. البته این DBMS ها نسبت به سیستم‌های نگهداری اطلاعات در فایل‌ها دارای مزایا و معایبی هستند.

معایب استفاده از DBMS ها:

در کنار تمام مزیت هایی که سیستم‌های مدیریت پایگاه داده در اختیار ما قرار می‌دهند، معایبی نیز وجود دارند. این معایب که باید حتما در نظر گرفته شوند، عبارتند از :

مزایا استفاده از DBMS ها:

سیستم‌های مدیریت پایگاه داده مزایا و قابلیت‌های بسیار زیادی نسبت به سایر روش‌های ذخیره سازی اطلاعات در اختیار کاربران قرار می‌دهند. برخی از مهمترین مزایای آن‌ها عبارتند از:

انواع سیستم‌های مدیریت پایگاه داده

انواع مختلفی از سیستم‌های مدیریت پایگاه داده از نظر ساختار و قوائد ذخیره اطلاعات توسعه داده شده است. هر یک از آن‌ها برای هدف خاصی ایجاد شده اند که نسبت به یکدیگر برتری‌ها و معایبی نسبی دارند. هر یک از انواع DBMS‌ها باید با توجه به هدف و نیازی که وجود دارد، به کار گرفته شوند.

منبع:

  1. techopedia
خروج از نسخه موبایل