میکروتیک

آموزش Queue – Traffic Shaping محدود کردن پهنای باند در میکروتیک

آموزش Queue – Traffic Shaping محدود کردن پهنای باند در میکروتیک

داتیس نتورک : در میکروتیک برای مدیریت پهنای باند و محدود کردن سرعت دسترسی کاربران می توان از ویژگی های Queue استفاده کرد. Queue ها به دو صورت ساده ( Simple Queue) و درختی (Queue Tree ) قابل پیاده سازی می باشند.

 

آموزش Queue – Traffic Shaping محدود کردن پهنای باند در میکروتیک

به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از Simple Queues جهت محدود کردن سرعت دسترسی کاربران به صورت گروهی و بر روی یک رنج از IP های شبکه، به صورت صحیح عمل نمی کند، و در این حالت اگر یکی از کاربران از حداکثر سرعت آپلود و دانلود تعریف شده استفاده کند، کل پهنای باند شبکه را مصرف کرده و اتصال سایر کاربران را با مشکل مواجه می کند. برای کنترل سرعت دسترسی کاربران به صورت گروهی و تعریف محدودیت های دسترسی متفاوت، لازم است از Queue Tree استفاده کنید. بنابراین بهتر است Simple Queues را برروی تک IP آدرس ها تعریف کنیم.

توجه داشته باشید که با استفاده از Queue ها فقط می توان سرعت آپلود و دانلود کاربران را محدود کرد و در صورتی که بخواهیم بر روی حجم کاربران محدودیت اعمال نمایید لازم است از User Manage استفاده کنید .

پارامترهای مورد استفاده در Queue :

1) Name : یک نام بدلخواه انتخاب می کنیم.

2) Target : در این قسمت باید آدرس IP یا محدوده ایی از آدرس IP را تعیین کنید این آدرس قرار است با محدودیت در پهنای باند مواجه شوند (آدرس IP کامپیوتر مورد نظر) .

3) Target Upload : حداکثر میزان مجاز آپلود

4) Target Downlad : حداکثر میزان مجاز دانلود

*نکته : توجه داشته باشید که تعیین میزان آپلود یا دانلود بستگی به میزان پهنای باندی دارد که از ISP دریافت کرده اید. در صورتی که سرعت Dedicate داشته باشید مطمئنا تقسیم آن راحت خواهد بود.

5) Max Limit : ماکزیمم پهنای باند که روتر قرار است رد کند.

6) Time : در قسمت Time می توانید ساعاتی از شبانه روز و روزهایی از هفته را که می خواهید محدودیت پهنای باند اعمال شود را تنظیم نمایید.

*نکته : برای این کار باید دو الگو بنویسید.در اولین الگو که بهتر است بالاتر باشد ، پهنای باندی که قرار است در روز و ساعات بیشتری اعمال شود را قرار دهید و در دومین الگو که خواهید نوشت می توانید زمان و ساعت را در زمانی که الگوی اول قرار ندارد را تعیین کنید.

7) Priority : اولویت عدد بین ا الی 3 می باشد.عدد کوچکتر اولویت بالاتر

8) Limit At : مقدار پهنای باند گارانتی شده ، یعنی مقداری که تحت هر شرایطی باید رد شود.

به منظور درک بهتر Queue – Traffic Shaping دو سناریوی مهم را به صورتی تصویری کامل انجام خواهیم داد.

 

سناریو 1: بررسی قابلیت های Queue و ایجاد محدودیت پهنای باند برای کاربران
سناریو 2 : در این سناریو ما 10Mbps پهنای باند داریم که می خواهیم آنها را بین بخش های مختلف تقسیم کنیم.

 

جهت مطالعه این سناریو ها فایل PDF ای که آماده کرده ایم را دانلود کنید . امیدواریم مفید واقع شود .

 

لینک دانلود: Direct Download Link

Filesize: 1 MB

 

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “آموزش Queue – Traffic Shaping محدود کردن پهنای باند در میکروتیک

  1. draco گفت:

    سلام
    ببخشید یک سوال داشتم
    این تغیراتی که از این طریق اعمال میکنیم دائمی هست یا فقط در زمانی که سیستم روشن است و میکروتیک در حال اجرا هست عمل میکند؟
    سپاس

    1. سلام ، طبیعی هست که برای استفاده از این تنظیمات باید روتر میکروتیک شما روشن و در حال اجرا باشد .

  2. ُسینا گفت:

    سلام

    اولش صف درختی رو توضیح دادید اما پارامترهای صف ساده رو توضیح دادید!!!

    1. سلام ، متوجه منظورتون نشدم اما توضیحات ارائه شده صرفا مختصری بر Queues هست در ابتدای مطلب و بیان انواع Queues و مقایسه مقدماتی بین انواع Queues و سپس بررسی دو سناریو مطرح شده .
      با احترام

  3. sina گفت:

    سلام. سناريو من به اين شكل هست كه يوزرها بعد از كانكت شدن آدرس آي پي را از سرور اكانتينگ IBS مي گيرند و مي خوام اين آدرسها بر روي سروري بغير از ميكروتيك عمل nat روي اونها انجام بشه. در ضمن بر اساس اينكه IBS به اونها چه آدرسي بده رولهاي متفاوتي توي Nat سرور براي اونها نوشتم. تنظيمات را چطوري انجام بدم. الان يوزر كانكت ميشه؛ آي پي هم ميگيره اما آدرسها كه ميخوان Nat بشوند همه به يك دسته مي روند.

    1. با سلام ، سناریو شما برای بنده واضح نیست اما عملیات Nat باید در روتری انجام شود که یک سمت آن به Wan متصل است و یک سمت به شبکه داخلی تعریف شده شما ، بنابراین اگر روتر شما که شرایط ذکر شده را دارد میکروتیک است ، میبایست در همان روتر NAt انجام شود.
      با احترام

      1. sina گفت:

        سلام .ممنون از اينكه پاسخگو هستيد. اگه امكان داره من آدرس ايميلتون را بفرماييد تا من سناريو را دقيق ارسال كنم.

        1. sina گفت:

          من در قسمت فايروال تنظيمات را اگر src با اكشن masqurade بگذارم مشكل حله. اما ميخوام آدرسهاي يوزر من همون آدرسهايي كه از IBS ميگيره باقي بمونه و بره در nat سرور Nat بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *