تجهیزات شبکه, تعاریف شبکه

روتر چیست؟ بررسی کاربرد Router و انواع آن

روتر چیست؟ بررسی کاربرد Router و انواع آن

حتما با اسم روتر یا Router مواجه شده اید، در این مقاله داتیس نتورک می خواهیم بدانیم روتر چیست؟ و در ادامه مقاله بررسی می کنیم که مسیر یاب چه کاربردی دارد و با انواع آن نیز آشنا می شویم، همراه ما باشید.

روتر چیست؟ بررسی کاربرد Router و انواع آن

روتر چیست؟

ساده ترین تعریفی که می توانیم برای روتر بیان کنیم این است که Router در واقع یک مسیریاب است که وظیفه پیدا کردن مسیر برای پکت های شبکه را به عهده دارد.

روتر دستگاهی است که بسته‌های داده‌ای دستگاه‌های موجود در شبکه را به مقصد مناسبش می رساند و با این کار آن‌ها را به اینترنت متصل می‌کند.

مسیریاب (روتر)، شبکه‌های رایانه‌ای مختلف را به هم متصل می‌کند. وقتی دو گره از دو شبکه مجزا بخواهند برای یکدیگر داده بفرستند، باید یک مسیریاب بین آن‌ها میانجیگری کند.
برای متصل کردن شبکه محلی به اینترنت نیز مسیریاب لازم است. مسیریاب، شبکه محلی اعم از خانگی یا اداری‌ را از طریق مودم به اینترنت متصل می‌کند.

اهمیت Router در شبکه های کامپیوتری

در شبکه کامپیوتری ارتباط گره‌ها به وسیله سوئیچ ها برقرار می‌شود و یک شبکه محلی را تشکیل می‌هد.

اما شبکه‌های محلی با مجموعه آدرس‌های IP متفاوت نمی‌توانند مستقیماً با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. دلیل این مسئله تفاوت در Subnet Mask این شبکه‌ها می‌باشد.

فعالیت اصلی روتر برقراری ارتباط بین شبکه‌هایی با Subnet Mask متفاوت است.

روترها پایه و اساس ارتباط جهانی اینترنت و هوشمندترین دستگاه شبکه است. روترها در شبکه‌ به عنوان Gateway تعریف می‌شوند؛ در جایی که دو یا چند شبکه باید به هم متصل شوند.

روتر‌ها با ارسال و دریافت سربرگ (Header) و جدول‌ها بهترین مسیر را برای ارسال اطلاعات بین دو شبکه محلی محاسبه می‌کنند.

هر روتر حداقل به دو شبکه یا بیشتر متصل می‌شود. این دو شبکه می‌توانند از یک سو شبکه محلی و از سوی دیگر شبکه اینترنت باشند. روتر‌ها برای انجام فعالیت تعریف شده‌شان از تعدادی پروتکل استفاده می‌کنند.

روترها برای شبکه‌های تجاری و اینترنت

قبل از اینکه شبکه خانگی محبوب شود، روترها تنها در مراکز تجاری و مدارس یافت می‌شدند و برای هر کدام هزاران دلار هزینه صرف می‌شد همچنین نیاز به آموزش فنی ویژه برای راه اندازی و مدیریت آن‌ها وجود داشت.

روترهای شبکه بزرگترین و قدرتمندترین ستون فقرات اینترنت هستند. این روترها باید تعداد بیت‌های بسیار زیادی را در میان شبکه‌های ارائه‌دهنده سرویس اینترنت (ISP) یا بین آن‌ها مدیریت کنند.

روترهای پهن باند خانگی

زمانی که خانوارها چندین رایانه را در یکجا جمع کردند و می‌خواستند اتصال اینترنت خانگی را به اشتراک بگذارند، روترها تبدیل به دستگاه‌های مصرف‌کننده جریان اصلی شدند.

شبکه‌های خانگی از پروتکل اینترنت (IP) برای اتصال کامپیوترها به یکدیگر و به اینترنت استفاده می‌کنند. نسل‌های اولیه روترهای خانگی از شبکه‌های سیمی با کابل‌های اترنت پشتیبانی می کردند، در حالی که روترهای بی‌سیم (wireless) جدیدتر از Wi-Fi همراه با اترنت پشتیبانی می‌کنند.

اصطلاح روتر پهن باند برای هر روتر سیمی یا بی‌سیم (wireless) خانگی که برای به اشتراک گذاشتن یک اتصال اینترنت پهن باند استفاده می‌شود، به‌کار می‌رود.

روترهای خانگی اغلب هزینه 100 دلار یا کمتر دارند. آن‌ها به نحوی ساخته می‌شوند که نسبت به روترهای تجاری بطور مقرون به‌صرفه‌تر هستند زیرا آن‌ها ویژگی‌های کمتری را ارائه می‌دهند.

با این حال، روترهای خانگی بسیاری از توابع ضروری شبکه خانگی را ارائه می دهند:

  • به اشتراک گذاری اتصالات اینترنت خانگی برای چندین دستگاه
  • فایروال شبکه خانگی اصلی و پشتیبانی‌های امنیتی دیگر
  • توانایی تغییر تنظیمات پیکربندی روتر از مرورگرهای وب

انواع دیگر روترها و دستگاه‌های مسیریابی

یک نوع از روترهای Wi-Fi قابل‌حمل به نام روترهای مسافرتی به افرادی و خانواده‌هایی که مایل به استفاده از روتر شخصی در مکان‌های دیگر نزدیک خانه هستند، به بازار عرضه شده است.

دستگاه‌های مسیریابی که اتصال اینترنت (cellular) را با مصرف کنندگان Wi-Fi به اشتراک می‌گذارد، هات اسپات تلفن همراه نامیده می‌شود.

انتخاب یک روتر

انواع مختلفی از روترها، از قیمت پایین تا بالا وجود دارد. در ادامه برخی از این روترها آمده است:

روترهای 802.11ac

  • Linksys EA6500: اولین روتر Wi-Fi هوشمند است و به کاربران امکان کنترل کامل تلفن همراه را از طریق شبکه wireless خانه خود می دهد.
  • Netgear AC1750 (R6300): یک انتخاب قابل اطمینان برای خانه‌های بزرگ با تعداد زیادی از دستگاه‌های wireless.

روترهای 802.11n

این یک روتر باکیفیت است که دارای وارانتی مادام‌العمر با شرایط می‌باشد یعنی اگر در هنگام استفاده از آن مشکلی داشته باشید، می توانید برای کمک گرفتن به منظور حل مشکل، با Netgear تماس بگیرید.

  • TP-LINK TL-WR841N: روترهای TP-LINKنمونه‌ای از بهترین روترها در بازار هستند. TL-WR841N دارای آنتن‌های خارجی است که ارتباط قوی‌تری برقرار می‌کنند.

روترهای 802.11g

  • Netgear WGR614: یک روتر درجه یک با برد وسیعی از سیگنال است (ایده آل برای خانه هایی با دیوارهای آجر یا مشابه آن) و دارای وارانتی سه ساله می‌باشد.
  • Linksys WRT54G Wireless-G: این روتر زمان زیادی را برای نصب لازم نداشته و محدوده سیگنال قدرتمند آن به گونه‌ای است که لازم نیست شما نگران سرعت پایین بارگذاری صفحات وب باشید.

منبع:

  1. lifewire

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *